- Čet Apr 24, 2025 10:23 am
Mislim da nismo psihicki bili na nivou potrebnom da se iznese derbi. Nije ni bitno toliko, idemo dalje.
I kad ne budes prvi ti...
Karaburac napisao:To je to.Има ту доста кривице и до европских екипа које неће клинцима да дају шансу..Кад се дода колико пара могу да дају званично колеџи сад,добијемо лигу ветерана..
Evroligaske ekipe nece imati igraca ispod 25 godina u narednom periodu.
Ne znam sta da mislim o nasima tamo. Retko ko je tamo pronasao srecu od nasih.
I kad ne budes prvi ti...
Karaburac napisao: ↑Sre Apr 30, 2025 9:57 am Slazem se potpuno.Slažem se u potpunosti, logično je da idu deca za boljim uslovima, zato je i isti taj Petrušev otišao u Baskoniju sa koliko 13 godina, pa povukao i brata, pa odatle na koledž. Sve u svemu, ja podržavam decu da idu preko, to je ozbiljna stvar i za njih kao ljude da vide drugu kulturu, da osete drugačiji način života i da budu bez presije u tom najbitnijem i najlepšem periodu života. Zašto bi taj mali Kostić npr. bio na kraju klupe u KKCZ i kad god uđe u igru čitao polivanje govnima po sebi, trpeo temziju na treninzima, čekao godinama na šansu, imao problem sa navijačima rivala i slično, kad može lepo da zapali preko. Tamo može da živi rasterećeno svoj život naredne 4 godine, posveti se košarci maksimalno, dobije i priliku za studiranjem na nekom nivou i u nekoj meri, vidi drugu kulturu, proputuje USA i onda se vrati sa imenom i parama ili se nikad i ne varti već ostane u NBA.
Paradoks je da ces lakse do minuta u NBA nego u Evroligi kao mlad igrac, pogotovo na pozicijama 4 i 5.
Za bekove je jos uvek tesko.
Ali brate, ako ces da grejes klupu, bolje da je grejes za vece pare.
Mi svi generalno imamo problem prelaska iz juniora u seniore, koledz bi u teoriji to mogao da premosti, ali.... Teorija i praksa nisu bas isto.