Zex88 napisao: ↑Pet Jul 28, 2023 10:45 am
Kapiram da ovo znači da je Pokuševski zdrav..
Samo da nam se oporave Jare i Aleksej i ja sam miran, uživaću gledajući promenu generacija, ipak su ovo neki novi klinci predvođeni Bogdanom. Ovo je čak i mnogo drugačiji tim u odnosu na prošlu godinu, jer su tu: Bogdan, S. Jović, Aleksej, N. Jović, Alen, Mitar, Aleksa, što je 6 novih igrača (ne računam Beslaća i Topića koji sigurno neće biti na turniru). Nekako mi zdravije deluje ekipa, ne znam zašto, valjda su svi nekako dobri karakteri, pozitivni likovi, dosta je mlađa ekipa nego prošle godine, ali opet tu je ostala većina od prošlog turnira Gudura, Jare, Neda, Petrušev, Vanja, Milutin, Davidovac i Dobrić koji je precrtan u poslednjem katu.
Mnogo može ova ekipa, ako se lepo koncipira, pogotovo sada kada je teret skinut s leđa i nema Jokića i Micića, kao najboljih igrača, te su se očekivanja javnosti snizila. U ovoj ulozi, gde nismo u top 5 favorita, već smo u nekom drugom ili terćem krugu, mislim da imamo najviše šanse. Ova ekipa može mnogo da ponudi, posebno mislim na Jovića i Alekseja, mada i Bogdana, koji nisu prisutni u našoj javnosti toliko,a za svoje klubove u NBA uzimaju 20% šuteva po utakmici i imaju ne tako nebitnu ulogu. Nama su se sa Jokićem očekivanja podigla, te svako ko u NBA nema dabl dabl ili bar 20 poena nam ne deluje kao da je nešto vau igrač, a zapravo to je daleko od istine, previše smo neobazrivi kada su te stvari u pitanju.
Setite se svetskog u Brazilu kada su se Bogdan i Bojan klali u međusobnom duelu, koliko je Bojan bio nezaustavljiv u tom trenutku, a bio je samo ispodprosečan NBA igrač, tu se po meni primetila najveća razlika između NBA i EL, gde je Bogdan kao jedan od u tom trenutku top 3 beka u EL bio nemoćan u odnosu na Bojana. U pitanju su snaga i rutina, sada kada je naš Bogdan u tom NBA već 6 godina, a u međuvremenu je propustio neka bitna poslednja takmičenja, tek ćemo sada videti koliko je to značilo i koliko je on dobar igrač. To je druga dimenzija... Mislim da nam je on najveća snaga, prvo zbog iskustva, drugo što je takav mentalitet i što je vođa, a treće što igra na poziciji beka, te će se koristiti maksimalno. Problem sa Jokićem je bio što ga nisu znali korisititi kao u NBA ni Sale ni Kari, (Igor nije imao mogućnost da ga koristi ako se dobro sećam), sa Bogijem je durgačije.
Moj tim je:
1. Jović, Jaramaz, Avramović
2. Bogdanović, Gudurić
3. Dobrić, Marinković, Jović
4. Pokuševski, Petrušev
5. Milutinov, Smajlagić
Šuterski smo mnogo jaki, jedini koji nema neki šut u ekipi je Milutinov, mada i on ima finu poludistancu. Ako je plej najslabija pozicija onako objektivno gledamo, onda sam ja miran sa trijom S. Jović, Avramović, Jaramaz, pogotovo kad su na beku Bogdan i Gudura, koji znaju sa loptom. Jer Stefanu Joviću neće biti problem da bude razigravač i da ne uzima šuteve, plus će imati neku korigovanu minutažu od 10ak minuta, što je idealno da se pohrani Milutinov loptama. Pored njih Vanja i Dobrić, koji mogu i na 2 i na 3, plus N. Jović koji može 3-4(neki kažu i 4), odnosno Aleksej koji može 3-4-5, pa onda Petrušev i Smajlagić koji mogu 4-5 po potrebi. Ristić i Davidovac su meni tu višak i nekako mi se ne uklapaju u tim nažalost. Dobrića bih iskreno želeo da vidim u timu, jer je nesrećno precrtan prošle godine i umesto njega je išao povređeni Nedović, zaslužio je Ognjen učešće na velikom turniru.
Gledao sam juče pregled SP iz Indijanapolisa pa sam se naložio ko mladi majmun...