Igrom slucaja se desilo da sam upravo u istom hotelu sa u19 selekcijom koja je dosla na Divcibare na pripreme.
Ovo je ekipa:
Александар Војиновић и Лука Соломун (ОКК Београд), Алекса Станојевић, Димитрије Павловић, Лука Марковић и Лука Јовановић (ФМП), Михаило Дишић, Стефан Плиснић и Андрија Ђурић (Динамик), Митар Бошњаковић и Алекса Димитријевић (Партизан), Андреј Костић (Црвена звезда), Марко Тофоски (БКК Раднички), Урош Шупут (Џокер), Милош Шојић (Беко), Урош Ивковић (Борац Чачак), Димитрије Ковачевић (Реал Београд), Саво Дрезгић (Мега), Огњен Радошић (Игокеа), Никола Џепина (Шпанија), Алекса Влајић (САД) и Никола Бундало (САД).
Od prosle godine iz ekipe koja je bila druga na u18 fali samo Srzentic koji ce sigurno biti starter u U18 ekipi.
Prosle godine sastav bio
Drezgic, Tofoski
Kostic, Vojinovic, Srzentic
Bosnjakovic, Markovic
Dimitrijevic, Stanojevic
Sojic, Jovanovic, Plisnic
Drezgic mislim da je siguran i pored slabe sezone. Ipak je bio vodja ove generacije.
Tofoski bio najbolji igrac BKK ove sezone uz Pena, objektivno bolja sezona od Drezgine.
Kostic verovatno najbolja sezona iz celog ovog sastava. Bosnjakovic ako je zdrav siguran.
Dimitrijevic slaba sezona u losoj ekipi Metalca, ali i pored toga najperspektivniji visoki igrac ove ekipe. Stanojevic mvp zavrsnog turnira za juniore siguran. Sojic dobra sezona u prvom timu Beka, dobar nastup na U19 Aba za Zvezdu, siguran.
Ono gde nozda ostali kandidati mogu necemu da se nadaju (osim Srzenticevog mesta) jesu mesta koja drze
Vojinovic, Markovic, Jovanovic i Plisnic.
Mislim da ce mali Radosic iz Igokee posle ovakve sezone upasti umesto Srzentica.
Dzepinu, Vlajica i Bundala nisam gledao, pa ne mogu da cenim kvalitete, ali od ostalih kandidata mislim da niko ne moze da ugrozi prvu trojcu i da bi samo eventualno Dimitrije Kovacevic mogao da ugrozi Plisnica. Mada bih ja recimo voleo da vidim Ivkovica tu umesto Vojinovica, mislim da to nije realno jer Vojinovic ima iskustvo igranja u Kls.
Sve u svemu, dosta zanimljivih igraca i siguran sam da ce Avdalovic biti na mukama koga da izabere. Kolika je konkurencija govori da mvp juniorske lige Tatic nije prosao kontrolne treninge, kao i meni licno jako zanimljiv Kondic iz Spartaka.
I kad ne budes prvi ti...