- Čet Maj 09, 2013 5:09 am
Nije oftopik ali uvek kasnim sa zapazanjima, pa se zbog toga izvinjavam. Vremena do sada nisam imao, da pogledam ove snimke utakmica superlige. Poceo sam sa Megom, odgledao zasad onu utakmicu sa Zvezdom u Krusevcu, gde su pobedili, i prvu cetvrtinu protiv Partizana u Pioniru. Ne znam sta da kazem. Stvarno sam iznenadjen igrom Mege, kvalitetom igraca, pogotovo onih iz drugog plana o kojim dotada nista nisam ni cuo, ni video. Prva cetvrtina zavrsila se 19:17 za Megu. Najvise mi je imponovalo to sto je Mega licila na tim i kada je pri kraju prve cetvrtine nakon drugog faula Bobi izasao. Pre toga teren su napustili i Micic i Dangubic. Luka Drca, koji je igrao na poziciji pleja, imponovao mi je igrom u odbrani. Vrlo agresivan kod udvajanja, brz, ostavlja protivnickom pleju vrlo manevarskog prostora, mesta da dise, nesto poput Valensijinog San Miguela. To je urodilo osvajanjem dve lopte. Njegov prenes lopte i generalno vodjenje lopte mi uliva vise poverenja nego kod Micica. Drugi, koji mi je zapao u oko, je Krstic (broj 5), koji je odigrao ostru odbranu na Bertansu, pre nego sto je ovaj izasao na predah, maltene lepio na njemu, a u napadu imao jedan vrlo hrabar i odlicno izveden ulaz za 2+1. A Cakic je dostojno odmenio Bobija, cvrst, vrlo brz i pokretan kod pika, prava mala otrovna cetvorka/petica. Ima u Megi dosta kvaliteta, kada ovako izgleda njena druga postava, i kako bi bilo lepo, videti ovaj sastav - gotovo nepromenjen - jos jednu godinu u ABA-ligi. Znam, to je vise san no java, ali to je dopusteno.
Jedino, sto bi od promena zeleo da vidim, je da se rastavi dvojac Dangubic - Micic, jer mislim da obadvoje mogu da rascvetaju vise bez onog drugog. Za Dangubica se prica, da ce ostati u Megi; no, ako i Micic ostane, za Dangubica bi bilo bolje, da nastavi dalje u drugom klubu, koji ce igrati ABA-ligu, ako ne u Partizanu, na mestu Gordica, onda na primer u MTZ-u ili u Olimpiji, nekom klubu, koji ne puca na najvisi plasman i ne igra Evroligu, ali gde moze dobiti poverenje, jer osvajanje nekih titula nije u prvom planu. Moze i u nekom hrvatskom klubu, osim Cedevite. Ne secam se kada smo imali tako brzog momka, koji moze da protivnicima iscaci kicmu i da prosisa pored njih, dok ovi cekaju voz, a uz to ima snagu da zakuca. To nam pogotovo na reprezentativnom planu fali, jer takvih igraca vec odavno nemamo; ako izbacimo protivnika, onda fintom ili blokom, nikako brzinom. A to drugi timovi imaju i bukvalno nas mrcvare tim putem - seca li se neko Ohajona? Zato bih Dangubica zeleo da vidim sto pre sa seniorima, jer on jednostavno moze da pruzi timu nesto sto nam fali, dok drugi moguci debitanti, ma koliko mozda zreliji ili stariji bili, to ne mogu.
sRCE i kOHEZIJA nad parama i individualizmom __ UVEK
2014: Maccabi Tel Aviv; Atletico Madrid
Srbija: Kad te ne j*bu samo živi, već te i mrtvi j*bu.
Srbija: Zemlja vidovitog Dragana, spasitelja košarke.
To worry is to dream in the wrong
direction.