Stare teme
Korisnikov avatar
By familija
Odgledah prvo poluvreme, krenuo na posao, hteo da odgledam i drugo, al tamo bila oluja i nema RTS1.. :doh: :snooty:

Ponosan sam na ove momke kako su igrali i drzali se sa ovim Amerima...Od srca ima cestitam na velikom uspehu i osvojenoj srebrnoj medalji....
TAKTIKA, INTELEGENCIJA, KOSARKA, VIC...sve je na nasoj strani...na njihovooj je samo FIZIKA i SILA....
Oni su u prvom dali 5-6 dvojki na silu..uguravanje pod kos, bacanje na obruc i tako se usunja tih pet sest dvojki...Nijedna timska akcija, fazon, dobra asistencija, nista ne videh od njih..Mi smo im za to vreme prodali pet-sest akcija u kojima nisu znali gde ko udara...Vasa je prednjacio...
Jos jednom, SVAKA CAST MOMCIMA, I HVALA IM ZA OVE DIVNE PREDSTAVE NA SP i OSVOJENOJ MEDALJI, koja je velika kao kuca..jer mi vise nismo ona kosarkaska velesila koja je bila staa Jugoslavija, vec smo jedna nestabilna, turbulentna Srbija koja kaska za Svetom i Evropom u mnogo cemu..Zato je ovaj uspeh nemerljiv..
I samo za kraj nesto kratko..
Ako je ovo kosarka buducnosti sto su igrali ovi amerikanci..POS.... se ja njima u LEBRONizaciju i HAUARDizaciju ove plemenite igre... :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:
Korisnikov avatar
By johnny79
Jovan Novak me je oduševio.. Paklen igrač :twisted: . Nisam ranije imao priliku da ga gledamo do ovoga prvenstva..
Korisnikov avatar
By Antoine
johnny79 napisao:Jovan Novak me je oduševio.. Paklen igrač :twisted: . Nisam ranije imao priliku da ga gledamo do ovoga prvenstva..
Ne znam druže, nešto sam skeptičan prema igračima koje gledam u samo jednom meču. Isti taj Novak je protiv Kine recimo šutirao 1/6 za tri, 2/5 za dva. Nisam ga gledao dovoljno da bih imao utisak o njemu, štaviše, do sinoć ga uopšte nisam video. Čini mi se da je samo imao svoje veče, ali bi neko od onih koji su ga pratili mogao to da potvrdi/opovrgne.
Korisnikov avatar
By Kure
Postavio bih jedno pitanje u vezi priče od neki dan da li se tehnika i šut mogu navežbati ako ti nisu bogom dani i posle 15-16 godine, tj. onda kad već naučiš pogrešno?

Ako je stav da ne mogu (zastupao ga Kole, čije mišljenje jako cenim), onda je moje pitanje čemu se Ameri nadaju sa ovom generacijom? Ja nisam video grupu manje tehnički obučenih igrača. Onaj Smarts, Salimon, onaj džanki mršavi bela kafa crnjo, i Pejton još đene-đene, vidi da znaju nešto, ali ovi ostali su sirovine do bola... Njihove trojke, četvorke i petice ne znaju apsolutno ništa (bili bi dobri za nameštaj nosi't)... Ajde Okafor je jako mlad ima već 208, jak je pa da kažemo da je on NBA potencijal, ali čemu se nadaju ona dva "centra" od 202-203 koji guraju kao bizoni, nabacuju loptu na tablu, pa šta se uradi... Ok hemudža će uraditi svoje, izrašće joc cm ili dva, i još su na pozicijama gde ih je lakše tehnički obučiti (igra leđima)... Ali kako npr. obučiti Gordona, koji osim skoka nema ništa. Preslikani buraz. Mršav, undersize za svoju poziciju, bez tehnike i šuta, a sa divljačkim fizikalijama...

Baš me zanima kako ameri misle da ove obuče, pošto je fakat da su ovi naši (sa čijom tehnikom i šutem nismo zadovoljni, jer je realno prosečna) od ovih pobrojanih duplo školovaniji...

Ne kažem bilo je više primera da neki igrač uspeli da poprave tehniku i šut i sa 25 godina, npr. Vins i McGrejdi, koji su u godinama kada nisu mogli toliko eksploatisati samo fizikalije, opasno poradili i na šutu... Ok moguće je da su oni taj skil oduvek imali, ali da im nije bio potreban jer su bili fizički frikovi...

Baš me zanima šta mislite... Ja nekako ipak mislim da su fizikalije temelj, a da tehnika i šut mogu radom da se dovedu na pristojan nivo i posle mladih dana, što će Ameri sa ovom generacijom i uraditi...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pisao sam ja jos u novembru prosle godine o Novaku. Igrao je jako lepo u Vrscu i treba imati u vidu da je on tamo organizovao napade, dok se ovde od njega zahtevalo da preuzme na sebe ulogu sutera sto mu nije glavna karakteristika. On je na obe utakmice protiv Amera u sustini odigrao dobar mec, a ja sam se najvise brinuo kad je on u pitanju koliko ce moci da parira fizicki dominantnijim protivnicima. Ono sto se meni dopalo je sto ga nisu silovali u odbrani, cega sam se pribojavao. Na primer nisam primetio da je bio znacajno losiji u odbrani od Micica, cak bih rekao i da je bio bolji, dok je mozda bio malo losiji od Pota, ali je ipak mnogo vise doprineo u napadu. Novak ono sto sam ga ja gledao u Vrscu je igrac koji ce uvek ici na skok (ne znam koliko ste primetili da je i Amerima ponekad pravio problem sa skokom u napadu), dalje on je igrac koji u sustini nije gubio puno lopti u KLS-u (primera radi Micic je bio vodeci igrac po broju izgubljenih lopti, dok je odnos asistencija/izgubljene lopte kod Novaka bio odlican). Veoma pametno igra, ima dobra resenja, dobru selekciju suta i zbog toga je jedno vreme (polusezonu) drzao sut na oko 40% za tri, posle je malo pao, ali i to je normalno za mladog igraca. Uglavnom njegova karakteristika je da ne forsira sut vec da uzima suteve koji mu se otvore, otuda generalno dobri procenti. Ovde u reprezentaciji se od njega ipak trazilo da igra vise poziciju sutera. Po mom misljenju, to je dobro odradio.
Korisnikov avatar
By Jomer
Micic je u onom razgovoru za draftekspres spomenuo, da je porastao nekoliko cm i mora da se.navikne na odredjene kretnje
Korisnikov avatar
By djokonda
@Kure

ja se ne bih složio sa tobom da su naši tehnički obučeniji od ovih amera...sem Micića ja nisam video neku naročitu tehniku kod naših bekova, praktično nijedan naš bek nema napadački dribling. Takođe i centri, upoređujući recimo Milutinova i Okafora nisam primetio da je Milutinov nešto tehnički potkovaniji. Naši su definitivno taktički potkovaniji ali to je velika razlika u američkoj i evropskoj školi...američka se zasniva na superiornim fizikalijama dok u evropi taj hendikep pokušavaju da nadomeste taktikom. Taktičko opredeljenje evropskih ekipa je da se strpljivo pasom traži slobodan šut, dok je kod amerikanaca taktičko opredeljenje da se maksimalno ubrza igra, napada obruč i koriste superiorne fizikalije.
Korisnikov avatar
By Kure
Ok poštujem tvoje mišljenje. Mada ja juče kod američkih centara nisam video ni zrnce neke tehnike, korišćenje leve ruke npr, sve neka sila ugurivanje, borba za poziciju bez lopte, pa desni poluhorog i sl... Pogledaj Vasu u prvom poluvremenu im je 1na1 decu pravio, i to ne snagom i nekom brzinom isključivo prednja promena i opa...
Kod njih pola igrača ne ume loptu na parket da spusti.

Ali nije to poenta moje priče, već šta mislite da li se to može kasnije navežbati...

Sad mi pade na pamet Blejk Grifin kada je došao u NBA nije znao apsolutno ništa sem da odradi monster dunk... Ni sad nije primer neke obučenosti i skila, ali nešto je ipak naučio...
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 61
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]