Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kao sto se dalo pretpostaviti Mega je u potpunom remontu ove sezone.

Otisli
trener Barac, a od igraca Markovic, Jelavic, Malovec, Miljenovic, Petrovic, Milijasevic, Jovic, Kayil, Macura. Dakle 9 igraca otislo.

Ostali bar za sada Tanaskovic, Vukcevic, Milutinovic, Kondic, Milenkovic i Kroflic

Dosli:
Ekipa iz Okk trener Avdalovic, igraci Sibi, Gacic, Djulovic, Musicki
Iz Cacka 94 Vuk Radojicic
Iz Partizana Illes
Sa koledza Drezgic
Iz Armanija Luigi Suigo

Trenutni sastav:
Drezgic, Kondic, Musicki
Radojicic, Illes (Milutinovic)
Djulovic, Kroflic (Vukcevic)
Gacic,
Sibi, Suigo (Milenkovic, Tanaskovic)

U zagradama momci koji prakticno nisu ni igrali prosle sezone.

Mega je u Okk na pozajmici prosle godine imala jos Vojinovica, Nikolica, Solomuna i Srzentica koji jos uvek nisu prikljuceni Megi.
Takodje, od juniora koji su se isticali tu su Backo, Karalic i Musikic.
Korisnikov avatar
By Zex88
Мени се свиђа улазак Клужа и Беча у Аба.. Волео бих да се искристалише јака лига у којој би могло да се види доста квалитетна кошарка,али и велики број младих играча..

И волео бих у наредне три године да Ф4 одлучује првака..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Posao Mege se utoliko olakšao uvođenjem ugovora u NCAA. Dakle sada više Miško svoje igrače ne treba da sprema za draft, odnosno NBA, već im je cilj dosta niži, a to je NCAA. S tim u vezi, mislim da se i politika kluba menja, što možda i jeste razlog zašto je i Barać otišao (samo nagađam iskreno). Svakako, put igrača od Mege do ugovora sa nekom od NCAA ekipe se značajno smanjuje, te se i period zadržavanja u Megi smanjuje.

Kako igrači u NCAA mogu da potpišu već sa 18 godina, odnosno nakon završene srednje škole u USA ili 19 godina kada je u pitanju Srbija. Izlazno godište za draft je sa 22 godine, naravno može i ranije, ali to nije bio čest slučaj sa Miškovim pulenima. Dakle period se smanjio za 3 godine, sa 22 na 19, što povlači da će igrači tog uzrasta biti prevashodno okupacija Mege u narednom periodu. Verujem da će i dalje pored toga biti i nekih starijih, koji će biti nosioci igre i da će biti rekovalescenata.

Ono što mi upada u oči (možda tripujem)je i to da je Baškešehir klub koji će nastaviti da se bavi onim igračima koji su iz Miškove agencije, a koji su stariji od 22 godine, te da će preuzeti posao Mege. U njima će se razvijati neki drugi prospekti i pripremati za EL ili NBA, otud i Barać tu (pretpostavljam). Naravno, Miško ima još nekoliko timova u Evropi koji su praktično "njegovi" odnosno igraju skoro pa isključivo njegovi igrači, stoga ne verujem da će se odreći tog poslovnog modela.

Dakle od Mege treba očekivati da ima više i domaćih i stranih igrača u uzrastu od 17 do 23 godine u naredom periodu, te će u nekim slučajevima moguće momci preskakati OKK Beograd, to mi deluje i iz razloga prebacivanja Vuleta.

Što se tiče ABA lige, mislim da je ovo lakrdija, kakav Beč, to je na niovu Cibone, ko još igra košarku i još gore prati košarku u Austriji... Kluž je i ok iskreno, oni već 3 sezone rade dobar posao na nivou EK i imaju fin tim, negde u rangu Cedevite i Budućnosti.

Format sa 2x9 timova mi nema smisla, pogotovo što ove grupe mi nema nikakve logike kako su podeljene. Prenošenje bodova u sledeći krug i slično, više liči na SP od pre par godina nego na neku ozbiljnu ligu. Manje utakmica znači bolja pozicija za večite, što je verovatno i bio neki cilj, za ostale ne znam, manje-više dođe na isto.
Korisnikov avatar
By Zex88
Мислим да ће више људи бити на мечевима Беча него Цибоне..
Плус,финансије су им сигурно стабилније..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Salvatore Guliano napisao:Posao Mege se utoliko olakšao uvođenjem ugovora u NCAA. Dakle sada više Miško svoje igrače ne treba da sprema za draft, odnosno NBA, već im je cilj dosta niži, a to je NCAA. S tim u vezi, mislim da se i politika kluba menja, što možda i jeste razlog zašto je i Barać otišao (samo nagađam iskreno). Svakako, put igrača od Mege do ugovora sa nekom od NCAA ekipe se značajno smanjuje, te se i period zadržavanja u Megi smanjuje.

Kako igrači u NCAA mogu da potpišu već sa 18 godina, odnosno nakon završene srednje škole u USA ili 19 godina kada je u pitanju Srbija. Izlazno godište za draft je sa 22 godine, naravno može i ranije, ali to nije bio čest slučaj sa Miškovim pulenima. Dakle period se smanjio za 3 godine, sa 22 na 19, što povlači da će igrači tog uzrasta biti prevashodno okupacija Mege u narednom periodu. Verujem da će i dalje pored toga biti i nekih starijih, koji će biti nosioci igre i da će biti rekovalescenata.

Ono što mi upada u oči (možda tripujem)je i to da je Baškešehir klub koji će nastaviti da se bavi onim igračima koji su iz Miškove agencije, a koji su stariji od 22 godine, te da će preuzeti posao Mege. U njima će se razvijati neki drugi prospekti i pripremati za EL ili NBA, otud i Barać tu (pretpostavljam). Naravno, Miško ima još nekoliko timova u Evropi koji su praktično "njegovi" odnosno igraju skoro pa isključivo njegovi igrači, stoga ne verujem da će se odreći tog poslovnog modela.

Dakle od Mege treba očekivati da ima više i domaćih i stranih igrača u uzrastu od 17 do 23 godine u naredom periodu, te će u nekim slučajevima moguće momci preskakati OKK Beograd, to mi deluje i iz razloga prebacivanja Vuleta.
Koliko sam ispratio doskorasnji trener juniora Mege je sad prvi trener OKK, tako da mislim da se koncept nastavlja.

Mega juniorsku ligu nije igrala ni sa jednim momkom 2006, a koliko vidim za sad (sem Illesa iz Partizana) niko od momaka 2007 nije prikljucen Megi, cak ni Srzentic. Pretpostavljam da ce oni svi ovu sezonu biti u OKK.

Ali interesantan nacin gledanja na stvari i verovatno ispravan. Moguce da ce se Mega ubrzano transformisati u "one and done" klub. Mada realno ni do sad nije bila daleko od toga.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Spartak se isto aktivirao na trzistu posle prvobitnih odlazaka stranaca.

Dovedeni Rebic, Drobnjak i Kenedi. Produzen Cerovina na 3 godine, a suska se i da ce Dalibor Ilic ostati u Spartaku.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Uto Jul 22, 2025 10:19 am Spartak se isto aktivirao na trzistu posle prvobitnih odlazaka stranaca.

Dovedeni Rebic, Drobnjak i Kenedi. Produzen Cerovina na 3 godine, a suska se i da ce Dalibor Ilic ostati u Spartaku.
Dosta dobar posao, Drobnjak je dobro rešenje za ABA ligu, iskusan igrač, Iliću bi bilo najbolje da ostane tu ili da ga proba uvaliti Davor negde preko malo da i on vidi sveta.

Drago mi je da se Reba Beba vraća u ABA ligu, moj bivši saigrač, imao je dobru sezonu u Turskoj. Živo me zanima kako će da izgleda na ABA nivou.

Negde sam čuo da je ovaj centar dosta dobar, no videćemo.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Dobar posao rade, produzeni i Nikolic i Momirov, doveden i Banjac iz Vojvodine.

Znaci za sada:

Rebic, Drobjak, Gordic
Momirov, Banjac, Kenedi,
Cerovina,
Medarevic, Nikolic
Miletic, Tompson, Ilic, Tejic

Sa tim sto Miletic, Ilic i Tejic valjda jos nisu sigurni?

Jel sam zaboravio nekog?

Na trojci najveca rupa, osim ako ce Kenedi tu da pokriva. Mali Kondic bi tu mozda mogao neki minut da pokupi.

EDIT:
Gordic i Milisavljevic zvanicno otisli.
Mislim da je to realno, obojica su u godinama gde padaju igracki.
  • 1
  • 509
  • 510
  • 511
  • 512
  • 513
  • 515

Види га Ске :) Дакле идемо на Барсу,па евентуално[…]