Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Pazi, Tajrik je fenomenalan centar, kada se pogleda ova sezona on je top5 centar u EL, kada se pogleda prošla, slična priča možda recimo u top10 igrača na svojoj poziciji. Kada se pogleda statistika, njegova energija i godine (28) jasno je da je u pitanju dosta tražena i skupa roba na nivou EL. U pitanju je igrač koji je na 18. mestu po individualnoj statistici u EL, a igra za trenutno najslabiji tim u ligi, odnosno 4. centar u ligi po PIR statistici, ispred njega su samo Milutinov, Oturu i Kembegdele. u pitanju je igrač koji ima 67% šut iz igre, koji je 5. igrač lige po ofanzivnim skokovima. Moglo bi se reći adekvatna zamena u potpunosti za Lesora, po svemu, sem po glavi izgleda...

Šta je bio problem sa njim, šta se dešavalo u klubu, znaćemo tek za koju godinu, jer niko nema muda da izađe i kaže tačno šta je, što je suludo. Ali možda je to i taktički urađeno, da bi ga lakše uvaljali nekome...

Sramno je da se vučemo na 20. mestu na tabeli, mislim da je ovaj potez otpuštanja jednog od najboljih centara lige, adekvatan pokazatelj toga da klub nema predstavu šta radi, plus ono dovođenje Pejna...

Mislim da mu nema potrebe tražiti zamenu, onaj Silva je bio odlična opcija, međutim nije baš tako lako uzeti nekog dobrog igrača koji je u relativno "vidnom području" mora se malo zagrebati. Pogledati koja utakmica, a ne ući na forum i naći 5 igrača koje svi znaju i priželjkuju...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Tajrik je po meni lošiji centar nego što to statistika pokazuje.

Sad ću zvučati kao GSK, ali ova generacija centara u EL je najlošija koju ja pamtim.

Tajrik je atraktivniji igrač, nego što je dobar igrač. On poentira gotovo isključivo na kucanje, što znači da zavisi od ostatka ekipe da mu to kucanje iskreira. Dok u odbrani bananama maskira to koliko zapravo ne kontroliše sopstveni reket. Mi smo najgora skakačka ekipa u EL i to je dobrim delom njegova ''zasluga''. Tajrik nikada ne gradi čoveka na defanzivnom skoku nego se oslanja samo na svoj odraz da to pokupi. Što je ok u napadu, gde je sve što iščačkaš bonus, ali u odbrani je nedopustivo.

Samo jednu utakmicu ove sezone je zaista odigrao vrhunski (čini mi se protiv Barse) gde je iz šort rola delio pasove saigračima koji su sekli sa krila i to je to. Ovo sve ostalo se meni diže kosa na glavi. Pritom svakog momenta strepim da li će da napravi neki ekces. Unosi nervozu takvim ponašanjem.

Cela ova ekipa Partizana je puna igrača koji imaju mnogo bolju statistiku nego što su dobri igrači. Igraju za sebe ne za tim. Niko da napravi faul da iseče protivnika. Niko da pokrije leđa saigraču. Rotacije užasne. RAzigravanje saigrača užasno, samo da se napuni sopstvena statistika.

Vašington je statistički najbolji naš bek, a on čovek izbaci iz ritma celu ekipu kad god igra. Ne kažem da je Tajrik na tom nivou, ali ima sličnosti. Atraktivnošću krije koliko stvari loših se dešava preko njega. Ako mogu to tako da kažem.

E sad, generalno gledano je EL u problemu sa centrima jer sve što valja pokupi NBA pošto su visoki baš tražena roba. Zbog toga sam prilično u fazonu da treba napraviti domaći core pogotovo na pozicijama 2, 3 i 4 i gurnuti masne pare na dobrog centra i dobrog pleja. Sve ostalo je lakše danas da se popuni.
Korisnikov avatar
By Zex88
Ја сам мислио генерално да се траже наши млади играчи,центара нема ни на мапи ..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By skeske
Ne znam jesam li ovdje pisao ali citavo ljeto govorim da ce i Partizan i Zvezda biti odlicni na ofanzivnom a ispodprosjecni na defanzivnom skoku. Tu sam prije svega mislio na Dzonsa i Monekea kao neke nosioce.
Nisam bio daleko od istine.
Sto se tice mladih domacih, nema to sada kao prije, kupiti sto se vraca sa koledza i iz NBA pa probavati.
Od trenutnih u Partizan bih u 16 ubacio Tanaskovica i Miletica i to je to. Bogoljuba ne racunam, on ce preko.
By Šipurske livade
Partizan nece koristiti ni ovu sezoni ni sledecu da pusti nekog mladog igraca, stranca menja stranac, ne zna se ni ko pije ni ko placa. Tajrik je solidan centar, ume da zakuca, u odbrani tu i i tamo i skoku, s tim da je morao da ima boljeg centra uz sebe u Partizanu da pokrije njegov nedostatak visine. U Olimpijakosu ne vidim da ce on da igra, onaj Hol je bolja verzija njega.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Bilo kako bilo Tajrik je otišao, on je de fakto u top 10 centara u ligi i tu nema šta da se diskutuje, da li statistički ili na oko i kome se koliko sviđa, ali on je eksplodirao kod nas nakon bunara u Efesu, nešto kao Lesor. Prošle godine, ali i ove je naš možda i najbolji igrač uz Bongu i Karlika, to je morala da bude osnova tima i oko nje da se gradi dalje, što se možda i radilo, ali smo toliko nesposobni da je to neverovatno. S druge strane TJ je imao vrhunsku sezonu, bio tražena roba, igrao odlično, odlično se uklopio sa ekipom, pregrmeo oko polusezone bubice u glavi i probleme sa faulovima, te na leto bio tražena roba. Produžio je ugovor, ali je takođe i celo leto čekao da dobije saigrača na svojoj poziciji od toga da su se gledali NBA centri koji bi bili prve opcije do toga da je došao Bruno Fernando koji za više od 2. centra iza TJ nije u ovom trenutku karijere. Sad taj problem sa novcem gde je Bruno dobio više od Tajrika za opciju 2 na centru sigurno da je sve to uticalo na i ovako nestabilnog Džonsa. Rastanak je bio neminovan, ali moram reći da je on svoje radio na svom nivou kako je najbolje mogao, tačno da zavisi od drugih i tačno da je većina poteza atraktivna i da to upada u oči i vara nekada, ali on je prosto takav tip igrača i nema mu se šta zameriti (sem možda tog ispada oko neigranja protiv Asvela).

Što reče MO, meni je onaj Donta Hol u Olimpijakosu možda i bolji igrač od TJ, ja sam njega pominjao kao želju na centru, mislim da bi njih dvojica u KKP mogli da budu paklen tandem, no... Evo ih sada u Oliju, gde pored najdominantnijeg centra lige imaš kao 2. i 3. opciju TJ i Hola, mislim da je to jezivo prepunjen roster. Ne znam kakvi su planovi sa Holom i kada se vraća Fol, ali mislim da su pretpani na poziciji centra, no s obzirom da su stalno nešto povređeni možda i nije to previše igrača...

Što se nas tiče, došla je zamena za TJ u vidu iskusnog EL igrača Džekirija, solidna zamena ali njome ništa ne dobijamo, da je doveden letos ili u oktobru da mu bude parnjak, pa i nekako, ali ovako ne vidim poentu u dolasku igrača, kad već imaš Bruna i Dilana tu.

Evo da smo bili pametni Neno Dimitrijević izašao iz ugovora sa Zenitom i prešao u Bajern, mada možda ni on nije hteo da dođe sad nakon svega ovoga sa Željkom...

Mnogo nesposobnosti je bilo u prethodnih 5 godina, mnogo prilika je propušteno, krivica ne može biti ni samo Željkova, ni samo Ostojina, ni samo Zoranova, niti na igračima, krivi su svi zajedno i od toga ne sme da se beži i to ne sme da se zaboravi. Jer narod smo koji slabo pamti...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Australijanci pisu da smo u kontaktima sa Nikom Rakocevicem, ali da ove sezone sigurno nista od toga. Prilicno bih se iznenadio ako bi on zavrsio kod nas sledece sezone.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Uto Jan 06, 2026 9:03 pm Australijanci pisu da smo u kontaktima sa Nikom Rakocevicem, ali da ove sezone sigurno nista od toga. Prilicno bih se iznenadio ako bi on zavrsio kod nas sledece sezone.
To bi bio potez WOW, ne u smislu toga da je to neki vrhunski igrač ili bilo šta, već u smislu da je neko stvarno zasukao rukave i našao centra domaćeg igrača...

Kao što rekoh, nikakava razlika u tome da li ćemo biti kanta za napucavanje u EL sa Džabarijem, Karlikom, Bongom, Brunom, Sterlingom, DW, Džekirijem i ostalima ili ćemo igrati sa nekim Nikom Rakočevićem, Alijem Nikolićem, Dušanom Miletićem, Bogoljubom Markovićem, Arijanom Lakićem i sličnima... Ono što je bilo neophodno je da se uradi restart da se rasproda sve što valja, dok je bilo vremena za trgovinu među EL klubovima. Da se uzme novih 5 igrača i da se roka dalje, uzeti par gladnih igrača iz EK i FIBA LŠ ili npr. onog beka iz Krke, dati im mogućnost koju nigde ne mogu da dobiju da igraju EL makar na pola godine i onda na leto praviti remont lepo.

Tužno je gledati napaćenog brata Isaka Bongu kako propada u ovom KKP.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Slažem se.

Nick je par godina bio u Kini, pa je prešao u Australiju.

Svojevremeno je važio za solidnog talenta, igrao i na nekom U prvenstvu za Srbiju. Ako se ne varam dečko je rođen u Čikagu.

Letos sam malo gledao gde su i šta rade ti momci iz mlađih kategorija od 92' godišta pa naviše. Dosta je tu momaka po mađarskim i sličnim ligama.

Ali slažem se, generalno je atletski tip centra, mislim, bar je bio kad sam ga gledao zadnji put pre sto godina.

Jedini problem je što sam ja potpuno izgubio poverenje da će se ovde napraviti zaista restart i da će se istrpeti malo lošiji rezultati...

Inače, kad smo kod restarta... Moram ovde da napišem da mi se dopada šta je urađeno u mlađim selekcijama Partizana ove godine. 3 momka 2007' Šekularac, Danilović, Illes koji su noseće za juniore su poslati u Metalac.
Najbolji momci 2008' su nosioci juniorske ekipe Mijailović i Bojović, a najbolji kadeti 2009' su startna petorka juniorske ekipe Pavlović i Đurović. Pritom urađen interesatnan transfer Miladinovića iz Mege 2009' koji igra startnog centra i u juniorskoj selekciji.

Ono što nam nedostaje u tom voziću koji bi trebao da vozi od juniora do prvog tima Partizana jeste i neki tim u ABA koji bi prihvatio naše momke na pozajmicu da budu deo rotacije. Ja se nešto nadam da bi sa Borcem to moglo nekako ugovoriti, pošto oni uvek kubure da sastave ceo roster.

Tako da se nadam da ćemo od sledeće sezone nekog od ovog trojca iz Metalca videti u ABA, da li kod nas ili kod nekog, a Đurovića, Bojovića, Miladinovića i Mijailovića bih voleo da vidim u Metalcu.

Brine me što je Bošnjaković skroz izgubio ovu sezonu. Ne znam da li bi i za njega valjalo da proširi rotaciju nekog Spartaka ili Igokee?

Generalano mislim da bi u prvom timu Partizana trebali da igraju momci 20+ sa bar jednom ABA sezonom iza sebe.

Inače, deluje mi da Bogoljub Marković možda i izvisi za NBA, trebalo bi to ispratiti dobro.

Može li se na Nakića računati posle ko zna koje po redu teške povrede??? Ja sam tu baš skeptičan. Baš mi je žao tog momka, mislim da ima šlifa, jako lepo tehnički obučen, ali nema sreće nikako.

Dakle, aj da proširimo spisak mogućih domaćih igrača u timu naredne sezne

1) Drezgić, Lakić
2) Marinković, Momirov, Stefanović, Barna
3) Todorović, Đulović, Bošnjaković, Nakić, Cerovina, Stefan Nikolić, Trifunović
4) Pokuševski, Tanasković, Pavle Nikolić, Marković, Pecarski
5) Miletić, Rakočević, Đorđević, Koprivica, Ristić, Šojić

Mislim da bi sem Bogoljuba svakog od ovih igrača mogli da obezbedimo za sledeću sezonu ako bismo to želeli.

Iz EL mislim da nije niko realan nažalost, ali svakog bih domaćeg igrača iz EL rado video.
Takođe, svakog domaćeg igrača iz NBA ili G lige. Bogdanoviću bih dao jači ugovor od Micića samo da se vrati.

Pratiti seniore isto iz NCAA, ako izvise nekim ludilom za ugovor u NBA da se i oni razmotre da li mogu da dođu. Možda uzeti neke zanimljive i odmah proslediti Borcu samo da se aklimatizuju malo na stil igre i to.

Realno, može lepo da se probere od ovog gore pobrojanog. Sa par dobro plaćenih iskusnijih igrača mislim da bi mogli fino da guramo sa osnovom od ovih gore momaka.

Strance najviše ispratiti na poziciji 1, tu baš štucamo sa domaćim opcijama.
By Šipurske livade
Uprava i trener ne zele nikakav reset kad ti i dalje svaku utakmicu igraju stranci. Samo Parkera malo stave na klupu, pa ga onda vrate za sledecu utakmicu. Sto nisu prikovali za klupu Brauna, Vasingtona kao kaznenu meru makar na jednu utakmicu ?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 26
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Готово је ово[emoji2369] Шта је било са Боломбојем[…]