Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Kure napisao:Muta pije alkohol? :o :shock: :? :lol: :lol: :lol: :lol:

Matori, zamisli koliko tek zapliće posle kile vinjaua... :lol: I koji mu se novi horizonti i teme otvaraju... Garant je sjajan...
Ja sam par puta prisustvovao takvim dogadjajima, drzao sam se za stomak od smeha :lol:
Kazu ljudi koji to cesce imaju prilike da vide da je neverovatan. Iako ga ne cenim previse kao trenera moram da priznam da jeste smeker, i duhovit covek. To kazu svi koji ga poznaju.
Korisnikov avatar
By bokibb
Jaycee Carroll napisao:Nema sta da razmisljam,prosirio bih ligu,pozvao bih i Bugare,pa i Grke,pa nek bude jos jaca liga.
I ja bih bez razmisljanja skratio listu forumasa za jednog koga zovu JC a iza ledja ga zovemo "dojava"..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.
Da zivis u Americi pa kazes sport i politika su razlicite stvari pa hakjde, ali na balkanu ni u WC nisi slobodan od politike a kamoli tamo gdje ima para (sport).
By Jaycee Carroll
Алеш Пипан со Олимпија му гостува на МЗТ Скопје во првото коло од АБА-лигата

Македонскиот претставник во АБА-лигата, МЗТ Скопје Аеродром, во првото коло од новиот шампионат на домашен терен (5 октомври) ќе ја пречека Унион Олимпија, која ќе ја предводи довчерашниот тренер на „металците“, Алеш Пипан. Нема подобра увертира во сезоната од тоа учениците да го победат својот довчерашен учител, кој реши да не го продолжи договорот со македонскиот тим и се врати во Словенија.

За разлика од минатата сезона, шампионот Партизан релативно брзо ќе гостува во Скопје, веќе во петтото коло (26 октомври), а во првиот дел од сезоната и Црвена Звезда ќе дојде во нашиот главен град (во 12.коло).

Еве го распоредот на МЗТ Скопје Аеродром за првиот дел од сезоната:

1. коло МЗТ Скопје - Унион Олимпија
2. коло Шолнок - МЗТ Скопје
3. коло МЗТ Скопје - Будуќност
4. коло Цедевита - МЗТ Скопје
5. коло МЗТ Скопје - Партизан
6. коло Мега Визура - МЗТ Скопје
7. коло МЗТ Скопје - Крка
8. коло Задар - МЗТ Скопје
9. коло МЗТ Скопје - Игокеа
10. коло Цибона - МЗТ Скопје
11. коло Широки - МЗТ Скопје