Kako dobar dvomeč sa Francuskom, prosto prelepo gledati ove momke

Nova energija koju su dobili sa Alimpijevićem, njegova agresija kraj terena, njegova tehnička, sigurno da je to nešto što bih voleo da gledam, pored ovih momaka koji stvarno daju sve od sebe na svakom meču. U ovom meču u gostima malo izmešane karte kod nas, pa su Davidovac i Milutinov bili van stroja, dok su Momirov i Džepina bili u sastavu, ostatak ekipe je ostao isti, tako da već se vidi na koga se računa i u kojoj meri.
Ono što sam komentarisao da smo dosta igrali u prvoj utakmici, ponavljalo se u drugoj, gde smo dosta vremana igrali sa 3 beka, konkretno Avramović, Gudurić i Dobrić. To je novo, ali je to logično, kada imaš Jokića koji skuplja odbranu na sebe, stoga je vrlo očekivano da u toj prvoj petorci imamo i Jovića koji je visoki igrač koji širi. Sve to lepo izgleda, ako mene pitate.
Mislim da se taj kostur ekipe sa ova tri prethodna takmičenja održao i da su oni momci u top raspoloženju i samopouzdanju i da je hemija na nivou. Prosto deluje da su srećni što igraju ove utakmice opet zajedno... Na to imamo novajlije, koje su pridodate i koje mislim da vrlo dobro rade svoj posao epizodnih uloga.
Tu su:
Jovan Novak na pleju, koji je neka "jeftina verzija" Avramovića, samo što niti ima toliko kredita, niti kvaliteta da ovo nosi na nekom višem nivou, ali može da odradi tih 10ak minuta na terenu. Mislim da će on igrati ovaj prozor i da je bitan za sledeće prozore.
Arijan Lakić, Nemanja Dangubić i Stefan Momirov, koji su igrači koji će biti deo druge ili treće petorke, koji pokrivaju pozicije 2 i 3, koji mogu da zamene Dobrića i Gudurića, svaki na svoj način. Ali eto, tu su i biće na raspolaganju selektoru i tokom ostalih prozora, no mislim da će tu biti najviše dileme ko će biti član rotacije za ovaj prozor.
Đurišić, kojem je ovo prva ozbiljna uloga u nekim jačim utakmicama, jeste on igrao prošli prozor, ali tu su bili protivnici BIH i Švajcarska, što se sa ovim ne može porediti. Svakako lepo je videti ga kao deo rotacije, u obe utakmice je imao neke poene, u obe utakmice je bio na parketu barem 15ak minuta i ostavio utisak. Mislim da se i on prilagodio i da je siguran za ovaj prozor, ali i za neke buduće. On nam je praktično jedina klasična trojka u timu, jedino ono old school krilo tipa Kalinić, Lučić.
Tanasković je tu od početka Alimpijevićevog mandata i tu nema sumnje da će biti deo tima, imao je dobre dve partije protiv Francuske. Pogotovo mi se svidelo što je on korišćen kao centar u ovom drugom meču kada nije bilo Milutinova, gde je čovek igrao protiv Gobera, jednog od najboljih odbranbenih igrača u NBA. Situacija gde se on bije sa Goberom i uspeva ispred njega da se postavi na skoku u napadu, u trenutku kada nama ulazi neka trojka, e to je ono što želim da gledam. Legitimni igrač za prozore kojeg trener može da koristi i na 4 i na 5, u zavisnosti od protivnika.
Sve u svemu, lepo je sve to izgledalo, naravno da se koristio Jokić maksimalno, suludo bi bilo da nije... Mnogo mi je lepo bilo da vidim tako dobro razrađene akcije, gde se sinoć prodaje iz auta nabacivanje Jokiću na zicer na drugom obruču, gde se pre par dana u BGu prodaju kretnje za Jokića. Drago mi je da to vidim, jer to je pečat trenera.
Na kraju ono što imamo je dve jake provere, nula povreda, ozbiljno samopouzdanje ekipe i iskristalisana ekipa koja će igrati će, po mom mišljenju, izgledati ovako:
1. Avramović, Novak
2. Gudurić, Lakić
3. Dobrić, Đurišić, Dangubić
4. Jović, Tansković
5. Jokić, Milutinov
+ Momirov/Davidovac
Dobra stvar je što od ovih igrača nama praktično mogu da igraju sve prozore, pod uslovom da večiti daju zeleno svetlo:
1. Avramović, Novak
2. Lakić, Momirov
3. Dobrić, Đurišić, Dangubić
4. Davidovac, Tansković
5.