Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Videcemo, nacice nekog. Djokic je za KLS sasvim korektna opcija. Koliko znam i Strahinja Petkovic je kombo bek, u sustini dvojka, ali moze da pokrije i pleja.
Korisnikov avatar
By familija
Ja sam najavio da ce brzo da padne pravilo o "cetiri stranca"....

Skupština nacionalnog Saveza nije se izjasnila o predloženim izmenama i dopunama Registracionog pravilnika.
28.08.2013. | 15:39 > 15:45 1

Ako je suditi po predlozima Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, koji su se u sredu našli pred delegatima Skupštine KSS, naredne sezone bismo na domaćim parketima mogli da vidimo još više stranih igrača nego do sada.

Predloženo je da se dosadašnja kvota stranaca za nastupe u seniorskim domaćim takmičenjima poveća sa četiri na "četiri plus dva", tako da dva dodatna mesta budu rezervisana za igrače koji imaju srpske pasoše, ali ne i srpsko košarkaško državljanstvo, kao što su prošle sezone bili Savović, Gordić, Varda, Stiven Marković...

I ne samo to.

Klubovima bi bilo dozvoljeno da u mlađim kategorijama registruju po dvojicu stranaca, igrača do 18 godina starosti, što je predsednik UO KSS Dragan Đilas predstavio kao kontrameru na sve učestalije odlaske srpskih talenata u inostranstvo - uglavnom Španiju i Italiju - i to sa samo 12, 13 ili 14 godina, što, pak, omogućavaju propisi FIBA.

O tim, kao i još nekim pitanjima, nije bilo izjašnjavanja, ali ni diskusije, na šestoj redovnoj sednici Skupštine KSS, koja je sa 17 od 31 delegata jedva obezbedila kvorum za rad.

Delegat Goran Lazić predložio je da se pri Skupštini obrazuju dve komisije - za promenu Registracionog pravilnika i za promenu Statuta KSS, uz dominantno prisustvo delegata iz sedam regiona Srbije - na šta su predsednik Skupštine Dragan Gačić i Dragan Đilas reagovali inicijativom da se zbog efikasnijeg rada osnuje jedinstvena komisija za izmenu svih normativnih akata i da ona funkcioniše pri UO Saveza...

...što znači da će o konkretnim promenama - uključujući navedene dve - diskutovati ljudi, koji su ih već odobrili i predložili!

"Potrebna nam je Skupština sa 'jačim' kvorumom da bismo doneli odluke o ovako krupnim promenama. Predlažem da je održimo do kraja septembra", rekao je Đilas, a Skupština usvojila.

Prvi čovek KSS otišao je i korak dalje, poželevši da ta sednica bude održana u "slavljeničkoj atmosferi", posle uspeha reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Po odnosu igrača na pripremama, verujem da ćemo biti jedna od najspremnijih ekipa na prvenstvu i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Glavni cilj nam je da uđemo među šest ili sedam i plasiramo se na SP, ali potajno se nadamo polufinalu i nekoj od medalja".

Foto: MN Press

IVKOVIĆ: Nema poverenja u mlade

Selektor Dušan Ivković se u kraćem razgovoru sa novinarima, nakon sednice, potvrdio kao "ljuti" protivnik povećanja broja stranaca u našim klubovima, posebno u juniorima.

"Primer da se juniorska liga igra sa po dva stranca u timu, ne postoji nigde u Evropi. Što se mene tiče, izričito sam protiv tog predloga. Ovo što imamo u seniorskoj košarci zaživelo bi među juniorima i mi praktično ne bismo imali gde da damo prostor našim mladim igračima, koji imaju neosporan talenat", rekao je Ivković, koji je u "Kuću košarke" došao pravo sa treninga "orlova".

Prekaljeni strateg postavio je pitanje kakav profil igrača u Srbiji želimo da iškolujemo i da li imamo bilo kakav sistem proizvodnje igrača?

"Očigledno je da naši kadeti i juniori uvek poseduju talenat, ali da se između 18. i 20. godine sa njima nešto desi. Šta? Pa, desi se to da vrlo malo naših klubova ima poverenja u te igrače i da naši treneri više nisu oličenje hrabrosti i drskosti, kada je reč o forsiranju mladića. Zbog toga je sve manje naših igrača sa vodećim ulogama u NBA i evropskim timovima".

Kada je razgovor već poprimio neformalan tok, selektor je optužio "dva ključna kluba" (Crvenu zvezdu i Partizan, koje u Skupštini predstavljaju Nebojša Čović i Mlađan Šilobad) da "žele haos i to je to".
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ivkoviceva izjava mi uopste nije jasna. Kako nema nigde u Evropi primera da se igra sa strancima? Spanija kao trenutno najjaca evropska kosarkaska sila dozvoljava strancima da igraju u mladjim kategorijama. Cak mislim da imaju i vise od 2 dozvoljena, barem 3 ili mozda cak i 4 imaju prava da igraju.
Korisnikov avatar
By familija
Karaburac napisao:Ivkoviceva izjava mi uopste nije jasna. Kako nema nigde u Evropi primera da se igra sa strancima? Spanija kao trenutno najjaca evropska kosarkaska sila dozvoljava strancima da igraju u mladjim kategorijama. Cak mislim da imaju i vise od 2 dozvoljena, barem 3 ili mozda cak i 4 imaju prava da igraju.

Kao sto si napisao na nekoj temi (ne znam sada kojoj tacno) da treba da resimo hocemo li korak za svetom ili necemo...
Dakle Spanci imaju to pravilo (tamo igra dosta mladih sa ovih Yu prostora), ali oni pokusavaju da zagovore pravilo da mogu igrati dva naturalizovana igraca za reprezentaciju (umesto do sada jednog)..
Mi imamo svoj stav da nam takvi igraci ne trebaju (mislim da od jacih evropskih ekipa jedino Litvanci i mi nismo jos imali stranca), pa se verovatno Duda buni zbog toga, jer na kraju on je i predlozio to pravilo, prvo usmeno, o onda je i pismeno ozvaniceno!

Treba izabrati pravu stranu, mada mi gotovo redovno izaberemo pogresnu... :D :D :D
Ja sam za ovu prvu opciju iz razloga, da se sto pre priviknemo...Mislim i da kosarka ide u tom pravcu, i da ce sve vise stranaca nastupati za nacionalne selekcije..koliko god ja ili mi to smatrali da nije ispravno, od toga nemamo nista....
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mandic je imao finu sezonu u Slovackoj http://basketball.eurobasket.com/player ... ndic/58813 rekao bih da Borac veoma ozbiljno pristupa predstojecoj sezoni.

@Familija slazem se, meni nije drago sto igraju naturalizovani igraci uopste, ali toliko su nama igraca ukrali da je red da i mi pocnemo da budemo ''djubrad'' i da krenemo da krademo drugima. Licno, ja bih odmah uvezao desetak crncica iz Afrike od oko 14 godina, sredio im papire i cekao da vidimo na sta ce da ispadnu kada prirodne fizikalije dodju u dodir sa nasom skolom kosarke.
Korisnikov avatar
By familija
Karaburac napisao:Mandic je imao finu sezonu u Slovackoj http://basketball.eurobasket.com/player ... ndic/58813 rekao bih da Borac veoma ozbiljno pristupa predstojecoj sezoni.

@Familija slazem se, meni nije drago sto igraju naturalizovani igraci uopste, ali toliko su nama igraca ukrali da je red da i mi pocnemo da budemo ''djubrad'' i da krenemo da krademo drugima. Licno, ja bih odmah uvezao desetak crncica iz Afrike od oko 14 godina, sredio im papire i cekao da vidimo na sta ce da ispadnu kada prirodne fizikalije dodju u dodir sa nasom skolom kosarke.

Ma tu je u pitanju samo studiozan i temeljan rad KSS-a, Saveza i svi relevantnih ljudi u kosarci...svi kradu igrace na sve strane, i gledaju samo svoj interes, a mi kao nesto sve moralni i posteni....
I recimo, mozda nam i nije potrebno da krademo, vec da imamo svoj plan i projekat da nam sutra igraci tipa, Aleks Maric, ovaj mali Radosavljevic sto igra za Nemacku, Pekovic (iako je Crnogorac, sigurno je imalo nacina da posle SCG pristupi za Srbiju). itd, itd...ne igarju za tudje reprezentacije, vec za Srbiju, ili kao sto kazes igraci tipa Jan Veseli, koji je kosarkaski odrastao u Sloveniji i Srbiji..ili neki buduci projekti sto si vec pominjao ( sa ovim mladim crncimna..) :D
Korisnikov avatar
By kontrabas
@karabu @familija

Sta mislite o resenju da se dozvoli veci broj stranaca ali istovremeno uvede pravilo - kao sto valjda postoji u Rusiji - da u svakom momentu na terenu mora biti najmanje dva igraca sa nasim pasosem? To je u Rusiji dalo prilicno solidnih rezultata cini se: izrodili su se igraci tipa Sved ili sad Karasev, koji su morali da se forsiraju ali i dokazu u ligi, koja je bila jace za te strance koji su dovedeni.
Da li bi to i za nas bilo resenje ili bi se nasi igraci tada pretvorili u vodonose skolovanim i neskolovanim strancima, sta mislite? :think:

Ne shvatam ta razmisljanja tipa, kada se neki igrac skoluje u nekoj zemlji, da onda treba da igra za nju. Shvatam da je postavka o nacionalnim drzavnim zajednicama i da se nacionalnost stice od rodjenja preko roditelja smesna i arbitrarna stvar - to se najbolje vidi na tome kada vec roditelji imaju vise nego jedno, nezajednicko drzavljanstvo. Sigurno bi vanzemaljcima ta stvar - kako se delimo i vucemo granice - bilo nedokuciva specifika ljudske rase. Ali jebiga, u takvom svetu jos zivimo. :whistle: Dali cemo to promeniti lezi na nama.
Poslednja izmena od kontrabas u Čet Avg 29, 2013 12:28 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nisam siguran da je to dalo bas neke rezultate u Rusiji. Istina je da su izasli igraci poput Sveda i Karasjeva, ali samo njih dvojica na 20 ruskih klubova, malo je to.
Fora je sto svako pravilo moze da se izvrgne ruglu ako treneri to zele. Mislim da bi pre svega morala svest nasih trenera da se promeni. Da ljudi iz saveza pricaju sa njima o tome i nekako da im objasne da je dugorocno jedino odrzivo da svaki klub ima makar jedan svoj projekat. Meni je cudno da sami ljudi u klubovima to ne razumeju.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 218
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]