Lucky napisao: ↑Sre Okt 04, 2023 11:39 am
Lijepo si ti to činjenično nabrojao i uglavnom se slažem sa većinom, osim što mislim da sve to gledaš iz negativnog ugla.
Pretpostavljam da bi ti smatrao jedinim ispravnim putem neko skromno napredovanje, po mogućnosti sa klincima iz omladinskog pogona, uz poslovanje u plusu, sa klupskim legendama koji su se školovali nakon karijere da bi preuzeli upravljanje klubom.
Po tebi bi trebalo sve da funkcioniše perfektno ili u suprotnom ništa ne valja. Pa i tom Željku ja lično zamjeram džibersko ponašanje koje pokazuje kod skoro svakog većeg poraza (od čuvene pres konferencije u NS pa nadalje) pa opet mislim da nema trenera kojeg bih radije vidio umjesto njega.
Jednostavno, moje je viđenje da se sada vodi neprirodna bitka između 2 kluba sa ubacivanjem ogromnih para sa ciljem zauzimanja što bolje pozicije pred najavljeno proširenje EL i da zato gledamo ove situacije koje nikada nisu bile karakteristične za ove prostore. Vidjećemo kako će se sve to završiti, a do tada bi trebalo uživati u onom što te pare omogućuju, a to je košarka vrhunskog kvaliteta u voljenom klubu.
Sam broj prodatih sezonskih karata pokazuje da cijena nije nerealna i da će uvijek biti ljudi koji su spremni platiti velike pare za nešto što vole, pa čak i za nešto gdje vole biti viđeni.
FMP je bio zdrava priča iz vremena kada su osvajali trofeje sa svojim klincima. Ovo sada je čisto pranje para i meni djeluje da im je jedina uloga da se vade neke pare po osnovu kojekakvih ugovora o saradnji sa Zvezdom.
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Ne mogu da budem pozitivan, očigledno ljudi imaju kratku pamet.
Ostoja je došao, izneo plan za vraćanje duga, doneo neki novac, iscimao državu preko SNS-a da uloži još u KKP i krenulo se prirodnim putem preporoda i rekonstrukcije. Dovedeni su svojevremeno određeni mladi igrači i data im je velika uloga i minutaža, setimo se tada prvog tima u kojem smo imali Pecarskog, Andrića, Vanje, Sanija Aranitovića, Tanaskovića, Tadića i slične. Doveden je Muta, jer je bio bez posla i jer je radio za kikiriki. Prva prilika kada je dobio OStoja šansu da pokaže koliko je seljak je bilo dovođenje Samarda Semjuelsa, koji je veliko ime u tom trenutku, bivši NBA igrač al luda glava. Na njega su date neke grdne pare i sve je počelo da smrdi.
Tako se izdržalo godinu dana, a onda je iz vedra neba došao Trinkijeri. Podržavam ukazala se odlična prilika, uzeo si njega koji je ogromno ime i kvalitet je čovek doneo odmah. Pa se radila doselekcija u toku sezone i imali smo dobar ulov u skautingu sa Lendejlom i Pejdžom, prethodno NWG i Patrik Miler. Dakle već tada priča o dizanju kluba iz pepela pada u vodu, jer dovođenjem Žabara ti moraš da mu garantuješ i neki budžet i neke igrače i neki novac. Srećom po obojicu, sve je krenulo kako treba, pa su napravljeni veliki rezultati. Dovedeni skromni domaći igrači Zagorac, Trifa, Jare, Janker kao i internacionalci Gegić i Nikolić.
Svi znamo šta se desilo i kako smo prošli u sezoni COVID-a i da bismo izborili EL najverovatnije rezultatski da se ta sezona završila. E onda je Žabar dobio bolju ponudu i zapalio, normalno. A klub nije znao šta da radi, dug je rastao, igrači su bili pod ugovorima, rezultat nije ostvaren, trener otišao. Imamo ozbiljne ambicije, dolazi Čane ( još jedna legenda kluba bačena niz vodu posle Pere, Pekmena, Šćepe, Miće...) i sa njim ćemo mi da se borimo za EL. Čane odrađuje odličan posao sa resursima koje ima, ali daje otkaz, idemo u novu sezonu.
Radi se restart, stavlja se Šćepa na klupu, tim užas, ambicije srednje. Raspad sistema 3 puta u toku sezone, preko Filipovskog, do odlaska Gordića, CMM i još po nekih igrača u sred sezone, do dolaska Vlade Matovića i časnog poraza u finalu. Došlli smo u situaciju da nam igrači odlaze iz kluba u sred sezone, da ne možemo da dovedemo igrača boljeg od Džošue Perkinsa. Završava se sezona nemamo ideju šta ćemo dalje.
Dovodi se Zoran Savić za sportskog direktora, dovodi se Željko za trenera, dovode se Panter, Ledej, Kuruc, Madar, Mur...
Odjednom opet imamo novca i ovog puta imamo više novca od Zvezde i sve to 2 meseca nakon što nam je jedva doveden Perkins iz osrednjeg kluba iz Poljske. Odjednom se trkamo sa Makbaijem oko dovođenja Pantera i sličnih. Bacamo se milionima. A duh? Niko ne pominje, dok se nije pojavio Nebojša iz Železnika i skrenuo pažnju, da nije bilo toga niko se toga više ne bi sećao.
Dakle, da se te davne 2017-2018. nastavilo sa sistemskim radom i da se vraćao dug, jurili sponzori i radilo na dovlačenju i privlačenju mladih domaćih igrača, od kojih se pravi proizvod ili od poluproizvoda kao što su bili Sani Aranitović, Bandža Si, Lendejl, Pejdž i slični prave proizvodi. Da se nastavilo sa skautingom koji se tada radio, pa se proda igrač, pa se zaradi neki dinar. Pa onda kad vratiš sve i ojačaš osnovu, dovedeš trenera i neke jače igrače i kreneš ka sledećem koraku - Evropi. Radiš pošteno, kao Alba, razvijaš svoje igrače ugovori na 3-4 godine, dovedeš ih iz nekih anonimnih klubova, sa koledža i slično i samo pakuješ. Rezultati bi došli, a ako se vide rezultati i ako bi država dala pare, svakako je prirodno da daju tada a ne sada. Ali tu pričamo od banani, a ne o državi...
I onda me pitate zašto sam negativan, zato što ćemo dotaći dno opet čim Željko ode, kao što smo dotakli dno kad je otišao Trinki.
Daleko od toga da se meni ovo sada ne sviđa i da ja ne volim da gledam KKP i da ne navijam za njega, ali samo se gadim što je sve ovako ispalo...