Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sve se ti i ja dobro razumemo. Klasicnu kenjazu koju nam prodaje veliki vodja na nizem nivou pokusava da proda veliki biznismen.

Ne znam koliko ste ljubitelji star warsa, ali u Andoru ima recenica "Ovo je verovatno poslednja uvreda, kad se ni ne trude da lazu uverljivo"...

Uvek mi to prodje kroz glavu dok povracam citajuci neke izjave.

A para napokon jebeno ima i stucacemo ih kao klasicni moroni na neke preplacene strance koji nam nece doneti nista, umesto da postavimo neki temelj za buducnost i nasu decu.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Pakao brate, sve znaš i sve se slažemo, ali eto... ne može se ništa tu prosto

Tako sam i počeo priču da smo imali priliku da to uradimo i sve predispozicije da napravimo sistem kako valja, gde imaš novca da dovedeš svoje domaće igrače umesto da igraju u Olimpijakosu, Dubaiju, Baskoniji i slično, gde si imao najboljeg trenera u Evropi, gde si imao 25k ljudi za svaku utakmicu spremnih da plate i po 300 EUR da gledaju KKP, gde si imao najveću moguću scenu, gde si imao uspehe reprezentacije, bukvalno se sve crtalo... ali džabe seljački mentalitet je to

A opet glupost koja je napravljena što se stvorila scena oko toga da niko od domaćih ne sme i ne treba da prezume KKP posle Željka, je toksična i otud ćemo utući još godinu dana u mramorju. Umesto da se lepo kad je Željko otišao raspustio i prodao sav kadar iz kluba, jer su bili tražena roba i Karlik i Sterling i DW i Tajrik, da se postavio domaći trener, da su se gurnuli u prvi plan Poku, Lakić, Vanja, da si doveo 5 domaćih igrača iz EL, EK, ABA i dao im slobodu do kraja sezone, mi ništa nismo uradili.

Najjače od svega je što će ti izbori za predsednika kluba biti tamo negde u novembru, a da je ovaj utulio sve i zatvorio ceo roster i maže glupake raznim bojama i jeftinim pričama, preprodaje im platformu za prodaju karata 3 sezone za redom po drugom imenu i slično. Secikese, cinkaroši i šibicari su nam na svim bitnim mestima, ne možemo bolje da očekujemo, ni kao klub, ni kao nacija. :whistle:
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ne mogu da se otmem utisku nakon odgledane ove 3 utakmice reprezentacije da bi Dangubić imao prostora kod nas, pa i kod komšija, ali oni imaju upgrade verziju njega u vidu Đurišića. Kako čovek igra, klasični 3 and D igrač, za poželeti ga u timu...

Tačno da smo bili pametni, da smo vratili Avrama i sa Dangom bismo imali jakih 5 igrača domaćih u najboljim godinama koji mogu da doprinose na EL nivou uz Lakića, Vanju i Tanaskovića. S druge strane, otprilike sam mišljenja da bi svi ovi igrači koji igraju za repku, a nisu u EL timovima, mogli da nam budu igrači rotacije (Novak, Momirov) ... ali džabe kad niko o tome ne razmišlja

Kad smo kod toga, koliko se ne razmišlja, ne znam samo kako i gde planiraju Tanaskovića, kad nam trener izjavljuje da tražimo igrača na 4-5. Mi već na četiri imamo Vilisa i Tanaskovića, dok na pet imamo Hejza, Džekirija i Žofrija. Po mom mišljenju, on treba da ima 20ak minuta po utakmici kombinovano na 4 i 4-5.

Kad smo kod tog Islanda, par želja iz njihove repke... Hilanson centar, igra u Bilbau, još od prošlog leta i EP mi je zanimljiv, čovek je old school centar, u najboljim godinama 28, čvrst, jak blok i rol, nema puno zavrzlama i petljanja, borben i pošten igrač, za poželeti ga za rotaciju. Takođe, Martin Hermanson bi bio odlično rešenje kod nas, iskusan igrač, odličan u svim kategorijama, timski igrač, za 2-3 opciju odlična priča. Sigurno za mnogo manje pare bi igrali nego neki koje smo dovukli... To su tipovi igrača s kojima treba "rizikovati" i probati.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kad se setim da je Danga meni nekad bio omiljeni mladi igrac :oops:

Ne bih ja njega vracao nikad vise. Na 2i3 ima gomila nase dece koji su mladji i cekaju svoju sansu.

Stefanovic i Todorovic, zivi bili pa videli, ce imati odlicne sezone ove godine. Dosta ocekujem i od Trifunovica, kao i ovih najmladjih Sekularca i Danilovica. Pre bih voleo da barem jedan od njih dobije ulogu sledece godine. Sto se mene tice moze i vise njih.

Meni bi Tanasko bio startna cetvorka da se ista pitam u klubu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Gledam sad nešto, pošto su Vanja i Tanasko tu, a bili su zajedno deo generacije 97', bacio sam malo pogled na ''najveće'' naše prospekte od njihove generacije pa na dalje koji su prošli našu omladinsku školu (uzeo sam kao reper one koji su bili tu u juniorima, zato nisam ubacio Nakića ili Petruševa). Bilo bi lepo da se pruži šansa tim momcima u nekom momentu karijere, kao sad Tanasku.

97’
Vanja Marinković -
Nikola Tanasković

98’
Miloš Glišić - Kad je imao 15-16 godina važio za mnogo boljeg prospekta od Tanaskovića. Imao odličan osećaj za skok, odličnu poludistancu. Što je bio stariji sve je bilo očiglednije da je akcelerant. Prošle sezone igrao u Mađarskoj i ni tamo ne dominira.

00’
Marko Pecarski - Zemun, Bajern, pa kod nas. Ogroman talenat, ali ne znam šta nije kliknulo, možda karakter, možda radne navike. Kad god ode u malo veći klub završi na klupi, pa tako i u Grčkoj prošle sezone, kod našeg trenera. Ove godine ponovo ide u Tursku u klub sa dna tabele. Šteta. Svake godine se nekako nadam da će napraviti iskorak, ili da se bar vrati u ABA da nam bude na oku, ali ništa od toga.

01’
Dušan Tanasković - Mnogo se očekivalo od njega, a malo se dobilo. Momak koji dominira u slabijim ligama (prošle godine dominantan u Makedoniji), na višem nivou probao u Megi, ali nije dobio pravu šansu. Sad potpisao za Vojvodinu gde će napadati ABA ligu ove sezone.
Đorđe Pažin - Nekada veliki talenat koji je kao mlad otišao u Stellazuru u Italiju. Teško da je iko očekviao da će sa 24-25 godina igrati KLS u Vršcu sa kojim će ispasti iz lige. Sad potpisao za Radnički KG.

02’
Lazar Stefanović - Lepa koledž karijera, dobra prva ABA sezona u FMP. Očekujem njegovu eksploziju ove godine u Igokei i da nam se za godinu ili dve vrati kući.
Stefan Todorović - Isto lepa koledž karijera gde je kao senior bio glavni igrač svog kluba. Prošle godine G liga u kojoj se nije snašao, za šta ne mogu da ga krivim. Ove sezone, debitantska u ABA, u ekipi Ilirije, gde mislim da će dobiti dosta prostora i mislim da će ga iskoristiti. Mogu da zamislim isto za jedno 2 godine da ima kvalitet da nam se vrati.

03’
Mihajlo Petrović - Vrhunska sezona u Megi, potom očaj u Ilinoju gde nije dobio pravu priliku pored Weglera koji je bio peti pik na draftu. Ostaju mu još 2 koledž sezone, sad je napravio transfer na Seton Hall gde se očekuje da dobije više prostora. Mislim da su 2 godine koje će odraditi u Americi taman da nam se vrati kao drugi ili treći plej.
Đorđije Jovanović - Radilica. Isto malo trnovit put, ali se lepo uklopio u Budućnost. Nije neko za koga priželjkujem povratak, ali ako nam nekad zafali taj tip igrača, što da ne.
Nikola Radovanović - Baš tužna priča. U ovoj generaciji je bio najtalentovaniji, ali težak zdravstveni problem i nekako je nakon toga ispao iz svih priča. Probao u Americi, ali nije išlo. Ove sezone će igrati u Leotaru iz Trebinja, blizu njegovog rodnog Nevesinja. Želim mu svu sreću.

04’
Aleksa Milenković - Mnogo je izgubio u Megi tako što je bio večita rezerva većim prospektima. Sada odlazi na koledž. Ne očekujem mnogo od njega. Treba pratiti, ali ne očekujem ništa spec.

05’
Viktor Mikić - Prvi centar u20 reprezentacije prošle sezone. Šampion NCAA sa Floridom kao freshman u ulozi mahača peškirom. Sledeće sezone nakon odličnog u20 prvenstva dobio je između 0 i 1 minuta na parketu. Ove sezone ostaje ponovo na Floridi. Kapiram, lepo vreme, ribe, pare, ali teško mi je da zamislim da će sada dobiti više prostora. Inače stari tip centra, malo undersize, voli da se bije i da rilja pod obručem, onako raškokatićevski.
Ognjen Stanković - Posle nas, otišao u Igokeu, gde je dobijao po malo prostor. Mislim da je najveći problem što je jednak prostor dobijao i Ognjen Radošić koji je ipak bolji. Odlazak u Ameriku, dobijao po malo prilike prošle sezone, sad napravio transfer na Manhattan. Tamo će igrati sa našim Dušanom Erićem i Novakom Manojlovićem (koji je nažalost igrač BiH). Ne očekujem ništa spec, ali želim svu sreću.

06’
Savo Drezgić - Koledž, propast, povratak u Megu, dobra sezona i sad i dalje slobodan igrač. Jako mi je zanimljivo da u septembru on i dalje nema klub.
Aleksa Dimitrijević - Jedan od najperspektivnijih centara koji su izašli iz naše škole otkad pratim Partizan. Visok, skočan, može da šutne, može da povuče. Nažalost, izabrao pogrešnu sredinu prve sezone u Americi i bio redshirt. Sad je napravio transfer na Tulsu i očekuje se da će tamo dobiti dosta prostora. Nadam se da se fizički dobro spremio u redshirt sezoni. Ima pravo na još 4 godine koledža i treba ga veoma aktivno pratiti i održavati kontakt. Ako dobije prostor, mislim da može biti vrhunski 4/5, verovatno vremenom čista 5.
Stefan Plisnić - Treba ga pratiti. Visoka stretch četvorka, koja je prošle godine završila poslednju godinu srednje škole u Americi. Pre toga sezona u Dinamiku. Sad će igrati na VCU koledžu, gde će neku vrstu mentora imati u senioru Lazaru Đokoviću. Nije vrhunski talenat, ali sa svojom visinom i dobrim šutom, uvek može biti zanimljiv igrač prilikom povratka u Evropu.

Možemo tu da dodamo i momke koji nisu naši juniori bili, ali su igrali u seniorima za nas, kao što su Smajli, Koprivica, Miletić, Trifunović. Voleo bih da se neki od njih pre kraja karijere vrate kod nas.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pon Avg 31, 2026 4:14 pm Kad se setim da je Danga meni nekad bio omiljeni mladi igrac :oops:

Ne bih ja njega vracao nikad vise. Na 2i3 ima gomila nase dece koji su mladji i cekaju svoju sansu.

Stefanovic i Todorovic, zivi bili pa videli, ce imati odlicne sezone ove godine. Dosta ocekujem i od Trifunovica, kao i ovih najmladjih Sekularca i Danilovica. Pre bih voleo da barem jedan od njih dobije ulogu sledece godine. Sto se mene tice moze i vise njih.

Meni bi Tanasko bio startna cetvorka da se ista pitam u klubu.
Apropo ovog, slažem se da je bilo pametnije nekog mlađeg uzeti pogotovo na toj poziciji, kad ih već imamo, ali nekako mi je nerealno da je Danga toliko napredovao u ovim poznim igračkim godinama. Šta više šut mu je postao ozbiljno oružje u ove 4 utakmice koje je igrao, u odbrani energija kao pre 10 godina u CZ.

Zamisli samo da smo njega doveli umesto Radanova, tek tu vidiš o čemu se radi i kakva smo mi .... od kluba. Uzeli smo Radanova koji je bio Bajernov igrač na pozajmicu do kraja sezone, dečko koji nije igrao za Bajern ni u domaćoj ligi.

Što se tiče ovog drugog posta oko klinaca, odnsno naše dece, sve je to lepo, ali nemam puno nade ja tu da ćemo išta pametno uraditi.

Inače, odigrali smo prvu pripremnu utakmicu u nepotpunom sastavu protiv Zenita i savladali ih... Nemam pojma nemam nikakav osećaj, no ispratićemo šta se dešava.
KK Partizan 2026/27.

Kad se setim da je Danga meni nekad bio omiljeni[…]

Reprezentacija Srbije

Nemam šta preterano da dodam, sve sam rekao[…]

KLS i Superliga

Izgleda da ce Sumali Keita kojeg je Dubai doveo iz[…]

Fudbal

Продани су Дуарте и Енем. Сад од нападача имамо п[…]