- Uto Avg 18, 2026 12:04 pm
SG Apsolutno se slažem, imali smo idealnu priliku i ne da smo je propustili nego smo je temeljno uništili. Barem Smajli i Aleksa su morali da se zadrže.
Ja sam zaista čvrsto ubedjen da bi nam i rezultat bio bolji tako.
Zaista mi smeta to nepoštovanje domaćih igrača.
Čak i kad se dovedu u tim dobiju potpuno sporedne uloge.
Istina, atletika bi trpela, ali dobijaš nešto drugo, razumevanje, čitanje, rotacije, zajedništvo. Protokom vremena, ja sam ubedjen da bi to dalo rezultat bolji nego sa bilo kojom instant Američkom petorkom koju mi možemo da sastavimo.
Najveći broj najboljih EL ekipa (osvajača) u prethodnih 15 godina je imalo evropsku osnovu sa precizno dodatim Amerima gde štuca.
Barselona 2009/2010 - Rubio, Navaro, Laković, Lorbek, samo dva Amera Moris i Mikel
Panata 2010/2011 - Dijamnatidis, Peković, Kalates... samo dva Amera, Nikolas i Batist
Olimpijakos BTB 2 sezone - najviše Amera, ali uglavnom radilice (Hajns, Dorsi...), glavne zvezde Spanulis, Slukas, Antić, Papanikolau, Printezis
Makabi 2013/2014 - Ok, izuzetak iz ove moje priče, praktično sve Ameri.
Real 2014/2015 - Tri Amera, Kerol, Sloter, Rivers. Glavne zvezde Kampaco, Noćioni, Rudi, Ćaćo....
CSKA 2015/2016 - Četiri Amera, Higins, Hajns, Džekson, Nikolas, ali opet glavne zvezde Teodosić i DeKolo.
Fenerbahče 2016/2017 - Tri Amera, Dixon, Udoh, Naneli, ali nosioci oni glavni Bogdan, Kalina, Slukas, Veseli, Pero Antić, Điđi Datome.
Real 2017/2018 - Četiri Amera Kerol, Rendl, Tomkins, Rendolf, ali opet nosioci Dončič, Rejes, Ljulj, Rudi
CSKA 2018/2019 - Dosta Amera, ali opet nosioci u napadu Ćaćo, Dekolo, Kulagin. Veoma važni Ameri Klajburn, Higins, Hajns.
Posle korone se svi bolje sećamo, Efes Larkin jako bitna uloga, ali vođa bio Vasa Micić, Real sa tri Amera od kojih je samo Najdžel Vilijams Gos zaista imao veliku ulogu na terenu. Panati je Nan realno bio vođa u sezoni kad su osvojili, ali opet jaka evropska osnova Slukas, Huančo, Mitoglu, Lesor... U Feneru su Ameri imali veću ulogu, ali opet je tu bio Gudura, Meli, Biberović, Mahmutoglu, Šanli...
Olimpijakos prošle sezone isto dosta Amera, ali glavne tate su Vezenkov i Milutinov.
Mi u ovom trenutku imamo 8 igrača koji imaju Američki pasoš. Prošle godine nam je prodefilovalo 11 igrača sa američkim pasošem. Previše je to. Ne može se tako praviti rezultat. Nismo mi Makabi.
I kad ne budes prvi ti...