- Sub Sep 09, 2023 11:41 am
Nestvarna partija naših momaka juče, takođe, odlična priprema utakmice i taktike stručnog štaba. Priznajem, posle Italije sam srao po Pešiću i spreman sam da pojedem sve to, ali prosto, logično je kada nešto loše uradiš da te kritikuju, a kada dobro uradiš da dobiješ pohvale, identična situacija kao sa Željkom u KKP prošle godine.
Ja sam oduševljen mudima koja smo pokazali, čvrstinom koju smo imali i energijom koju su svi naši momci juče donosili. Ne želim nikoga da izdvajam, što reče Aleksa, nije bilo slabog mesta ni juče i to je utakmica odigrana za klasu bolje nego protiv Litvanije.
Ono što me je najviše obradovalo, je to da su Vanja, Nikola Jović i Petrušev, koji važe generalno za "mlake" igrače koji su bez puno hrabrosti i drskosti juče odigrali muški. Vanjino probijanje bloka kroz Olinika, gde baca čoveka od 210 na parket kroz kretnju u stavu, pa mali Jović koji na skoku gura svog protivnika onako prekaljeno, pa ga onda namešta na drugoj strani isto tako (doduše tada nisu svirali faul sudije). Ti potezi su samo sitnice, ali mnogo govore o utakmici i načinu na koji su svi naši momci ušli ratnički u nju. Mnogo mi je drago da je Vanja pogodio barem onu drugu trojku juče, mnogo bi mu značilo da je pogodio i onu prvu, ali dobro. Jović koji na otvaranju 3/4 u kojoj ne možemo da se povežemo 2 napada i primamo lake poene, uzima relativno loš šut iz neiznuđene pozicije i pogađa bočno desno sa poludistance. E to su velike stvari iskreno, to su stvari koje pokazuju nivo samopouzdanja tih momaka.
Aleksa, koji je odigrao iznad svih mogućnosti juče i dao ogromnu energiju na obe strane parketa. Ona krađa lopte SGA, za šta nisam iskreno verovao da će moći da se desi je nešto neverovatno i to u kom trenutku na samom početku 4/4.
Milutinov korišćen dovoljno, kao što sam i najavio, da je to bila greška Slovenije što Tobija nisu koristili. Odlična i njegova partija.
Kapa dole Dobriću koji igra vrhunski šampionat, juče je bila njegova utakmica i ono što šampion ima je to da nakon promašenog zicera na drugi obruč i otvorene trojke, on nastavlja i strpava još 13 poena Kanadi, uz neverovatnu blokadu na Beretom i odbranu kroz celu utakmicu.
Ono šte se možda nije videlo u statistici je šta je doneo Deda juče, koliko bitnih poteza i ono što je najbitnije, na par puta se našao na pravom mestu.
Kao što sam rekao naših 5 šampionskih igrača: Bogdan, Gudura, Jović, Deda i Dobrić, juče su odigrali na nivou zadatka, a Dobrić i Deda imali možda i najveću minutažu do sada i najveći učinak. E to je ono o čemu sam pričao pre utakmice.
Ono što se može zameriti je da nismo uspeli da se vratimo barem 10 puta u odbranu, te da smo primili izuzetno lake poene u tranziciji.
O utakmici sa Nemačkom, videću sutra da napišem nešto kako bih ja postavio utakmicu.