Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mozda je to zato sto je klempav ;)

Pa mislim da je sasvim ok da ovde stavis sliku, ipak je ovo tema za tako nesto.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sad sam odgledao snimak razvojne lige OKK Beograd - Borac Cacak 72:63 i mogu reci da je bio zanimljiv mec. Ocekujem sledece sezone obe ove ekipe da budu znatno konkurentnije nego ove sezone jer mi deluje da su vec u ovoj razvojnoj ligi postavili dobar temelj i da je obema ekipama potrebno 2-3 pojacanja kako bi mogli legitimno da konkurisu za prve cetiri ekipe koje ce sledece sezone igrati Super ligu.

Krenucu od pobednika. OKK mi u ovoj razvojnoj ligi deluje bolje i timskije nego veci deo KLS-a dok sam ih gledao. Istina je da je ovde slabija konkurencija, pa se mozda stice i lazna slika, ali meni sama njihova igra deluje bolje. Pozrtvovaniji su u odbrani, igraju kao tim, nema vise kaubojstine na terenu, trude se momci. Na ovom konkretnom mecu nije igrao Stojadinovic (pojacanje iz FMP-a) koji celu ovu razvojnu ligu igra na zaista visokom nivou i zao mi je sto nisam i njega video danas, ali od igraca koje sam video definitivno ima materijala:

1) Malidzan- neprikosnoven na pleju; Odigrao zaista dobar mec, dobro u odbrani, sigurno u napadu, odigrao zapravo ono sto plej i treba da igra. Celu razvojnu ligu igra na visokom (cak mozda i najvisem nivou), puni sve kolone i nadam se da ce nastaviti sa dobrim partijama i sledece sezone. Iskreno njegove dobre igre su pocele da dolaze do izrazaja pred kraj KLS-a kada je Aleksej Nesovic nasao inostrani angazman, a da stvar bude cudnija (ili mozda ne) i sam OKK je poceo bolje da igra u trenutku kada ih je najvece ime napustilo.

2) Sutulovic- Odigrao standardno za njega; dobar fizicki, ali ne preterano inteligentan. Ne dopada mi se mnogo kao igrac, mada ume da bude koristan kada mu naidju retki trenuci nadahnuca.

3) Djuran- Pojacanje iz FMP-a (dosao zajedno sa Stojadinovicem) je odigrao opet jako dobar mec i deluje kao sjajno pojacanje za OKK jer ovde igra mnogo bolje nego u FMP-u (kao i Stojadinovic), vrlo brzo se uklopio u sredinu koja mu izgleda prija. Decko radi sve na terenu, ima ga na skoku iako je bek, sutira trojke u veoma visokom procentu (3/5 na ovoj utakmici, 25/45 na nivou razvojne lige sto je 56%!), igra fino u odbrani, ne sili. Zaista pravi timski igrac i igrac koji puni sve kolone.

4) Luka Andjusic- za vrlo kratko vreme sasuo 3 trojke. Pokazuje da u tom segmentu lici na brata jer moze da vezuje trojke u serijama. Deluje mi malo sporiji nego njegov stariji brat i ne deluje mi bas tako dobar sa loptom. Gradjom me podseca malo na Avramovica iz Mege. Mislim da ce biti dosta dobro pojacanje i da ce biti ozbiljno oruzije kada protivnicke ekipe budu postavljale zonu. Interesantan igrac kojeg vredi pratiti. Zaista me zanima koliko ce prostora dobiti naredne sezone.

5) Nemanja Miskovic- Pojacanje iz Mega Vizure u kojoj nije igrao ama bas nista, ali ovde pokazuje da moze da bude koristan. Veoma borben centar sa niskim tezistem i krupnom gradjom za mladog momka (93'). Nema neku posebnu tehniku u napadu, ali odbranu igra snazno u kontaktu i tera protivnicke centre van reketa. Tesko ga je ugurati pod kos i prilicno dobro igra nogama kada brani ledja protivnika. Na skoku je prilicno dobar jer je stalno u kontaktu i stalno se bori za poziciju. Iako su i on i Milos Jankovic sa kojim je bio u direktnom duelu dali samo po 4 poena po mom skromnom misljenju je Nemanja izasao kao pobednik jer je dobro kontrolisao reket i skok i kao prvenstveno defanzivni centar je zaista odradio sjajan posao na Milosu Jankovicu.

6) Marinkovic- Odigrao zaista sjajnu odbranu na Todorovicu. U zvanicnoj statistici stoji da je imao samo 1 blokadu, a ja sam izbrojao minimum tri, plus gomilu suteva u kojima je naterao protivnika da promasi. U napadu nije pokazao nista novo, ide na zakucavanje kad god ima priliku i to uglavnom resava dobro, ali sve ostalo je i dalje standardno lose. Jedini napredak koji bih mogao da istaknem je to sto je mnogo agresivniji po kos i sto dobija mnogo vise lopti, te tako cesto biva fauliran i dospeva na liniju za slobodna bacanja. Losa strana toga je sto ta ista bacanja uglavnom promasi. Ipak, verujem u ovog momka. Ukoliko bi ostao i sledece sezone u OKK (sto nisam siguran koliko je realno) mislim da bi OKK dosta profitirao od njegovog prisustva.

7) Dusan Stankovic- Cudan igrac, niska cetvorka, gradje nalik Suputovoj (nalik, Suput je ipak Suput), bez nekog posebnog suta... Ipak dosta dobro radi posao u odbrani, dosadan igrac za protivnika, radi prljav posao. 20 minuta koliko je sada igrao je sigurno posledica toga sto Stojadinovic nije bio u ekipi, ali ce moci da odradi 5-6 minuta kada bude trebalo.

Uz ove igrace u ekipi su jos bili braca Dimitrijevic, Luka Maksimovic, Ognjen Ivanovic i Strahinja Jovanovic... Nisu ostavili neki poseban utisak na mene. Ipak ovih 7 igraca uz Stojadinovica i recimo jos 2-3 kvalitetna pojacanja moze da predstavlja zaista dobar kolektiv. Videcemo samo da li ce uspeti da nadju dobra pojacanja.

Sto se Borca iz Cacka tice i oni razigravaju neke zanimljive igrace i ako uz njih dovedu 2-3 dobra pojacanja, sto vec standardno godinama rade, mislim da bi mogli da budu veoma zanimljiva ekipa sledece sezone.

1) Nemanja Prolovic je vodja ove ekipe na pleju koji kao i veci deo KLS-a ni sada nije imao izmenu na terenu. Misljenja sam da bi Borac zaista morao da angazuje jos jednog pleja jer nema smisla arciti nekog igraca po 40 minuta u Mutinom stilu.

2) Stefan Mitrovic na zalost nije igrao ovu utakmicu iz meni nepoznatog razloga. Momak igra na poziciji beka i jedan je od najboljih igraca JLS-a, a imao je pristojnu minutazu i tokom KLS-a, tako da ocekujem njegovu vecu ulogu sledece sezone.

3) Milos Jankovic je dosao u Borac iz gradskog rivala Mladosti, a uskoro mu se pridruzio i bivsi saigrac Sreten Knezevic. Dosao je u Borac kao MVP KLS B lige (po prosecnom indeksu najbolji, ali posto nije igrao na jednom mecu u ukupnom indeksu ga je Perica Mitic prestigao za citava 3 indeksna poena) i bice sigurno i zalog za buducnost,a imace i instant ucinak na ekipu iz Cacka. Veoma undersize petica (rekao bih po slobodnoj proceni 202-203cm)koja igra izuzetno snazno i stalno u kontaktu. Vec sada je snazan igrac iako je 94' godiste i za ocekivati je da se jos dodatno poboljsa. Sjajno se bori za poziciju i na niskom postu i za skok u odbrani, a pogotovo za skok u napadu (na ovoj utakmici samo 1 skok, ali na ostale 3 utakmice je imao 18skokova u napadu, 9 protiv Tamisa, prosecno 4,8 na sve 4, a tokom cele sezone je sjajan skakac jer je u KLS B bio prvi po ofanzivnim skokovima sa 4,6 na nivou sezone). Problem je sto jos uvek nije uigran sa ekipom, pa zbog toga nije imao neki bolji napadacki ucinak na ovoj utakmici, ali demonstrirao je u par navrata da je skolovan centar, da oseca dobro igraca na ledjima i da zna da sutne i sa desnom i sa levom rukom. Ako mu Cacani budu pridruzili jos jednog iskusnijeg centra kao zamenu, mislim da bi mogli veoma opasni da budu pod kosem sledece sezone.

4) Nemanja Todorovic je zanimljiv igrac, ali na ovoj utakmici i nije odigrao bas sjajno (mada se statistika ne bi slozila sa ovim sto sam rekao). Zanimlijva cetvorka 205cm visok, relativno skocan, sjajan sut za tri poena, solidan poluhorog i levi i desni. Mucio se malo sa Marinkovicem kada je pokusavao da igra na niskom postu zbog njegovih dugih ruku, ali je kasnije uspevao da nalazi resenja.

5) Sreten Knezevic - pojacanje iz Mladosti, na ovoj utakmici nije bio narocito primetan, ali pretpostavljam da ce biti vredan igrac u rotaciji i rezerva Todorovicu sledece sezone.

6 i 7) Lazar Markovic i Uros Carapic su dva klasicna prangijasa koje na ovoj utakmici nije isao sut (barem sam ja stekao takav utisak). Sumnjam da ce imati ozbiljniju ulogu u timu osim sto ce popunjavati rotaciju.

8) Miljan Radisavljevic mi je bio veoma zanimljiv na terenu jer mi deluje kao rodjeni kosgeter. Na prvi pogled vrlo malo lici na kosarkasa, relativno nizak za beka, ne bas najatletskiji gradjen, ali ima zaista zanimljiva resenja kad je u posedu lopte. Solidan sut za tri poena uz sjajan prodor obecava da ce sledece sezone oziveti karijeru koja je u jednom trenutku dosta obecavala, dok ga povrede nisu izbacile sa koloseka. Demostrirao je jedan fenomenalan ukrsteni dvokorak gde je svojom kretnjom promesao celu odbranu :clap: Uz to pokazao je jedan jako cudan sut, ali ga je oba puta pogodio i uopste nije delovalo kao da je slucajno uslo. Naime, to je nesto sto bi se moglo nazvati flouterom, ali ga on baca bas dosta sa zemlje i to sto mi je bilo zanimljivo je sto ga baca na tablu, a ne direktno, te mu je tako luk jos veci nego inace kod floutera. Radisavljevic mi deluje kao prekaljeni basketas i bas me zanima kakva ce mu biti sledeca sezona, ne bi me iznenadilo da bude na 15 poena u proseku na nivou sezone.

Uz par igraca mislim da bi Borac mogao da bude prilicno konkurentan.

PS nevezano za ovu pricu o OKK i Borcu, BKK Radnicki je doveo jednog zanimljivog centra iz Slobode iz Tuzle, a rec je o Filipu Zekavicicu (92' 210cm)koji je prilicno snazno gradjen i deluje da ima solidnu koordinaciju. Nakon malo sporijeg starta na prosloj utakmici je imao 32 indeksna poena i to protiv Sloge u duelu sa Vuleticem koji i nije bas maciji kasalj. Izgleda da cemo sledece sezone gledati nekoliko mladih centara u KLS-u sto ove sezone i nismo imali priliku.
Korisnikov avatar
By zola
Mislim da Miljana Radisavljevica nisu toliko sputale povrede koliko nesportski stil zivota, mislim da je lik bio u zatvoru jedno vreme. Pricali su drugari koji su igrali protiv njega u mladjim kategorijama da je opusteno ubacivao po 50, 60 poena, kao Bogdan u Zitku :D Bice Borac u prve cetiri sledece sezone, sto i zasluzuju
Korisnikov avatar
By Karaburac
Cuo sam i ja te price za njega, ali nisam imao gde da ih proverim, pa ko velim bolje da ne pisem o tome ako nisam siguran :).
Korisnikov avatar
By Joomla10
Karabu, realno Malidzan je najbolji igrac u ovoj ligi, a mislim i najstariji.

Sto se tice Borca, ja njih ocekujem naredne godine u Super ligi. Ove godine junose su im odlicne, ako ostane Sljivancanin uz jednog dobrog pleja da malo odmeni Prolovica to ce biti sjajna ekipa.

Karabu, moram da priznam da se ne slazem za Carapica, mislim da ce od njega biti nesto.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa pazi jeste, ali realno ima i najbolje saigrace :think:
Ovo i jeste liga za razvoj, stim sto mi Borac, OKK i BKK deluju kao jedine tri ekipe koje koriste ovu ligu da bi zaista napravili neki kostur za sledecu sezonu. OKK je doveo za ovu ligu relativno mlade igrace koji poseduju odredjeni kvalitet i fino su se uklopili u tim, uz dodatak par iskusnijih igraca (pitanje ko ce tacno ostati, ali recimo Popovic, Jeftic, Knezevic, Pavlovic) ovo bi mogao da bude jako lep tim. BKK isto proba neke igrace, ali mi deluje da je to ipak na nizem nivou. Pokusavaju da nadju centra to je definitivno. Doveli su Zekavicica i Bozica, ali bozic izgleda ipak ne uspeva da se nametne i pored odlicne visine (oko 215cm). Za Borac se slazem.

Zanima me u kakvim ce sastavima uci sledece sezone ekipe u KLS. Po mom misljenju dve ekipe koje ne budu sada usle na Jadran (Vojvodina, RKG ili Metalac) ce sigurno ici u 4 sledece sezone. Ostale ekipe ce se tu klati ko ce biti u 4. Konstantin mislim da nece ponoviti uspeh, a za Slobodu je pitanje koliko mogu da ocekuju para za neko kvalitetno pojacanje (pogotovo pod kosem). FMP mislim da ce biti jako zanimljiva ekipa ako udju u ligu sa juniorima. Pitanje je kako ce i Vrsac izgledati, ne treba njih podceniti nikako. Tako da ce biti bas veliko klanje za super ligu, videcemo ko ce tu izvisiti.
By Edibledi
Karaburac napisao:Pa pazi jeste, ali realno ima i najbolje saigrace :think:
Ovo i jeste liga za razvoj, stim sto mi Borac, OKK i BKK deluju kao jedine tri ekipe koje koriste ovu ligu da bi zaista napravili neki kostur za sledecu sezonu. OKK je doveo za ovu ligu relativno mlade igrace koji poseduju odredjeni kvalitet i fino su se uklopili u tim, uz dodatak par iskusnijih igraca (pitanje ko ce tacno ostati, ali recimo Popovic, Jeftic, Knezevic, Pavlovic) ovo bi mogao da bude jako lep tim. BKK isto proba neke igrace, ali mi deluje da je to ipak na nizem nivou. Pokusavaju da nadju centra to je definitivno. Doveli su Zekavicica i Bozica, ali bozic izgleda ipak ne uspeva da se nametne i pored odlicne visine (oko 215cm). Za Borac se slazem.

Zanima me u kakvim ce sastavima uci sledece sezone ekipe u KLS. Po mom misljenju dve ekipe koje ne budu sada usle na Jadran (Vojvodina, RKG ili Metalac) ce sigurno ici u 4 sledece sezone. Ostale ekipe ce se tu klati ko ce biti u 4. Konstantin mislim da nece ponoviti uspeh, a za Slobodu je pitanje koliko mogu da ocekuju para za neko kvalitetno pojacanje (pogotovo pod kosem). FMP mislim da ce biti jako zanimljiva ekipa ako udju u ligu sa juniorima. Pitanje je kako ce i Vrsac izgledati, ne treba njih podceniti nikako. Tako da ce biti bas veliko klanje za super ligu, videcemo ko ce tu izvisiti.
Све у свему, уби нас УЛЕБ са овом Јадранском лигом. Имам утисак да би наша лига од 12 клубова могла да направи врло добар квалитет. Наравно, не као АБА лига али можда када би се прикључила 2 тима из РС и евентуално МЗТ и Будућност а да одшикамо ову нашу западну 'браћу'.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Ma nema potrebe za tim klubovima... Ubedjen sam da bi kroz recimo tri godine kvalitet lige bio kao sto je sada u ABA ligi.

Kvaliteta ima, nazalost ne radi se bas strucno sa igracima, ali ubedjen sam da bi povratkom Partizana i ostalih klubova koji igraju Jadran sve bilo na daleko visem nivou.
Najbolji primer je transfer Marelje u Mursiju. Ima talenta, nismo zaboravili da igramo kosarku, Sale je u svom blogu objasnio vrhunski neke stvari, ali i dalje verujem da ima nade da mozemo ponovo da budemo zemlja kosarke.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 218

Ovdje imate Kusturicine utakmice sa zavrsnog U18. […]