Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By skeske
Moram da priznam da sam jedva cekao sinosnju utakmicu da vidim na sta licimo. Vidio sam bas ono sto sam mislio da ce biti. Imacemo dosta problema sa organizacijom i skokom. Igracemo vidim sa 3 beka dosta vremena, za tu manifestaciju potrebna je tecnost u igri i dobar sut, nemamo ni jedno za sada :D . Ali ima jos 20 dana, pa cemo vidjeti kako ce to rasti kroz utakmice....
Paar utisaka: Ne znam sta daju Jovicu da jede, ali ono ne moze biti legalno. Nedovic se raspada, ono je tuzno. Zavisicemo od Gudurica bas mnogo. Davidovac mora imati vecu ulogu. Zaboravio sam koliko Milutinov nema osjecaj za asist i tecno urucenje :D . Svaki put se odusevim koliko Rile ima drvene noge :D
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Previše nezanimljiva utakmica, ali takve su pripremne, jbg... Tačno se videlo da se većina naših ozbiljno štedi, dok kod njih onih par igrača ima na čelu sa Larencakisem koji grizu i igraju kao da je takmičarska utakmica, kao i Tanasis koji je bio vrlo motivisan.
Što se nas tiče, rekli ste ono najbitnije, fali plej i to mnogo fali, za ovu grupu igrača fali tačno Stefan Jović iz najboljih dana da to bude bombona. Ovako ćemo krpiti, Avram i Gudura igraju pleja, al to nije to prosto. Nedović je višak, to ste i vi rekli i nema trika da me neko ubedi da nije, ništa ne donosi ovom timu. Nekako imamo dosta tih sličnih igrača koji su bekovi, a mogu da igraju i krilo: Bogdan, Gudura, Vanja, Dobrić, pa onda to malo čudno deluje na parketu. Utisak večeri mi je svakako Nikola Jović, njegova želja za dokazivanjem, a i sa druge strane, njegova bropletost koja je plod ovog prethodnog, pogotovo u napadu. U odbrani je dosta dobar i aktivan na skoku i sviđa mi se što može da povuče kontru iz skoka, što je velika stvar za tim, samo mora ranije da se oslobađa lopte, jer je ovde manji teren nego u NBA. Svakako jedna odlična opcija na poziciji 4. Sada kad sam njega video još više mi je žao što Aleksej ni ovog leta nije u mogućnosti da nastupi za repku, jer bi on dao mnogo više i manje bi goreo u želji od Nikole, ipak je dosta iskusniji.

Nekako mi deluje da su svi napolju sve vreme i da jedino kad je Milutinov u igri imamo neku unutrašnju igru, gde on čovek dominira, mada nema Grčka neke baš centre... Fali Jović S. da Milutinova i Bogdana i ostale napravi za 40% boljima.

Svakako imamo prejako oružje u vidu šuta, to što sinoć nije išlo, to je i normalno, ali praktično svi igrači iz rostera sem Milutinova mogu da šutriraju i pogađaju trojke bez problema. Kad uđe u formu Bogdan, kad krene Vanju, doda se N. Jović i recimo Dobrić, biće to brutalno teško braniti. Ali opet za to nam treba zdrav Stefan Jović, na 10ak minuta po utakmici.

Videćemo danas protiv Italije, dobro poznate ekipe, očekujem mnogo teži zadatak, jer je prosto njihov način igre dosta drugačiji od Grčke, a i nekako su svi našpanovani, ne verujem da ćemo se preterano naigrati.
Korisnikov avatar
By gramada
Sve ste rekli nemam sta da dodam, slagje je pratiti sada sa ovom ekipom kada nista ne ocekujemo a nadamo se potajno............
Korisnikov avatar
By Zex88
Pešić ništa nije naučio sa EP.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

By Šipurske livade
Izvede Avramovica koji nas je vratio u zivot. Ne svidja mi se igra sa Guduricem na pleju, bolje dati tu ulogu Bogdanu, a pre svega Jovicu za kojeg se nadam da ce moci da igra. Nedovic je nezainteresovan, glumi zvezdu, ne svidja mu se uloga, e pa sine ili se bori ili ti je ovo poslednji put da igras za reprezentaciju, tako bih mu rekao. 32 godine i dalje veciti talenat. Avramovic je dobar za svoju ulogu, Bogdanovic isto glumi zvezdu i sutira preko ruke u 5 sekundi napada, pa stani sine ne moze to tako. Ogavno mi je da ga gledam na ove dve utakmice koliko siluje i to u onoj odvratnoj frizuri i pink patikama. Guduric na beku dobar, na pleju spor i trom. Vanja i Dobric pokrivaju trojku, ok su za sada, sutiraju kada su sami, ne siluju previse, fali nam tu pravo krilo i ne znam sto Davidovca ne proba kao opciju na 3 i 4, on ne trazi puno lopti u napadu, a moze sa njim da se napadne na niskom postu, plus nesto da isrkreira za saigrace. Jovic je dodatna mlada eneriga na 4, Petrusev danas nije ni igrao, on moze sve, ali nema glavu i muda, Ristic koristi minute u napadu i treba da ide na prvestvo, ali strasno nam treba Smailagic za igre protiv brzih ekipa kakva je Italija, Milutinov ako ne moze bolje, neka igra ovako zadovoljan sam.
Fali nam plej, krilo i dobra 4 za defanzivni skok.

Avramovic, Guduric, Bogdanovic, Vanja, Dobric, Jovic, Ristic i Milutinov za sada sigurni putnici. Nadam se oporavku Jovica i Smailagica, a za 11 opciju treba videti dal Nedovic ili Topic, a za 12 dal Davidovac ili Petrusev.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Šipurske livade napisao: Čet Avg 10, 2023 12:44 am Izvede Avramovica koji nas je vratio u zivot. Ne svidja mi se igra sa Guduricem na pleju, bolje dati tu ulogu Bogdanu, a pre svega Jovicu za kojeg se nadam da ce moci da igra. Nedovic je nezainteresovan, glumi zvezdu, ne svidja mu se uloga, e pa sine ili se bori ili ti je ovo poslednji put da igras za reprezentaciju, tako bih mu rekao. 32 godine i dalje veciti talenat. Avramovic je dobar za svoju ulogu, Bogdanovic isto glumi zvezdu i sutira preko ruke u 5 sekundi napada, pa stani sine ne moze to tako. Ogavno mi je da ga gledam na ove dve utakmice koliko siluje i to u onoj odvratnoj frizuri i pink patikama. Guduric na beku dobar, na pleju spor i trom. Vanja i Dobric pokrivaju trojku, ok su za sada, sutiraju kada su sami, ne siluju previse, fali nam tu pravo krilo i ne znam sto Davidovca ne proba kao opciju na 3 i 4, on ne trazi puno lopti u napadu, a moze sa njim da se napadne na niskom postu, plus nesto da isrkreira za saigrace. Jovic je dodatna mlada eneriga na 4, Petrusev danas nije ni igrao, on moze sve, ali nema glavu i muda, Ristic koristi minute u napadu i treba da ide na prvestvo, ali strasno nam treba Smailagic za igre protiv brzih ekipa kakva je Italija, Milutinov ako ne moze bolje, neka igra ovako zadovoljan sam.
Fali nam plej, krilo i dobra 4 za defanzivni skok.

Avramovic, Guduric, Bogdanovic, Vanja, Dobric, Jovic, Ristic i Milutinov za sada sigurni putnici. Nadam se oporavku Jovica i Smailagica, a za 11 opciju treba videti dal Nedovic ili Topic, a za 12 dal Davidovac ili Petrusev.
Slažem se skoro oko svega sa tobom, Avram je dobar na pleju, ali nije za prvu opciju i nije da igra više od 15 minuta, ostatak mora da pokrije pre svega Stefan Jović 15ak minuta i Gudurić 10ak minuta. Opet nam je napad neorganizovan, opet nema neke ideje u napadu, uzima se dosta šuteva, što i nije loša opcija kada si sam, a dosta puta su bili sami. Mislim da je najveći problem ovde što je dosta igrača u poziciji da treba da se dokaže i pošto nema dovoljno lopte u rukama i šansi za poene, oni svaku priliku gledaju da ugrabe. Tu mislim da je problem selektora, jer šta će nam na klupi Radanov, Davidovac, Simanić, kada se na njih očigledno ne računa. Zahvali im se, prelomi kojih 13-14 je u opticaju i nek oni igraju. Onda tu nema ko da se preterano dokazuje, ovako izginuše i Vanja i Dobrić i N. Jović i Simanić da šutnu i prirede nešto čim dobiju loptu.

Bogdan se očigledno čuva, i u napadu i u odbrani, što kažeš izgleda kao da glumi zvezdu, a zapravo se čuva svakog kontakta, što je meni debilno, kako može Luka da igra na 2000 obrtaja sve pripremne i svaku utakmicu na prvenstvu i ne plaši se povrede, kako može Janis da igra na max svaku utakmicu... Nema mi logike, više šanse ima da se povredi ako igra ovako nego ako se prešalta na autopilota. Neozbiljno mi je da ti njega staviš za kapitena i kažeš mu, e lagano čuvaj se, štedi se, a na njega najviše opterećenje vrše protivnički igrači... To ispucavanje preko ruku je njegova stvar, on to može da pogodi i pogađaće, izgleda da se još nije naštelovao. Logičnije mi je bilo da Bogdan ne igra pripremne utakmice, te da više mesta bude za ostale igrače da se dokažu, ili da se ne skida za Akropolis. Firuzura mu je blagi užas, plus onako preplanuo od mora, liči na prosečno ciganče sa ulice. :mrgreen:

MIlutinov igra odlično, ali mi deluje da je i on u nešto lakšem ritmu, mada neuporedivo jače igra od Bogdana, kako skuplja skokove i kako školuje dole, pravo je uživanje gledati ga. Žao mi je što mu nisu nabacili još 10kg mišića da bude razbijač kao Pekmen.

Ono što sam rekao pre utamkice, da ako nas krene šut da ćemo utrpati svakog se i obistinilo, videli ste prvu četvrtinu, 24 poena, lepršavo, efikasno, s pola gasa. Toga se ne plašim, to će biti ok, kao i igra u tranziciji, koja je plod dobre odbrane, samo se plašim pozicionih napada, jer tu smo vrlo tanki i nemaštoviti. Desilo više puta da dole u reketu bude sam igrač, a da igrač sa trojke ni ne pogleda dole već digne trojku, to ne sme da se dešava, pogotovo u ovim utakmicama.

Sigurni za Aziju treba da budu: Avram, Bogdan, Gudura, Dobrić, Vanja, Petrušev, Milutinov, Ristić i NIkola Jović.

Ostale nek vidi šta će, Stefan Jović se mora voditi po svaku cenu, ako je mogao Nedović prošle godine povređen da ide, može i Jovke ove. Slažem se da je Nedović nepotreban na ovaj sastav i da ništa ne donosi ni u jednom smeru, ali takođe, ako se Jovke ne oporavi eto nama Nedovića na prvenstvu. Za Davidovca mi nije jasno zbog čega se ne koristi više, Simanić je dosta napredovao u Španiji, ali je i dalje prosečan ABA igrač, Beslać kolko sam video se nije ni pojavio na turniru, ako se Smajli oporavi, mislim da tu nema dileme ko će biti 5. visoki.

Nas su u drugom poluvremenu njihove rezerve razmontirale i održavale prednost, posle su se vratili Meli, Fontekio, ali bukvalno njihova druga postava nas je uništila agresivnošću... E to boli, što da imamo barem 40% energije koju oni imaju, mi bismo bili za 3 klase jači.

Takođe, bitna stvar je da u ekipi imamo igrača tipa Branko Lazić, Larencakis, Gagi, koji će da bude tu da igra odbranu tako da uđe u bubreg protivničkom igraču, da ga izludi, mi takvih u timu nemamo, najpribližnije tome su Avaram i Vanja, međutim i oni se nakon presinga na svom igraču neretko izgube u odbrani prilikom bloka ili probijanja. Pored njih najčvršći na ova dva meča u odbrani su bili definitivno Dobrić i Jović. Tu mislim iskreno da bi jedan Trifunović bio odličan za 12. igrača, da radi ono što radi i u KKP. Fali nam čvrstine, definitivno...

Nismo mi još uvek kliknuli, fali tu nešto, sećam se kad se igrao onomad Trofej Beograda, pa Tepić, Teo i ekipa naprave sprdnju i sa 85 dodatnih paseva i egzibicije razigraju sve igrače oko sebe, sad nekako fali te timske igre sem na nalete. Fali ta crta, ali to se tada sve iz dobre odbrane otvaralo, mislim da katovi što pre se dese da ćemo to pre da se uigramo i kliknemo. 40 šutnutih trojki, nije nešto što treba da bude opcija u pripremnoj utakmici, već treba da se ide na što više pozicionih napada i eksploatacije određenih igrača i uigravanja akcija, šut za tri je iznuđeno rešenje.

Još jedna, možda i irelevantna stvar, je koliko bre mi imamo ljudi u stručnom štabu? Fazon preko 10, jbt sve više mi ovo deluje kao prosečna državna firma, gde je direktor matori, izlaperli, zadrigli, egoistični član partije, a oko njega još 10 ljudi koji kao tu nešto rade.

Ajmo dalje, još uvek ima dovoljno vremena da to klikne.
Korisnikov avatar
By gramada
Sve ste rekli ali aj, provo radi bi promenio selektora ali ne moze, bio mi je omiljen pre par godina, ali verovatno su godine ucinili svoje, da ne nabrajam sta sve mu fali
Nadam se nadam se da i pola Jovica mislim na Stefana je bolje na pleju nego Gudura i to zameram najvise Pesicu kako bi nam tek sada lego Teo, Stefan i Avram po 15 minuta uh................................
Takogje sem Milutinuva dosta smo kilavi pod obrucem nema mesa sa Petrusevim Simanicem pa i sporim Risticem
Ako igramo sa tri beka trebalo bi to mnogo brze ali igra se obrnuto
1/4 je bilo zavaravanje tesko mozemo tako sa tim procentima , i u tom ritmu
Dosta utakmica kod Karija kao u kvalifikacijama, EP i sada od +15 ide se -10 nedopustivo
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
gramada napisao: Čet Avg 10, 2023 10:24 am Sve ste rekli ali aj, provo radi bi promenio selektora ali ne moze, bio mi je omiljen pre par godina, ali verovatno su godine ucinili svoje, da ne nabrajam sta sve mu fali
Nadam se nadam se da i pola Jovica mislim na Stefana je bolje na pleju nego Gudura i to zameram najvise Pesicu kako bi nam tek sada lego Teo, Stefan i Avram po 15 minuta uh................................
Takogje sem Milutinuva dosta smo kilavi pod obrucem nema mesa sa Petrusevim Simanicem pa i sporim Risticem
Ako igramo sa tri beka trebalo bi to mnogo brze ali igra se obrnuto
1/4 je bilo zavaravanje tesko mozemo tako sa tim procentima , i u tom ritmu
Dosta utakmica kod Karija kao u kvalifikacijama, EP i sada od +15 ide se -10 nedopustivo
Što se tiče bolda, jasna je ideja da Nikola Jović kad god je na skoku ima slobodu da povuče kontru i to uglavnom dobro izgleda i završi se poenima u tranziciji, najčešće sam završi "coast to coast" jer protivnički centri ne stignu da se vrate. Međutim, kao što si i rekao, pored toga umesto da kad imamo 3 beka u igri igramo još brže, mi igramo sporije, verovatno zato što nije jasno ko je tu na lopti i što se nisu još uhodali. Prosto treba da bude, čim se uhvati lopta u odbrani, svi trčimo, ako može igrač koji je uhvatio loptu da je prenese super, ako ne daje je najbližem do sebi beku, a ostali trče. Vrlo je jednostavno, ovako se ne zna da li lopta treba da se preda Avramu ili Bogdanu ili Nedoviću ili Guduri u tom trenutku i onda se sve uspori, a zapravo je to toliko nebitno. Mislim da je to do neuigranosti.

Takođe, kad se Smajli oporavi imaćemo i njega koji je odličan za trčanje i koji takođe može da povuče loptu i prevede je, što mislim da će mu Pešić omogućiti.

Milutinov savim dobro trči kontre, ali s druge strane, možda i nije loše da se on upari sa N. Jovićem jer ćemo imati tehnički 4 brza igrača u kontri (3 beka + Jović), a Milutinov u trejleru ili za sekundarni kontra napad ili za postavljanje na nespremnu odbranu... Dok bih ako je zamisao da igramo brzo, u drugoj petorci upario Smajlija i Petruševa, gde bi obojica bili zavidno brzi za pozicije centra, sa mogućnošću da obojica i driblingom prenesu loptu u polje napada.

Naravno za bržu košarku, treba nam dobra odbrana, a za to imamo par igrača koji štrče iz koncepta, pre svega Nedovića, Davidovca i Ristića.

Kako bilo, ja bih pokušavao dosta tih bržih napada, jer pleja za pozicione napade do oporavka Jovketa nemamo...
Korisnikov avatar
By BogdanB
Sisica otkazala učešće, hvala bogu, jači smo sad. Svi znamo da kada je lopta kod njega, da će usrati sve

Poslato sa FNE-NX9 pomoću Tapatoka

• 1
  • 1048
  • 1049
  • 1050
  • 1051
  • 1052
  • 1165
Takmicenja mladjih kategorija

Savo Drezgić nakon što se nije snaša[…]

Ja vama ne mogu da opišem koliko mi je dr[…]

Fudbal