Teme vezane uz Evroligu, Evrokup, evropske lige... sve vezano uz evropsku košarku
Gaja napisao: Čet Nov 27, 2025 10:32 am Na zalost otkacise Kokoskova. I Efes ima dosta povredjenih, jos i Larkin koji igrao odlicno ove sezone.
По мени није поштено,јер је имао доста повреда. Мислим да је убедљив пораз од Монака преломио.
Zex88 napisao: Čet Nov 27, 2025 10:39 am
Gaja napisao: Čet Nov 27, 2025 10:32 am Na zalost otkacise Kokoskova. I Efes ima dosta povredjenih, jos i Larkin koji igrao odlicno ove sezone.
По мени није поштено,јер је имао доста повреда. Мислим да је убедљив пораз од Монака преломио.
Taj Efes baš luta ovih godina od kako je otišao Ataman... Što je možda i normalno, ali ne razumem ih iskreno, ne može se preko noći ništa uraditi prosto. Mislio sam da će projekat Kokoškov biti sa više strpljenja, praktično je ceo nov tim tu, koji je on sastavio, ne igraju oni tako loše, 5-8 je skor. Nije to ni prvi put da nema razumevanja za Kokoškova i u Feneru je slično prošao.

Praktično je ovo 4. trener koji je oteran posle Atamanovog mandata, dakle u 3 godine 4 trenera...
1. Čan
2. Mijatović
3. Bjanki
opet Mijatović
4. Igor

Zanimljivo je, meni barem, da su i Čan i Bjanki i Igor došli kao dugoročne opcije i projekti, od kojih se žabar najduže zadržao i to na foru uleteo posle dobre epizode na onom prvenstvu sa Letonijom. Očekivao sam da će imati mnogo više razumevanja i sa Čanom, nije ni Ataman odmah osvojio titulu, bili ljudi one godine (2017/18.) najgora ekipa u EL...

Živo me zanima ko im je sledeća opcija...
Zanimljiva situacija u Armaniju, gde je posle ostavke Mesine, doša njegov pomoćnik Poeta i u 4 utakmice veza 3 pobede Makabi, PAO i Real, doduše izgubili su od Baskonije, ali 3 pobede u 4 meča. Pored toga, ekipa nije imala nikakve promene u igračkom kadru, čovek je iscedio suvu drenovinu u nekim mečevima sa tipa 3 beka, zbog silnih povreda. Ekipa je dobila neku novu energiju, drugačije raspoređene uloge, sticajem okolnosti. Juče se vratili i Nebo i Buker, al opet fale Manion i Bolomaro, ali ekipa je odlično izgledala. Slična situacija kao u KKP, otišao trener stare garde, ekipa dobila novu energiju, kao da ih je gušio Mesina.

Takođe, po mom mišljenju neverovatna situacija u Barseloni, gde su oni usled loših rezultata zamenili trenera, imaju ekipu veterana, dosta povreda konstantno i opet evo ih na 3. mestu na tabeli posle 16 kola. Stvarno nisam verovao u njih, ali opet, došao je Ćavi Paskval, odmah je to druga priča... Verujem da će imati on neku akviziciju, najverovatnije na pleju uskoro. Sjajno radi posao, velika šteta za njih je što se opet Lapro povredio, on je bio baš taj tip igrača koje najviše voli Paskval.

Valensija je definitivno najveće iznenađenje, ali to je moderna košarka, brdo dobrih bekova od 1 do 3, praktično ekipa bez centra, četvorke koje šire, Kostelo na centru koji širi. Milina, moderna košarka, neki pandam onome što je radio Pariz prošle godine, samo srkoz drugačije i deluje da imaju više materijala za više domete, no videćemo, plus imaju bolju finansijsku potporu.

Hapoel je nešto kao PAO u onoj prvoj Atamanovoj sezoni, skup sjajnih individualaca, lepo je to posložio Itudis, s tim da oni po mom mišljenju imaju veću širinu od onog PAO-a. Dodatni plus je što su igrali prvih 15 kola u Bugarskoj, odnosno nisu bili pred svojim navijačima, pa nije bilo ni preteranog pritiska u tom smislu... Neočekivano iskreno za ovako novu ekipu da ima svega 4 poraza, doktor je Itudis.

Situacija gde od 13. mesta do 5. ima razilka u 2 pobede, odnosno gde je razlika između 19. i 5. svega četiri pobede...

Olimpijakos i Real su mi iznenađujuće loše krenuli sezonu... obe ekipe nisu puno menjale, reklo bi se da su se ojačale tokom leta, ali eto, mislio sam da će biti značajno ubedljiviji. Daleko da su oni loši, Real je na 3 pobede iza lidera Hapoela, Oli na 4, ali nešto previše štucanja je bilo i ne deluju mi uigrano. No videćemo, s jedne strane Skariolo, s druge Barcokas, stari lisci,moguće da će ekipe biti najbolje kad bude bilo najpotrebnije...

Od ostalih Žalgiris je premašio neka moja očekivanja, SanFrancisko je premašio sva očekivanja i pomerio lestvicu nakon odlične prošle sezone. Ove godine, pogotovo usled povrede NWG iskočio i sam praktično pobedio par utakmica. Jako konkurentan i zanimljiv roster, baš ono old school ekipa. Milina za gledati.

Na dnu Asvel, očekivano, najniži budžet, još slabiji nego prošle godine, ali i kao takvi pobedili mučeni KKP, Dubai i Baskoniju.

Vraćamo se na ono da nikad zanimljivija EL, ali iz mog ugla nije to to, nikada nije bilo ovoliko igrača sa 40+ indexom kao ove sezone, nikad nije bilo ovoliko utakmica, nikad nije bilo ovoliko povreda. Sve u svemu, guraju kao onome što se radi u NBA, a meni se to ne sviđa i možda dođu do toga da se čovek prezasiti, kao što je stanje i u fudbalu.
Meni deluje da Olimpijakos ove godine beži od tog prvog mesta u regularnom delu sezone :lol:

Mislim da se u Realu najviše oseća ono što mnogi nisu očekivali da će se toliko osetiti, a to je odlazak u penziju Rudija i Ćaća. Od te stare garde ostao je samo Ljulj, ali izgleda da su oni svi zajedno bili bitan vezivni faktor. Takođe, od odlaska Poarijea, deluje da ne mogu da nađu kvalitetnu zamenu za njega. On i Tavares su se vrhunski dopunjavali, ali sve nakon toga se štuca. Za kraj, mislim da je sad jasno da je Musa bio tata u spoljnoj liniji. Mislim da će proći par sezona dok se REal ponovo ne ukomoponuje kao nekad.

Jedina razlika i to po meni bitna između Armanija i nas je u tome što je Poeta već bio predviđen da preuzme klupu na kraju sezone. Tako da je njihova tranzicija verovatno bezbolnija nego naša.

Ne mogu da se otmem utisku da ekipe koje imaju puno povređenih igrača prvih nekoliko mečeva igraju i preko svojih mogućnosti jer zbiju redove i produže minutažu najraspoloženijim igračima, a onda krene da ih stiže umor i krene potop.

Meni ono što najviše smeta trenutno u Evroligi je upravo ono što mi smeta u Partizanu i u malo manjoj meri u Zvezdi, a to je gomila neevropskih igrača u ovim ekipama. Samim tim mi i igra sve manje liči na evropsku igru. Da ne pričamo da je novi sistem takmičenja potpuno unišito onaj moto evrolige da je svaka utakmica važna. Sve više se kalkuliše jer mora.
Ne znam, lepo je gledati svake nedelje evroligu, ali deluje da je ovo sve previše. Možda je vreme da se izvrši podela na dve grupe.
Kod Oly jedini standardan igrac je Milutin, Vezenkov uglavnom ok, Furnie igra najgoru sezonu u karijeri, Dorsi pao u formi.

Edin u jednom podkastu rekao kako u Realu nisu bas dobri medjuljudski odnosi. I sto kazes nakon odlaska Rudija i Rodrigeza generalno Ljulj ne moze sam da upravlja svlacionicom.

Boga mi meni Milano na papiru deluje sasvim dobro a i na terenu sve bolje to izgleda. Brooks igra odlicno, uz manje vise standardnog Sildsa, dodas Lideja, atletu Nebo, Guduru, masu pod kosem D Bukera, uz podrsku Italijana Ricija, Maniona, Tonuta, Bolamara (valjda) to je sasvim dobar tim.

Mislim da sledece sezone treba da zamene plate Brajantu i Micicu :lol:

Iskreno iznenadjen sam Barsom i preporodjenim Klajburnom.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]