- Sre Dec 17, 2025 11:23 am
Zanimljiva situacija u Armaniju, gde je posle ostavke Mesine, doša njegov pomoćnik Poeta i u 4 utakmice veza 3 pobede Makabi, PAO i Real, doduše izgubili su od Baskonije, ali 3 pobede u 4 meča. Pored toga, ekipa nije imala nikakve promene u igračkom kadru, čovek je iscedio suvu drenovinu u nekim mečevima sa tipa 3 beka, zbog silnih povreda. Ekipa je dobila neku novu energiju, drugačije raspoređene uloge, sticajem okolnosti. Juče se vratili i Nebo i Buker, al opet fale Manion i Bolomaro, ali ekipa je odlično izgledala. Slična situacija kao u KKP, otišao trener stare garde, ekipa dobila novu energiju, kao da ih je gušio Mesina.
Takođe, po mom mišljenju neverovatna situacija u Barseloni, gde su oni usled loših rezultata zamenili trenera, imaju ekipu veterana, dosta povreda konstantno i opet evo ih na 3. mestu na tabeli posle 16 kola. Stvarno nisam verovao u njih, ali opet, došao je Ćavi Paskval, odmah je to druga priča... Verujem da će imati on neku akviziciju, najverovatnije na pleju uskoro. Sjajno radi posao, velika šteta za njih je što se opet Lapro povredio, on je bio baš taj tip igrača koje najviše voli Paskval.
Valensija je definitivno najveće iznenađenje, ali to je moderna košarka, brdo dobrih bekova od 1 do 3, praktično ekipa bez centra, četvorke koje šire, Kostelo na centru koji širi. Milina, moderna košarka, neki pandam onome što je radio Pariz prošle godine, samo srkoz drugačije i deluje da imaju više materijala za više domete, no videćemo, plus imaju bolju finansijsku potporu.
Hapoel je nešto kao PAO u onoj prvoj Atamanovoj sezoni, skup sjajnih individualaca, lepo je to posložio Itudis, s tim da oni po mom mišljenju imaju veću širinu od onog PAO-a. Dodatni plus je što su igrali prvih 15 kola u Bugarskoj, odnosno nisu bili pred svojim navijačima, pa nije bilo ni preteranog pritiska u tom smislu... Neočekivano iskreno za ovako novu ekipu da ima svega 4 poraza, doktor je Itudis.
Situacija gde od 13. mesta do 5. ima razilka u 2 pobede, odnosno gde je razlika između 19. i 5. svega četiri pobede...
Olimpijakos i Real su mi iznenađujuće loše krenuli sezonu... obe ekipe nisu puno menjale, reklo bi se da su se ojačale tokom leta, ali eto, mislio sam da će biti značajno ubedljiviji. Daleko da su oni loši, Real je na 3 pobede iza lidera Hapoela, Oli na 4, ali nešto previše štucanja je bilo i ne deluju mi uigrano. No videćemo, s jedne strane Skariolo, s druge Barcokas, stari lisci,moguće da će ekipe biti najbolje kad bude bilo najpotrebnije...
Od ostalih Žalgiris je premašio neka moja očekivanja, SanFrancisko je premašio sva očekivanja i pomerio lestvicu nakon odlične prošle sezone. Ove godine, pogotovo usled povrede NWG iskočio i sam praktično pobedio par utakmica. Jako konkurentan i zanimljiv roster, baš ono old school ekipa. Milina za gledati.
Na dnu Asvel, očekivano, najniži budžet, još slabiji nego prošle godine, ali i kao takvi pobedili mučeni KKP, Dubai i Baskoniju.
Vraćamo se na ono da nikad zanimljivija EL, ali iz mog ugla nije to to, nikada nije bilo ovoliko igrača sa 40+ indexom kao ove sezone, nikad nije bilo ovoliko utakmica, nikad nije bilo ovoliko povreda. Sve u svemu, guraju kao onome što se radi u NBA, a meni se to ne sviđa i možda dođu do toga da se čovek prezasiti, kao što je stanje i u fudbalu.