- Sre Maj 29, 2013 1:50 pm
Ako ne vrate dugove ne mogu da uzmu ni jednog ni drugog. Ukoliko je istina ono sto sam cuo, mogu da uzimaju jedino igrace koji su u prethodnih godinu ipo dana igrali samo u Srbiji, bez izleta u inostranstvo. Zbog toga su im cak i neki igraci iz kls-a nedostupni. Ako vrate dugove imaju dosta prostora da se pojacaju relativno jeftinim povratnicima iz inostranstva. Mozda i da uzmu nekog jeftinog Amera cisto da pojacaju rotaciju. Ne bi me cudilo da dovedu na probu Huskica iz Radnickog iz Obrenovca (Centar 210cm, 92') ukoliko je jos uvek slobodan. Momak je igrao u Americi na minor (2 godine samo) koledzu i imao je zapazene partije, upuceniji od mene kazu da bi mogao da se izbori za NCAA I diviziju, ali da hoce sto pre da zaradjuje pa da ce potraziti evropski angazman. Vojvodina bi mu tu sjajno legla, jer Vosa i onako ima problem sa centrima. Jedino sto ne znam koliko moze da zadovolji potrebe, ali cuo sam lepe reci o njemu.
Ako vrate dugove mogli bi da dovuku Radovica iz Vrsca, to bi bilo jedno fino pojacanje.
Matic me nervira iz razloga sto nije dovoljno isforsirao mladje igrace (sem Kalinica) i mislim da tu sad placa ceh jer je imao prostora. Da je uspeo u tome da mu Bogic Vujosevic (koji je pobegao), Vukasin Petkovic, Bozo Djumic, Rados Seslija ili Ljubomir Campara ili Vasic uznapreduju sada bi mnogo bezbriznije cekao prelazni rok. Na moju veliku zalost i Djumic i Seslija i Campara i Vasic stagniraju. Petkovic je izgleda bio povredjen, pa se sada polako vraca, mislim da ce on imati minuta sledece sezone.
EDIT: Zaboravio sam Pesakovica, po meni jako dobar igrac, ali po malo neshvacen. Nije klasican plej, vec meni deluje kao poenter (nesto slicno kao Gordic) i nikako da se uklopi u Maticevu filozofiju igre, iako je na primer trojke u regularnom delu sezone sutirao 40%. Secam se kako je napunio Megu u NS-u KLS-u... Na toj utakmici su i drugi mladi igraci odigrali vrhunski. Bozo Djumic je odigrao sjajno protiv Bobana Marjanovica, davao mu poene, lupao blokade u odbrani, skakao, ali gde je on sad? Vukasin Petkovic je na tom mecu stavio Vasu Micica u dzep. Klasican primer kada je neko alibi trener i nema hrabrosti da ubaci mlade snage u vatru, iako bi mu to na duze staze donelo mnogo.
I kad ne budes prvi ti...