Eto ga, konačno jedna zrela i muška partija našeg sastava. Pokazali smo muda, pokazali smo zube, pokazali smo karakter.
Nedvosmisleno smo od ove Litvanije mnogo jači igrački, ali ono što me je plašilo bila je timska igra, hemija i karakter, a onda su naši momci od prvog napada i prve odbrane na utakmici pokazali da su svesni šta ovo znači da mogu i moraju. Pokazali smo kako treba da se igra odbrana, kako treba da se bude nekad i prljav, kako treba da se prilagođava sudijskom kriterijumu i kako da se ne žuri i pored nestvarnih procenata protivnika u prvoj četvrtini.
Milutin izdominirao Jonasa na obe strane terena, to mi je bilo vrlo neočekivano, a onda kad njih dvojica izađu, onda je Fića Petrušev Motejunasa uštopovao, toliko da se nije pokušavalo s njim više do kraja utakmice. Aleksa ih odžepario za sve pare, Deda odigrao odilčnu rolu i nakupio se skokova, Dobrić odbranu grizao, Vanja imao svoje šuteve i odbranu, Nidža Jović pogodio trojku kad je trebalo, Gudura odigrao odličnu odbranu pa i u napadu školovao na prodoru, svi svoje dali. Jović Stefan, komandovao i popišao im se na taktiku branjenja ispod bloka, te uz organizaciju igre sasuo protivnika trojkama i zatvorio utakmicu. Bogdan kapitenski odigrao, dao svoje, igrao više na prodor - što mislim da je pametnija opcija, pa onda i pogodio bitnu trojku.
Svi dali svoj doprinos i jedna odlična timska košarka, bez srljanja, sa glavom i repom i sa izuzetno agresivnom odbranom koja je donela ovih +20 i rešila sve dileme. Svaka čast momcima!
Ima tu dosta još prostora i potencijala da se iskaže na terenu, nije ovo sve što možemo, a to me iskreno raduje. Ono čega sam se plašio neka naša ležernost u igri, koju smo pokazivali u utakmici sa Italijom, međutim od prvog minuta utakmice je bilo jasno da od toga neće biti ništa.
Kanada-Slovenija sutra, iskreno neuporedivo lakši protivnik su nam bivši sunarodnici, ali i oni su opasni i to su pokazali protiv Australije kad su ih rutinirali. Kanada bi bila dosta težak protivnik, međutim, ako kaniš da pobediš, ne smeš da izgubiš, tako da sedi i uživaj u košarci, pa ko nam zapadne. Svakako nije da nemamo šanse protiv bilo koga, za sada su i Slovenija i Kanada gubili i pokazali su nam drugi kako se sa njima može, pa hajde da vidimo sutra ko nam je protivnik.