Stare teme
Korisnikov avatar
By Jomer
juce smo pukli od brace
7.07.2013. Utreht, Olimpijski festival mladih (EYOF): Srbija – Hrvatska 66:71

Uprkos porazu u trećem kolu grupe „A“ kadetska reprezentacija Srbije (igrači do 16 godina) plasirala kao prvoplasirana u polufinale Olimpijskog festivala mladih koji se održava u Utrehtu (Holandija). Bolji od izabranika selektora Vanje Guše bili su reprezentativci Hrvatske koji su se takođe plasirali među četiri najbolje ekipe na turniru: Srbija – Hrvatska 66:71 (16:19, 11:17, 22:23, 17:12).

Selekcija Hrvatske imala je imperativ pobede kako bi se plasirala u polufinale, dok je srpskim kadetima odgovarao i poraz do devet poena razlike. Svih 40 minuta vodila se žestoka borba, a mladi tim Srbije je značajno popravio igru u poslednjoj četvrtini kad je malo nedostajalo da napravi veliki preokret, jer je u trećem periodu bio u zaostatku od čak 18 poena (33:51).

- U prvom poluvremenu smo sami sebi bili najveći protivnici. Prosto je neverovatnio koliko smo promašili zicera i slobodnih bacanja. Hrvati su to znali da kazne, ponajviše zbog bolje kontrole skoka. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo, vratimo u igru i stignemo do rezultata koji nam je garantovao prvo mesto u grupi i plasman u polufinale – istakao je Vanja Guša, selektor U16 reprezentacije Srbije.

Protivnik U16 repezentacije Srbije u polufinalu, koje je na programu u četvrtak, biće poraženi iz duela Nemačka – Turska.

SRBIJA U16: Peno 13, Ćirković, Marinković, Kenić, Rakićević 11, Stojanović 20, Jovanović 11, Aranitović, Aničić 1, Simanić 7, Spasojević, Miladinović 3.

HRVATSKA: Skokna 15, Lazić 4, Dubelj, Kalpić, Slavica 24, Kumanović 6, Zubac 10, Žižić 4, Čolak 2, Savić, Gašpert.
Slika
By sasa 076
dobismo croasane u finalu 70-57, Peno i Stojanovic po 14poena bravo klinci, bacanja su nam bila losa 25-11, pa su nas stigli na 45-45 ali od tada smo stisli i dobili
Korisnikov avatar
By Karaburac
Danas sam tek skontao da je Kenic ponikao u klubu u kojem sam ja igrao. Da mi je neko pricao da cemo mi izbaciti reprezentativca Srbije, pa makar i u mladjim kategorijama rekao bih mu da je lud.
Korisnikov avatar
By Karaburac
06.08.2013. Muška U16 reprezentacija Srbije putuje na EP u Ukrajinu

Muška kadetska reprezentacija Srbije putuje danas u Kijev (Ukrajina) gde će od 8. do 18. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina starosti. Izabranici selektora Vanje Guše sa dosta optimizma putuju na šampionat, jer su u pripremnom periodu veoma dobro radili, a između ostalog osvojili su zlatnu medalju na letnjem Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Holandiji, a vrlo dobru formu potvrdili su i trijumfom na međunarodnom tuniru u Boru, gde su savladali selekcije Ukrajine, Nemačke i Grčke.

- Iza nas je sedam nedelja rada, učešće na EYOF-u koji je bio mnogo više takmičarski nego pripremni turnir. Zadovaljan sam kako je ekipa pristupala obavezama, kako su se momci ponašali i zaista sa te strane nemam nikakvih primedbi. Milsim da je ekipa u potpunosti spremna na fizičkom i taktičkom planu i da će vrhunac forme dostići na šampionatu u Ukrajini – ističe Vanja Guša, selektor srpskih kadeta.

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Ukrajini igrati u grupi “C” sa selekcijama Francuske, Poljske i Crne Gore.

- Grupa je prilično izjednačena, kao što će uostalom biti i ceo turnir. Francuze smo pobedili na EYOF-u, o Poljskoj i Crnoj Gori smo uspeli da se dobro informišemo, pogledamo neke njihove utakmice. Poštujemo sve rivale, ali najviše gledamo sebe, razmišjaćemo od utakmice do utakmice, truditi se da pružimo maksimum u svakom trenutku.

Kao primarni cilj selektor Guša je zacrtao jedno od prvih pet mesta koje garantuju učešće na U17 Svetskom prvenstvu koje se sledeće godine održava u Dubaiu (Ujedinjeni Arapski Emirati):

- Poslednju zlatnu medalju u ovoj konkurenciji osvojili smo 2007, prošle godine smo bili trećeplasirani. Verujem da ova selekcija može do četvrtfinala, kada počinju borbe za medelje. Posle toga je zaista sve moguće, jer mnogo je odličnih selekcija, favorita za najsjajnije odličje, a pre svega treba izdvojiti selekcije Grčke, Francuske i Italije - zaključio je Vanja Guša, selektor muške U16 reprezentacije Srbije.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Ukrajini predstavljati sledećih 12 igrača: Vojislav Stojanović, David Miladinović, Aleksandar Aranitović, Nikola Rakićević, Stefan Kenić, Vanja Marinković, Filip Aničić, Miloš Glišić, Slobodan Jovanović, Nikola Ćirković, Stefan Peno i Boriša Simanić.

U Stručnom štabu U16 reprezentacije Srbije pored selektora Vanje Guše, nalaze se još pomoćni treneri: Milan Josić, Đorđe Šijan i Filip Socek, kao i fizioterapeut Mladen Đorđević.

Prvu utakmicu na šampionatu u Ukrajini srpski kadeti odigraće u četvrtak 8. avgusta (17:45) protiv selekcije Francuske.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nemam pojma zaista, da nisi sad ukazao na to promaklo bi mi.
Meni se dopada sto su najtalentovaniji iz generacije 98 tu sa ekipom. Mislim na Aranitovica, Glisica i Simanica. Ne znam da li je jos neko tu 98?
Korisnikov avatar
By Zex88
djokonda napisao:Nema Stefana Nikolića, nije igrao ni EYOF...jel zna neko šta je s njim?
Po onom sto se prica,Gusa je prodao mesto drugom..
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]