Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Od juniorks ekipe Borca sa kojom sam ovde već bio dosadan, samo će Petar Radović biti ove godine u prvom timu.
Koliko sam ispratio prelazni rok svi ostali iz startne petorke su napustili Borac.
Jakov Tatić - mvp regularnog dela JLS je otišao u Radnički KG
Božidar Čurčić i Đorđe Bugarčić prešli su u Čačak 94
Uroš Ivković prešao u Proleter iz Zrenjanina :?

Šteta, baš su bili lep tim za gledanje i mislim da bi se lepo uklopili u trenutan način igre prvog tima. Ovi momci koji ostaju u Čačku 94 pretpostavljam da se mogu nadati šansi u nekom narednom periodu, što pretpostavljam da ne važi za Tatića i Ivkovića. Šteta baš. Žao mi je što Ivković neće dobiti priliku u KLS nego će morati da se probija kroz drugu ligu, jako zanimljiv momak i bivši U16 reprezentativac.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Odgledao sam Borac - Studentski centar i Budućnost - Spartak i dve pobede naših ekipa na nezgodnim gostovanjima.

Borac sam gledao malo na preskoke, ali mi se dopala igra, brza, čvrsta. Mislim da su pogodili sa Dimecom, lepo se uklopio u tim, uz oporavak Čarapića definitivno su doneli dodatnu čvrstinu timu. Baš deluju kompaktno. Realno nije to tim koji može da napadne PO, ali očito mogu da skinu skalp pojedinim favoritima. Žao mi je što možda još neko od juniora neće ove godine dobiti priliku, ali Radović '07, Nikolić i Čurčić '05, možda i pored moje želje nije realno više od toga za tim ove snage da izdrži odjednom u prvom timu. Tu je i Manojlović kao relativno mlad '02.

Što se utakmice Budućnost - Spartak, baš mi se dopao Spartak. Jako su čvrsto odigrali, potpuno odgovorili na fizikalnost Budućnosti. Sviđa mi se što su oba pleja Spartaka da kažemo domaći igrači Rebić i Drobnjak, koji su onako lepo kontrolisali tempo utakmice i davali stabilnost. Centar Tompson je pun pogodak po onome što sam video, tu je negde Miletićeve visine, nešto lošije tehnike, ali čvršći i deluje mi da je baš ono što Vlada Jovanović voli. Rezerva mu je Dalibor Ilić koji je sasvim dobar igrač za ovaj nivo takmičenja. Od Nikolića na četvorki svi već godinama znamo šta da očekujemo, ali Medarević je sve ozbiljniji igrač. Baš je zrelo odradio svoju rolu i deluje mi da može još dosta da napreduje. Cerovina nije igrao sjajan meč, ali ostali su ga pokrili lepo. Kenedi i Henlon su mi se baš dopali. Kenedi je baš bio dobar i u odbrani gde je dosta toga pokrivao, odigrao iznenađujuće timski za jednog Amerikanca, a Henlon mislim da ima dosta poena u rukama i da će to tek pokazivati. Momirov isto potpuno uklopljen u tim, donosi neku stabilnost.
Jedino Banjac i Bodrožić kao KLS pojačanja nisu dobili priliku, ali mislim da će je dobijati tokom sezone i da će opravdati dobijenu šansu, mislim da oba igrača mogu odlično da odrade svoje role.

Sve u svemu, Spartak mi deluje još ozbiljnije nego prošle sezone i deluje mi da je Vlada skockao ekipu baš onako kako je želeo, čvrsto, fajterski, kontrolisano. Baš su mi se dopali i jedva čekam da ih vidim u Evropi kako će izgledati.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Odgledao malo Spartak protiv Beca, Banjac i Bodrozic dobili priliku. Bodrozic je lepo iskoristio svoje minute, a Banjac bio solidan u odbrani, ali nevidljiv u napadu. Sve u svemu, mislim da ce obojica biti odlican dodatak ovom timu kako sezona bude odmicala.

PS Radnicki Kragujevac usao u ABA 2 umesto Cibone koja je upravo istupila.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Samo da pohvalim Borceve klince protiv Partizana.

Kada je bekovski par na terenu bio Radovic 2007 i Curcic 2005 Borac je imao pozitivan +/-. Sa Radovicem plus 6, a sa Curcicem +7

Nikolic 2005 je imao blagi minus 4, ali je najduze i bio na terenu. Svaka cast momcima.

Pritom, dobra i individualna statistika sve trojice. Curcic 15 poena, Radovic 10 poena, 4 asistencije 3 ukradene lopte, Nikolic standardno najbolji igrac Borca sa 18 poena i 4 skoka.

Inace da skocim samo kratko na Spartak, Bodrozic polako, ali sigurno krade minute Ilicu i bas mi je drago zbog toga. Jako zanimljiv prospekt, a Vlada je poznat po radu sa visokim igracima.
Korisnikov avatar
By Zex88
Гледао сам мало меч,Николић ми може бити неки играч типа Калинић. Добре физикалије,разуме кошарку,али морао би да пре свега почне да шутира за 3.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Vidi, ja se secam Kaline dok je bio u Vojvodini, ni on tad nije toliko gadjao za tri i dominantno je igrao cetvorku zbog dobre atletike.

Usudjujem se da kazem da je Nikolic bolji nego Kalina tad. Samo, Kalina je lik koji je ubedljivo najvise napredovao u periodu od 20 do 25 godina. Jedino bih Jovica mogao blizu njega da stavim sa tim bumom.

Da li i Nikolic moze, videcemo. Meni se svidja sto je fajter, ima karakter pobednika.
Korisnikov avatar
By Zex88
Слабо се сећам Калине тада. Признајем,док их Сале( њега и Јовића) није гурнуо у први план на СП, слабо сам их гледао.

Мене једино брине што не знам која би му следећа станица била најбоља. Вечити ми сада нису иделна средина за развој младих играча,а мислим да би морао макар једну степеницу да оде горе након ове сезоне.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Od domaćih klubova jedino Spartak.
U regionu Igokea ili Budućnost mislim da ne bi bili loš izbor.
Što se baš inostranstva tiče, nisam siguran šta bi mu leglo.
Možda bi najbolje bilo da bar još 2 sezone ostane u regionu posle ove.

Relativno dobra stvar sa njim je što nije NBA potencijal, tako da bi evropski klubovi mogli dugoročno da računaju na njega.
Korisnikov avatar
By Zex88
У праву си,та тројка је можда идеалан следећи избор. Не бих да иде из аба још коју годину.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Sad kad smo obrnuli prvi krug utakmica po grupama čisto da bacim malo utiske o onome što smo gledali.

Mega mi je očekivano slaba. Izmenjali su celu ekipu, a dosta ovih momaka koji su započeli sezonu su daleko od tog nivoa i potencijala da igra ovu ligu. Oni koji su na tom nivou prolaze period adaptacije i treba im vreme da se podignu. Mislim da i oni sami to vide pa su angažovali Luc-a iz Sloge koji je instant podigao kvalitet tima.

Iz ove ekipe Drezgić, Đulović, Marković i donekle Suigo i Kroflić su spremni da zaista odgovore ovom nivou. Luc isto deluje da jeste.

Sibi, Srzentić, i Gačić nisu trenutno na tom nivou. Struka kaže da će biti, ja sam blago skeptičan. To su sve u perspektivi dobri igrači, ali nešto mi fali kod svakog da bi to do kraja ove sezone izašlo iz njih. Mislim da svakome od njih treba 3+sezone da bi mogli da igraju na nivou aba lige.

Vukčević, Mušicki, Radoičić, Milenković samo popunjavaju broj i nemaju ni kvalitet ni potencijal da zaista pomognu. Mislim da je to previše za nikad jaču ABA ligu ove sezone za neki ozbiljniji iskorak, ali mislim da će to biti dovoljno da osiguraju opstanak što je mislim Megi jedino i važno.

Igokea mi deluje lošije nego prethodnih sezona ili su svi ostali jednostavno sada bolji, moguće i oba. U svakom slučaju da ne dužim previše ne mislim da mogu do plejofa. Sa njima u vezi meni je prijatno iznenađenje ovaj momak Topolović sa ove dve partije koje je pružio protiv Dubaija i Splita. Pristojno je to delovalo za debi na višem nivou.

Spartaku mnogo nedostaju Nikolić i Cerovina. Evo juče protiv Le Mana ni Rebić nije igrao. Ako im se to produži biće u problemu. Banjac i Bodrožić su planirani kao 11 i 12 igrač, koji će da uzmu koji minut i lagano se navikavaju na viši nivo takmičenja, a sad su praktično morali mnogo više minuta da odrade. Deluje mi da se Bodrožić tu bolje snalazi, mada svakako se vidi neiskustvo. Banjac je solidan u odbrani, ali u napadu je cele sezone nevidljiv. Što je ok kad je poslednji igrač u rotaciji, ali ovako kad se očekuje više produkcije, baš mučenje.

FMP igra za nijansu bolje nego što sam od njih očekivao. Mislim da je najzaslužniji za to Barna, koji je uhvatio ritam u drugom delu prošle sezone i od tad ne staje. Za sada 21 poen u proseku, drugi strelac lige iza Mihailovića iz Zadra. Svaka čast momku. Samo neka nastavi ovako. Bila bi velika šteta ukoliko bi se zadržao u FMP-u i sledeće sezone. Mislim da je spreman za viši nivo. Stefanović je isto jako dobro legao na ovaj tim. Deluje da je najveći problem ekipe tanja unutrašnja linija, da su tu malo jači, mislim da bi bili sigurni u PO.

Borac je standardno čudna priča sa nepotpunim rosterom. Realno guraju i bolje nego što je za očekivati sa ovim sastavom. Planirano američko pojačanje na poziciji centra se izjalovilo, pa je onda ugovoren Dimec, pa je to raskinuto... Tako da je sastav sad:

1) Boldvin, Radović
2) Uskoković, Ćurčić, Čarapić, Krunić, Radulović, Obrenić
3) Jošilo, Manojlović
4) Nikolić
5) Fundić

Baš mi je krivo što ne mogu da se sastave da imaju barem pun sastav. Realno timu fali jedna četvorka i jedna atletska petica i mislim da bi tim odmah ozbiljno odskočio. Šteta, baš šteta.
  • 1
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515

Види га Ске :) Дакле идемо на Барсу,па евентуално[…]