Pnini završio igračku karijeru i pomerio se mesto pored na klupi, te će biti član stručnog štaba Odeda Kataša u Makabiju. Ne volim ga, nikad ga nisam voleo.
Inače, zanimljivo mi je i pošteno ovo što rade Francuzi, pozovu 12 igrača i nema širi spisak, nema 22, pa 18, pa 16, pa 14, pa na kraju 12. Lepo ovih 12 vodimo na prvenstvo, ako se neko povredi, zvaćemo nekog da ga zameni i to je to. Naravno, to znači da se u tom trenutku zovu samo oni koji su 100 % zdravi i spremni da izdvoje leto i onda i nema nekih iznenađenja. Praktično nikad to nije najjači sastav, uvek se provuče neki Lekomb, Tarpej, Francisko i slični igrači, koji nisu u izlogu i iz najjačih EL i EK klubova i to im uglavno upali. Zanimljiv sastav i ove godine, meni upadaju u oči čak 3 centra - Gober, Lesor i Fol, ne znam šta će im tri centra u timu i to se ne zna koji je bolji od kojeg, a s druge strane nisu nešto ni raznovrsni kao opcije... Poslednja kampanja za Batuma i De Koloa, a moguće i Furnjiea.
Biće zanimljivo prvenstvo, mislim da će repke poput Australije i Kanade biti među najvećim "iznenađenjima" i njih vidim kao najveće favorite, ovako bez da gledam raspored, grupe, ukrštanje i slično. Naravno USA je uvek glavni favorit, ali mi deluje da ove godine timovi iz Evrope neće imati neki značajniji uspeh... Samo lični osećaj pred takmičenje.
Jedva čekam da počne!