Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Dođe red da otvorim temu za narednu godinu našeg voljenog Partizana. Iz moje perspektive, nekada je to bila privilegija na forumu, nije to bilo dopušteno svakome, a sada kako se vremena menjaju, kako je popularnost i brojnost ljudi na forumu sve manja, došlo je do toga da svako to može da uradi, pa smo neretko imali prethodnih godina otvorenu samo temu i to od strane mućkog provokatora Žexa, bez uvodnog posta. Zahvaljujem se drugarima forumašima, čuvarima vatre i dangubama na toj časti, te ću se potruditi da to uradim u maniru nekih naših bivših slavnih forumaša.

Nakon relativno pristojne sezone iz koje smo izašli pre neke dve nedelje, u kojoj smo imali restart kompletnog rostera, u kojoj smo osvojili ABA ligu i KLS, u kojoj smo sezonu u najelitnijem kontinentalnom takmičenju na 12. poziciji, potrebno je podvući crtu i krenuti iznova. Sezonu za nama bih nazvao pristojnom, nit uspešnom, nit neuspešnom, jer defakto je tu bilo uspeha u vidu dva trofeja, ali i neuspeha u vidu plasmana u EL. Pored toga, odnosno onog najbitnijeg - takmičenja i titula, uspeha i neuspeha je bilo i u sastavljanju rostera, te finansijskoj politici kluba u vidu vraćanja duga za porez i obeštećenja od odlaska Dvejna Vašingtona na ekskurziju u NBA na nekoliko dana. Pored toga, možda i najveći uspeh je bio obezbeđivanje trogodišnje licence za učestvovanje u EL, što klubu daje oređenu dozu mira, stabilnosti (pardon :naughty: )...

U novu sezonu se kreće sa dobrom energijom nakon osvojenog trofeja, koliko god taj trofej bio (ne)bitan, psihički to dosta utiče na ekipu da izađeš iz sezone i odeš na odmor sa nekom titulom i poslednjim dobrim osećajem. Dakle u novu sezonu ulazimo sa obezbeđenim mestom u EL, u EL koja će brojati 20 timova, odnsno ulazimo u ABA za koju se ne zna i dalje kako će izgledati i koji će broj klubova imati kao branioci titule.

Što se tiče kadrovskog kapaciteta, ulazimo u sezonu sa kosturom tima koji je zadržan od prošle godine, kao i sa dva pojačanja u centarskoj liniji u vidu Džabari Parkera i Dilana Osetkovskog, koji su došli kao zamene za Balšu Koprivicu i Brendona Dejvisa.

Tim za sada izgleda ovako:

1. Kralik Džons, Ife Lunberg, Arijan Lakić
2. Sterling Braun, Dvejn Vašington, Frenk Nilikina
3. Isak Bonga, Vanja Marinković, Mitar Bošnjaković, Mario Nakić
4. Džabari Parker, Ajzea Majk, Aleksej Pokuševski
5. Tajrik Džons, Dilan Osetkovski

Samo su DW i Majk na +1 opciji ugovora, dok ostali imaju aktivne ugovore sa klubom za narednu sezonu. Postoje razna nagađanja oko statusa Lunberga, Frenka, DW, kao i oko dolazaka novih igrača, ali ne bih o tome iskreno na ovoj temi.

Što se tiče rostera ja sam izuzetno zadovoljan poslom u vidu zdržavanja naših najboljih igrača iz prethodne sezone Karlika, Tajrika, Sterlinga i Bonge, na njih je pridodat Džabari, kao starter i verovatno najveće pojačanje na gorućoj poziciji. To daje vrlo ozbiljnu petorku koja zna da igra u ovom sistemu. Bitno mi je da je tu i dalje Vanja kapiten, drago mi je da je tu Aleksej od kojeg očekujem sezonu u kojoj će se probiti na veliku scenu.

Dakle uz neko pojačanje, za koje sam vrlo siguran da ima prostora u budžetu, jedan vrlo respektabilan tim za pobiti se na svim frontovima. Naravno da je glavni fokus svih nas navijača na EL, jer je ona jedino merilo kvaliteta, te bih sa svoje strane postavio jedan jedini cilj za sledeću godinu, a to je plasman u PO EL.

Svaka nova sezona donese nešto drugačije, donese neku novu energiju, donese neki (ne)osnovan optimizam kod nas navijača, stoga treba biti pozitivan i radovati joj se. Jer, ja lično, ali verujem i dosta drugih smo otrovani ovim sportom i bez njega ne možemo, stoga mi je jedino teže u ovom kratkom periodu od cca 3 meseca kada je pauza i kada nema košarke. Koliko god loši rezulatati bili i koliko god teška sezona bila, opet je ovaj period leta teži od toga jer nema košarke, dok s druge strane je taj period uvek donosio neku novu energiju, optimizam i euforiju svakim novim potpisom, početkom priprema, prijateljskom utakmicom, utakmicom nekog našeg reprezentativca i slično. Tako da dragi moji, drage moje, u neku debelu hladovinu, dosta tečnosti, puno šetnje po blokadama i odmorite od košarke, prekipeće nam ona opet u jednom trenutku.

Uživajte jer je ovo realno gledano nerealan period, u kojem naš tim može da izvuče iz aktivnog ugovora igrače iz PAO ili Barselone, te može da se takmiči u svakom smislu sa najskupljim i najboljim ekipama današnjice u Evropi. Što bi rekao jedan pametan čivek: "sve će se ovo jednom zvati lane", zato samo napred PARTIZANE! :character-beavisbutthead:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Vredelo je malo sacekati, jako lep uvodni post SG :clap:

Mislim da si lepo ocenio ovu sezonu kao prosecnu.

Cele sezone sam se mucio da ovaj Partizan dozivim kao svoj, a onda u KLS sa omladinom i vecinski nasim sastavom sam se radovao vise nego posle ABA titule.

Ove sezone se nadam da cu tim doziveti vise kao svoj, a sto se uspeha tice neka bude kako bude.
Korisnikov avatar
By Zex88
Милтон у Партизану..Прави потез..
Много смисленије Партизан прави ростер од нас..
Ако вас заобиђу повреде,мислим да сте сигурни у 6..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By gramada
Zex88 napisao: Čet Jul 24, 2025 9:07 pm Милтон у Партизану..Прави потез..
Много смисленије Партизан прави ростер од нас..
Ако вас заобиђу повреде,мислим да сте сигурни у 6..

Na prvu izgleda da se radi bas konkretno pa vidimo na kraj sta ce da bude
Korisnikov avatar
By Gaja
1. Karlik, Lundberg, Nilikina, Vasington
2. Brown, Milton,
3. Bonga, Marinkovic, Nakic
4. Dzabari, Pokusevski, Majk
5. Tajrik, Osetkovski

Natrpani na bekovskim pozicijama na max. Ne znam da li je Milton cistokrvni bek, ako jeste onda je mozda i 'visak'. Braun maltene moze da odigra skoro celu tekmu bez nekih oscilacija.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Lakica i Bosnjakovica jos tu imamo, sto jos vise naguzvava situaciju.

Sa njima to je vec sad 16 igraca.

Mislim da se,Nilikina ili Lundberg moraju katovati. Previse je to. Licno ja bi ih zviznuo obojicu ako sam u mogucnosti.

Inace, znam da to Zeljka ne tangira mnogo, ali u juniorima i kadetima smo isto natrpani tako da oni isto u ABA mogu da krpe da se nosioci odmore.

Sekularac, Danilovic, Mijailovic, Bojovic, Glumicic, Isailovic du svi 2/3, a prva trojica su vec pokazala da mogu da odigraju kvalitetno u najvisem rangu.

Od visokih igraca od juniora, kadeta nemamo nikog, tu nema ko da uskace, ja bih pre gledao tu da prosirim rotaciju nekim iz regiona ko bi za manje pare peglao ABA i uskakao vamo u nuzdi.
Korisnikov avatar
By Zex88
Мислим да ће Покушевски добити минуте и на 5,али верујем да се тражи још један центар..

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]