Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Zola

Mislim da ce imati pravo igranja evrokupa.
Meni su svaka na svoj nacin, ali i Mega i Vojvodina prirasli za srce i voleo bih da se obe plasiraju na Jadran. Pogotovo bih to voleo zbog mnogih koji su najavljivali 30+setnju jadranskih ekipa protiv KLS ekipa, a da ih nikada nisu ni pogledali.
Korisnikov avatar
By Peja
Karaburac napisao:@Zola

Mislim da ce imati pravo igranja evrokupa.
Meni su svaka na svoj nacin, ali i Mega i Vojvodina prirasli za srce i voleo bih da se obe plasiraju na Jadran. Pogotovo bih to voleo zbog mnogih koji su najavljivali 30+setnju jadranskih ekipa protiv KLS ekipa, a da ih nikada nisu ni pogledali.
sta mislis da li su ekipe sa jadrana naglo pale u formi ili su ovi kls-a vaskrsli i za mesec dana podigli nivo svoje igre na mnogo visi nivo
Korisnikov avatar
By Karaburac
Gledam sada deset najkorisnijih igraca regularnog dela Jedinstvene juniorske lige i vidim da je dosta njih dobilo sansu da osete teren i u seniorskoj konkurenciji.

1) Nikola Jokic (Mega)- Nije igrao regularni deo KLS-a, ali sada igra sa velikim uspehom razvojnu ligu, a debitovao je i u Super ligi za prvi tim Mege.
2) Jovan Jovanovic (Zdravlje)- Ne znam da li je nastupao za prvi tim Zdravlja koji se takmici u prvoj srpskoj ligi istok.
3) Dusan Kutlesic (Sloboda)- Igrao i regularni deo KLS, igra i u Super ligi.
4) Dragan Apic (Vrsac)- Debitovao za Vrsac u KLS-u, do duse na samo cetiri utakmice sa dva minuta u proseku.
5) Mladen Djordjevic (Partizan)- Jedan od 3 najbolja igraca Partizana B u drugoj ligi, debitovao i u super ligi.
6) Marko Guduric (Crvena Zvezda)- Nije igrao KLS, ali sada igra razvojnu ligu sa FMP-om.
7) Stefan Mitrovic (Borac Cacak)- Igrao i KLS, a sada ima povecanu minutazu u razvojnoj ligi.
8) Nemanja Golubovic (Zitko basket)- Ne znam da li je nastupao za Zitko u prvoj srpskoj ligi centar.
9) Rade Zagorac (Mega)- Debitovao i u KLS-u, a sada ima povecanu minutazu u razvojnoj ligi.
10) Petar Kutlesic (Sloboda)- Nije nastupao za Slobodu ni u KLS-u ni u Super ligi.

Ako izuzmemo Jovanovica i Golubovica koji igraju za timove u trecoj ligi (prva srpska liga istok, odnosno prva srpska liga centar) za koje ne moze da se nadje nikakva statistika na zvanicnom sajtu saveza, jedino Petar Kutlesic nije dobio priliku da oseti teren u seniorskoj konkurenciji. Bilo bi jako dobro ukoliko bi se ovaj trend nastavio i ukoliko bi im se minutaza postepeno sve vise povecavala. Sto se Jovanovica i Golubovica tice bilo bi dobro ukoliko bi ih neki iz KLS timova uzeo kod sebe za sledecu sezonu. Pogotovo Jovanovica koji je najbolji strelac JLS-a.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Peja

Pa KLS ekipe uopste nisu podigle formu, igraju sve vreme kako su i igrali. Naravno Mega je jaca za Drcu (mada se i on pridruzio pred kraj) i za Novicu (mada je i on igrao u kupu) tako da to je ta ista Mega koju gledamo sve vreme. Cak neki igraci kod njih igraju dosta slabije nego sto su igrali KLS (Lukovic, Krstic, pa i Avramovic koji je samo protiv Zvezde dobro odigrao). Sto se Vojvodine cak i kod njih neki bitni igraci ne igraju na istom nivou kao u kls-u na primer Rade Markovic je van forme, Nikola Markovic isto nije imao jos uvek svoje sutersko vece, Stojacica isto ne ide sut. Ipak kao tim igraju svoju igru, tu je transfer iz BKK Radnickog Boltic koji vuce i drugi igraci su malo iskocili u prvi plan uz standardne Marojevica i Zekovica.

Definitivno su Zvezda i RKG pali u formi, ali nisu ove KLS ekipe uopste toliko lose kao sto se govorilo. Da Zvezda igra svoju najbolju igru protiv Vojvodine sigurno bi pobedila, ali znas i sam da se to ne poklopi uvek i svaku slabost ove ekipe mogu da iskoriste i to su i uspele da urade.

Po mom skromnom misljenju dokaz kvaliteta KLS ekipa je u tome sto Jadranci ne mogu da odigraju lose i da pobede. Jednostavno ove ekipe ih teraju da odigraju najbolje sto znaju, jer ako to ne urade stize kazna. Valjda je to i poenta jake lige, da te protivnik tera da igras najbolje sto mozes.

Jedino je Partizan svojom fanaticnom odbranom do sada uspeo da rasturi sve KLS ekipe, ali imao je i najlaksi raspored. Tek ga cekaju gostovanja u NS-u, Krusevcu i Valjevu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ju, ju, ju, ju gledam sada snimak razvojne lige Mega Vizura - Tamis. Evo link http://www.kls-video.com/video/razvojna ... _Tamis.wmv premotajte ljudi na 46minuta i 20 sekundi i pogledajte kucanje Rada Zagorca. Opasno kucanje zaista, pogotovo za momka koji je 95'.

Inace Mega lagano oprala Tamis, udardni trio Jaramaz-Zagorac-Jokic ih je oduvao.
Tamis pokusavao da igra ostar presing preko celog terena, ponekad i sa udvajanjima, ali Jaramaz je to prilicno lako resavao. Jokic osim toga sto je dobar skakac i poenter pokazao da je opasan asistent, stvarno zna decko da uposli saigraca bilo kada neko zaseca kroz reket, bilo kada navuce oba visoka igraca i onda samo spusti nebranjenom igracu u reket.

U Tamisu me niko nije posebno impresionirao, mali Perunicic mi je delovao najzanimljivije tu. Bek suter, dobro sutira po izlasku iz bloka, a najvise mi je skrenuo paznju kada je igrao 1na1 sa Jaramazom koji je igrao snaznu odbranu, ali Perunicic je vezao par promena i na kraju savrsen ''step back'' kojim se potpuno oslobodio i lopta prosla kao kap. Pokazao da ima slifa decko, videcu kakav ce da bude na sledecim mecevima.
Korisnikov avatar
By zola
Karaburac napisao:Ju, ju, ju, ju gledam sada snimak razvojne lige Mega Vizura - Tamis. Evo link http://www.kls-video.com/video/razvojna ... _Tamis.wmv premotajte ljudi na 46minuta i 20 sekundi i pogledajte kucanje Rada Zagorca. Opasno kucanje zaista, pogotovo za momka koji je 95'.

Inace Mega lagano oprala Tamis, udardni trio Jaramaz-Zagorac-Jokic ih je oduvao.
Tamis pokusavao da igra ostar presing preko celog terena, ponekad i sa udvajanjima, ali Jaramaz je to prilicno lako resavao. Jokic osim toga sto je dobar skakac i poenter pokazao da je opasan asistent, stvarno zna decko da uposli saigraca bilo kada neko zaseca kroz reket, bilo kada navuce oba visoka igraca i onda samo spusti nebranjenom igracu u reket.

U Tamisu me niko nije posebno impresionirao, mali Perunicic mi je delovao najzanimljivije tu. Bek suter, dobro sutira po izlasku iz bloka, a najvise mi je skrenuo paznju kada je igrao 1na1 sa Jaramazom koji je igrao snaznu odbranu, ali Perunicic je vezao par promena i na kraju savrsen ''step back'' kojim se potpuno oslobodio i lopta prosla kao kap. Pokazao da ima slifa decko, videcu kakav ce da bude na sledecim mecevima.
Je l sve ekipe igraju sa mladjima? Los mi je net, pa ne mogu da pratim te tekme
Korisnikov avatar
By Karaburac
http://kosarkars.com/gledajmodomace/201 ... ojna-liga/

Imas ovde o sastavu svake ekipe, ako nemas vremena da citas vecina igra sa mladima.

EDIT: Samo da dopunim blog, od treceg kola je poceo za OKK da igra i Milorad Sutulovic za kojeg sam napisao da im ne igra razvojnu ligu. Od svih ekipa OKK i BKK mi jedini deluju kao timovi koji su usli sa sastavom koji ce sa par izmena biti sastav i sledece sezone u kls-u. Sto se FMP-a tice, voleo bih kada bi sa ovakvim sastavom nastupali sledece sezone u kls-u, a da li ce to cemo da vidimo.
Korisnikov avatar
By Jomer
citam sada ovo za gasanje mladih timova po meni cista glupost, Partizan je na primer preko mladog tima dosta igraca razvio od Velickovica pa sada do Milutinova
Korisnikov avatar
By Joomla10
Jomer napisao:citam sada ovo za gasanje mladih timova po meni cista glupost, Partizan je na primer preko mladog tima dosta igraca razvio od Velickovica pa sada do Milutinova
Iskreno Partizan preko mladog tima nije NIKOGA razvio. Toliko igraca, navodno perspektivnih igraca i zamenika Tepica, Tripkovica, Novice, a sada su u Rumuniji recimo...

Ruku na srce jedino je Lucic dve godine bio u mladom timu, ali iskreno nije on tu nista napredovao, da nije bilo nekih stvari koje nemaju bas mnogo veze sa kosarkom on ne bi odigrao ni sekunde u drugom timu.

Seti se samo Djurkovica, Borovnjaka, Tapuskovica, Riznica, Jaramaza, Vlahovica, Balabana, Baste, Besovica... Sve moj do moga, a iskreno najzalije mi je Riznica, kakav sut je decko imao, pa to je bilo milina gledati, dok je Vlahovic vozao sve zive, ali suta bez.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 218
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.