Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Mutinjo
@Nookie, pusti Karaburca, njemu je Radnicki trn u oku, eno i u blogu nas je ocrnio :lol:

Salu na stranu, i ja imam utisak da je javnost malo prestroga prema Muti ponekad. Ok, kad jeste kriv i treba da ga guze, kad zasluzi, ali nekad je i preterano, cini mi se.

Mislim da Radnicki organizaciono zasluzuje da igra ABA sledece sezone. Sad, ako to ne ostvarimo na parketu, jbg, neka ide bolji, nemam nista protiv. Samo, nisam siguran da Vosa ne bi kupila par proverenih stranaca samo da ima uslova, a na racun talentovanih klinaca. Drugim recima, ponekad mi je ta prica o "oslanjanju na mlade igrace, forsiranje nase dece" samo eufemizam za "nemamo kintu pa aj da guramo decu, inace bismo i mi kupovali". Mozda gresim, ali mi se tako cini.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Mutinjo

Pazi Vosa bas i nije poznata po forsiranju klinaca i zbog toga sam kritikovao Matica. Jbg, redovno navijam za KLS timove protiv Jadranaca, prvi put sam sebe uhvatio tako prosle godine na kupu kada su sudije sakatile Megu protiv nas, to mi je tako nerviralo da sam poceo za Megu da navijam :). Organizaciono svakako zasluzujete da igrate, ali trenutno mi je Vojvodina simpaticniji klub.

Slazem se da bi svako doveo po nekog stranca koji pravi razliku ukoliko ima mogucnosti za tako nesto, ali ne bi ih bas svako doveo 8 :)

EDIT:

Nemam ja nista protiv stranaca koji prave razliku, meni je recimo jako drago sto je White u nekom nasem klubu ili recimo Nelson ili kod nas Bertans. Mene nervira kada se uzima stranac koji ne pravi razliku zato sto se ne veruje domacim snagama (Vizer, Skot, Borisov, kod nas recimo Gordic). To je ono sto mene nervira. Recimo po meni Gordic nije nista narocito bolji od Boltica iz Vojvodine, cak Boltica i vise postujem, ali sam siguran da njega niko iz Zvezde, Radnickog ili Partizana ove sezone nije ni razmatrao samo zato sto je igrao KLS. To je ono sto meni smeta i zasto navijam svaki put za KLS timove.
Korisnikov avatar
By Mutinjo
@Karaburac, slazem se za ovo oko stranaca. Ok je poneki na deficitarnim pozicijama, ali 8 je stvarno previse.

Bas me zanima kakav ce tim da napravi Muta za sledecu sezonu. Igramo EC, pitanje je da licemo igrati ABA, a u nasoj ligi je maksimalno 4 stranca. To mi govori da ce morati da dovodi neke proverene nase igrace iz inostranstva ( pogotovo ako budemo igrali i ABA i napadali opet f4 ) a nemam ideju ko bi to mogao da bude ni u naznakama...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ovo je mozda vise za vasu klupsku temu, ali posto si moderator najlakse ces da prebacis tamo. Pa aj da sagledamo stvari od ljudi koji su vam da kazemo ''sigurni'' koga imate.

Plejevi: Miljenovic i Jovic - steta sto nisu dobili vise iskustva u ovoj sezoni, licno ovakav par plejmejkera mi se neverovatno dopada. Podseca me na par Stefan Markovic - Teodosic u reprezentaciji. Da su vise igrali sada tu ne bi sledece godine morali nista ni da dirate. Ovako sam prilicno siguran da ce da juri jos nekog iskusnijeg igraca. Najverovatnije ce se potruditi da zadrzi Capina, kao sto je Markovica drzao 3 sezone (valjda?).

bekovi: Sinovec i Dimic- Kontam da ce Dimic sledece sezone igrati, a Sinovec vam je kapiten, tako da bi bilo suludo ne racunati ga cak i pored ovog pada u formi.

krila: Krstovic i Borisov- Mislim da imaju dobre sanse i jedan i drugi da izvise.... E sad, ko ce da igra onda. Ne bi me cudilo da vratite Cakarevica jer sam prilicno siguran da ce raskinuti ugovor sa nama na kraju ove sezone.

Krilnic centri: Bircevic siguran. Jel se Vortington vraca za sledecu sezonu kad sanira povredu? Ako se vraca imate tu isto dva igraca.

Centri: Kontam da Nikolica moze da zadrzi, pogotovo ako se Varda oporavi i odluci da ostane, a vrlo lako moze da se odluci da ostane jer tesko da ce u ovim godinama naci bolji angazman.

znaci sigurica po meni za sledecu sezonu su:

1) Miljen, Jovic
2) Dimic, Sinovec
3)
4) Bircevic
5) Nikolic

Ako se plasirate na Jadran Vojvodina sigurno ne ide dalje, tako da me ne bi iznenadilo da Muta uzme Zekovica. Totalno tip igraca po Mutinom ukusu. Time bi pozicija 4 bila zatvorena. Na poziciji 5 ce vam sigurno biti stranac, e sad da li ce to biti Varda ili neko potpuno nov, to nemam pojma. Znaci kriticna ostaje pozicija krila gde misli da 99% vracate Cakarevica i uz njega nekog crnca za kog verovatno niko od nas do tada nije cuo. Uz njih dovodite jos nekog stranca koji moze da igra i keca i dvojku i kome je prvenstveni zadatak da postize poene. Znaci nekog klasicnog crnog scorer-a cete da izvucete. Mislim da ce ovo iskustvo Mutu malo opametiti pa ce smanjiti broj stranaca samo na kljucne pozicije, a to su znaci 1-2, 3 i pozicija 5. Mozda i 4 ako se vraca Vortington. Mislim da ce to biti to sto se tice vaseg rostera. Samo da nemate probleme sa povredama i bice to fin sastav.

EDIT: Zaboravih, peti visoki igrac je sigurno Daca Mijatovic, to se ne dovodi u pitanje :)
Korisnikov avatar
By rudonja
Vidim da si spomenuo Boltica i da delimo slicno misljenje. Posmatrao sam ga prosle godine, a inace mi se BKK sa Krsta svideo zbog 3 velike pobede nad ABA ligasima i zbog solidnog prvog dela sezone.

Boltic ima dobre fizicke predispozicije, tehniku i solidan pregled. Objektivno, nema nikakav sut i to ga koci u ovoj profi/poluprofi kosarci. Prosle godine su mu se svi sklanjali i provocirali da sutne. Malo tuzno zaista.

:)

[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Korisnikov avatar
By familija
Karaburac napisao:@Mutinjo

Pazi Vosa bas i nije poznata po forsiranju klinaca i zbog toga sam kritikovao Matica. Jbg, redovno navijam za KLS timove protiv Jadranaca, prvi put sam sebe uhvatio tako prosle godine na kupu kada su sudije sakatile Megu protiv nas, to mi je tako nerviralo da sam poceo za Megu da navijam :). Organizaciono svakako zasluzujete da igrate, ali trenutno mi je Vojvodina simpaticniji klub.

Slazem se da bi svako doveo po nekog stranca koji pravi razliku ukoliko ima mogucnosti za tako nesto, ali ne bi ih bas svako doveo 8 :)

EDIT:

Nemam ja nista protiv stranaca koji prave razliku, meni je recimo jako drago sto je White u nekom nasem klubu ili recimo Nelson ili kod nas Bertans. Mene nervira kada se uzima stranac koji ne pravi razliku zato sto se ne veruje domacim snagama (Vizer, Skot, Borisov, kod nas recimo Gordic). To je ono sto mene nervira. Recimo po meni Gordic nije nista narocito bolji od Boltica iz Vojvodine, cak Boltica i vise postujem, ali sam siguran da njega niko iz Zvezde, Radnickog ili Partizana ove sezone nije ni razmatrao samo zato sto je igrao KLS. To je ono sto meni smeta i zasto navijam svaki put za KLS timove.
@karabu
Ajde sada jedno pitanje na ovaj tvoj post..
Svojevremeno, znaci pre par sezona je Ljubicic kidao u KLS-u..moje misljenje je da je mogao da igra u nekom nasem ABA ligasu..
Zasto se to nije desilo? Da li iz ovog razloga sto si pisao za Boltica? Da li iz razloga sto je tada imao 23-24 godine? Ili mozda sto nasi ABA-ligasi uglavnom vole da na pleju imaju nekog igraca crne puti, koji moze da parira po brzini Evroligaskim jedinicima (to je na primer neka Duletova vizija)?
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa ne znam sta da ti kazem. Mozda je kombinacija svih faktora, ali licno mislim da je najveci razlog nepoverenje. Nekako se uvuklo u svest da je ova nasa liga bas previse losa i da nikakve partije koje neki igrac pruzi u njoj nisu merodavne jer je kvalitet los. Mislim da to mora da se promeni vrlo brzo inace se bojim za buducnost nase kosarke. Sami sebi unistavamo bazu i mislim da bi trebalo sve da uradimo da tu bazu povratimo umesto da je unistimo do kraja.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Nepoverenje je sigurno. Ruku na srce u poslednjih x godina nijedan igrac iz KLS nije uspeo u Partizanu (nas samo pratim pa o tome mogu da pricam) . Aleksic za koga sam licno mislio daje kao stvoren za nas je odigrao koliko-toliko do tekme sa CSKA, a ostatak sezone je presedeo na klupi. Mitrovic je dosao iz Mege, odigrao je sezonu kod Duleta, u drugoj sam ocekivao 15+ minuta za njega u EL, on ode na pozajmicu, pa posle toga se raskine ugovor sa njim.
Pesakovic nije odigrao ni 10 minuta za prvi tim Partizana odmah se povredio i sa njim je prica zavrsena. Eto tri najsvezija primera koja ne idu u prilog igracima iz KLS.

Druga stvar je sto ni u inostranstvu ne pruzaju neke partije pa onda mozes da ih vratis kod nas u neki od jacih klubova. Nekada ti igraci promene po 2-3 kluba za sezonu, a to sigurno nisu klubovi iz vrha lige u kojoj igraju.

Svesni su svi kako se (ne) radi sa njima i da su oni kao i stranci macka u dzaku. Jesu oni nama na oku, ali em tesko mozemo da ocenimo njihov pravi potencijal, em ne moze da se garantuje da posle 5 Duletovih treninga nece da se povrede, jer nikada do tada nisu tako trenirali.

@Karabu

Jel znas zasto Bezbradica nije igrao protiv Mege u razvojnoj?
Korisnikov avatar
By kontrabas
Nije oftopik ali uvek kasnim sa zapazanjima, pa se zbog toga izvinjavam. Vremena do sada nisam imao, da pogledam ove snimke utakmica superlige. Poceo sam sa Megom, odgledao zasad onu utakmicu sa Zvezdom u Krusevcu, gde su pobedili, i prvu cetvrtinu protiv Partizana u Pioniru. Ne znam sta da kazem. Stvarno sam iznenadjen igrom Mege, kvalitetom igraca, pogotovo onih iz drugog plana o kojim dotada nista nisam ni cuo, ni video. Prva cetvrtina zavrsila se 19:17 za Megu. Najvise mi je imponovalo to sto je Mega licila na tim i kada je pri kraju prve cetvrtine nakon drugog faula Bobi izasao. Pre toga teren su napustili i Micic i Dangubic. Luka Drca, koji je igrao na poziciji pleja, imponovao mi je igrom u odbrani. Vrlo agresivan kod udvajanja, brz, ostavlja protivnickom pleju vrlo manevarskog prostora, mesta da dise, nesto poput Valensijinog San Miguela. To je urodilo osvajanjem dve lopte. Njegov prenes lopte i generalno vodjenje lopte mi uliva vise poverenja nego kod Micica. Drugi, koji mi je zapao u oko, je Krstic (broj 5), koji je odigrao ostru odbranu na Bertansu, pre nego sto je ovaj izasao na predah, maltene lepio na njemu, a u napadu imao jedan vrlo hrabar i odlicno izveden ulaz za 2+1. A Cakic je dostojno odmenio Bobija, cvrst, vrlo brz i pokretan kod pika, prava mala otrovna cetvorka/petica. Ima u Megi dosta kvaliteta, kada ovako izgleda njena druga postava, i kako bi bilo lepo, videti ovaj sastav - gotovo nepromenjen - jos jednu godinu u ABA-ligi. Znam, to je vise san no java, ali to je dopusteno.
Jedino, sto bi od promena zeleo da vidim, je da se rastavi dvojac Dangubic - Micic, jer mislim da obadvoje mogu da rascvetaju vise bez onog drugog. Za Dangubica se prica, da ce ostati u Megi; no, ako i Micic ostane, za Dangubica bi bilo bolje, da nastavi dalje u drugom klubu, koji ce igrati ABA-ligu, ako ne u Partizanu, na mestu Gordica, onda na primer u MTZ-u ili u Olimpiji, nekom klubu, koji ne puca na najvisi plasman i ne igra Evroligu, ali gde moze dobiti poverenje, jer osvajanje nekih titula nije u prvom planu. Moze i u nekom hrvatskom klubu, osim Cedevite. Ne secam se kada smo imali tako brzog momka, koji moze da protivnicima iscaci kicmu i da prosisa pored njih, dok ovi cekaju voz, a uz to ima snagu da zakuca. To nam pogotovo na reprezentativnom planu fali, jer takvih igraca vec odavno nemamo; ako izbacimo protivnika, onda fintom ili blokom, nikako brzinom. A to drugi timovi imaju i bukvalno nas mrcvare tim putem - seca li se neko Ohajona? Zato bih Dangubica zeleo da vidim sto pre sa seniorima, jer on jednostavno moze da pruzi timu nesto sto nam fali, dok drugi moguci debitanti, ma koliko mozda zreliji ili stariji bili, to ne mogu.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 218
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]