Otprilike su poznati ucesnici ABA lige za sledecu godinu..Partizan, Zvezda, Mega i Vojvodina...Radnicki treba da dobije sve tri utakmice a Vojvodina izgubi sve tri da bi sa nasao u ABA ligi...Postoji varijanta da Radnicki pobedi Vojvodinu sa vise od 15 razlike pa bi mu onda za cetvrto mesto bilo dovoljno da u poslednja tri kola imaju dve pobede vise od Vojvodine...Mada licno mislim da se te sanse mere u promilima..
Samo je ostalo da se zauzmu pozicije od 1 do 4 za plej-of..
Partizan ce biti prvi, a od utakmica Mega-Vojvodina, Zvezda-Mega i Vojvodina-Zvezda ce zavisiti poredak od 2-4 mesta....
Ako Mega ostane kompletna do kraja (posto Barsa ocajnicki trazi pojacanje do 22 maja, a pominju se Novica ili Bobi) bice vrlo zanimljiva borba u subotu za drugo mesto..Ako odbrani +7 iz prvog meca, imace velike sanse da zavrsi na drugoj poziciji i mislim da ce Zvezdi jako tesko biti u tom polufinalnom duelu sa Megom u Krusevcu...Sad ne znam da li treba saglasnost Zvezde da se tamo igra, posto se Misko javio direktno Tegiju i rekao da Radnicki nije dao saglasnost da se igra u Krusevcu, pa se zato igralo u BG-u...
Mislim da ce Zvezda dobiti Megu i Metalac, a Mega dobiti Vojvodinu i sa tim rezultatima parovi polufinala ce biti
Partizan - Vojvodina
Mega - Zvezda (prednost domaceg ce zavisiti da li ce Zvezda dobiti sa vise od 7 razlike i imati bolji medjusobni skor od Mege)
EDIT:
Zaboravih jedno..mozda ABA naprasno izmisli pravilo da ucesnici i Evrokupa imaju obezbedjenu ligu dogodine..ili ko zna, mozda to pravilo i postoji...

http://www.dodaj.rs/f/f/lt/ffmxFBx/trofej.gif
"Nije vazno koliko puta padnes, vazno je da svaki put ustanes..."