Teme vezane uz sve reprezentacije
By Tamerlan
Zanimljiv intervju sa Pešićem. Ne sviđa mu se kako funkcionišu Partizan i Zvezda, ne dopadaju mu se takmičarski ciljevi ova dva kluba koji nadilaze razvoj mladih srpskih igrača...On je sačinio detaljnu strategiju razvoja srpske košarke koja se zasniva na jakoj domaćoj profesionalnoj ligi i čeka da KSS usvoji taj dugoročni plan.

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nema ništa od toga, drago mi je da se Pešić uzeo baviti time, ali ovo nije pravi trenutak, naprotiv, ovo je najgori mogući trenutak za tako nešto. Jer sada imamo dva EL tima sa nenormalnim budžetima i sa ukupno 4 mlada domaća igrača, sa gomilom stranaca od Brazila, preko USA, do Litvanije, Poljske, Mađarske... Zašto to kažem, zato što je sad problem da se to radi, jer su navijači KKP nakon 10 godina dobili priliku da uživaju u košarci koju vole neuporedivo više od fudbala i sada kada je došao Željko i rezultati su se već ostvarili. Savez da radi bilo šta, ne bi nam ovako izgledali timovi.

Trenutak za ovakvo pričanje Pešića je bio pre 2-3 godine, kada je došao na mesto selektora, kada je KKP bio u bunaru sa Šćepom na klupi i Perkinsom na pleju, a Zvezda sa gomilom kvalitetnih domaćih igrača. Tada je trebalo da se priča o tome i tada bi se možda i uradilo nešto lakše nego sada, sada nema ništa od toga, jer je predsedniku Srbije bitno da ima "hleba i igara" a ako mu miljenica igra EL i LŠ, a pored toga namiri i ove druge sa EL i Željkom, to je fenomenalno. Još ako se ostvari neki uspeh, kao što je zamalo imao KKP u EL, a sad su imali košarkaši sa Karijem na klupi, onda može da se kiti uspesima i deli državne pare šakom i kapom još više...

Ogroman problem imamo u mlađim selekcijama, o tome je pričao i Šone Stefanović iz FMP-a, selektor zlatnih juniora iz Niša.

Ovo za Pešića jeste odličan trenutak i on je nakon finala na kzš rekao isto to pred svim novinarima sveta, što samo pokazuje njegovu avangardu i veličinu. Kapa dole majstore. O piroćanca sam se izgleda dosta ogrešio, ali on radi izgleda za viši interes... Sad kad ima još više kredibliiteta, sad može da drvi i da se suprotstvlja KSS, jer da je KSS ovo hteo i da podržava njega, izašao bi i Danilović, poslali bi još 10ak trenera i par košarkaša da pričaju o tome. Uradila bi se kampanja za tako nešto. Ovako ništa neće biti, jer prosto jedan Pirke ne može ništa da uradi. Lako je ovo sprovesti, uzme se Dule u koga se grobari kunu, uzme se par igračkih legendi CZ - tipa Rakočević, Kalinić i slični i onda se radi kampanja.

Nesposobni smo, iskreno sam mišljenja da je Đilas dok je bio na mestu predsednika KSS imao mnogo bolje i uspehe i programe i viziju. Danilović je tu da nas blamira, da čačka zube malim prstom u 1/2 finalu SP dok ga kamera snima, da pljuje po Jokiću i Miciću i slično...

Zna li neko do kada traje mandat njemu i ovoj postavci u savezu?
Korisnikov avatar
By skeske
Sve se slazem, ali mozemo uraditi nesto, mozemo napraviti plan finansiranja trenera mladjih kategorija da ta pozicija postane veoma pozeljna, samim tim ce i kvalitet rada biti veci. Sada se ljudima ne da bakcati sa klincima jer moraju raditi jos nesto pored da prezive. Takodje osnivanje nekih akademija na drzavnom nivou, gdje ce ulaziti najtalentovaniji klinci, da rade sa najboljim trenerima po njihov razvoj i sl.... Ima tu mnogo sta da se napravi mimo Zvezde i Partizana.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Pa reče lepo Šone u podkastu kod Mileta, od juniora 28 njih je bilo na širem spisku. Od toga neki igraju Roda jedinstvenu, neki B ligu, retki igraju u nekom KLS timu. E sad od timova, kaže nema tu mnogo iznenađenja, igrači dolaze iz Mege, Zvezde, Partizana, Borca i to je to. Sve što valja na jugozapadu ide u Borac, sve što valja iz Vojvodine i Šumadije ide u BG. Dakle, nema tu skoro pa niko i ne radi s mladima...

Idu deca sa 13 godina u Italiju, Španiju, Austriju, Nemačku...
By Gsk133
@SlavatorePar dana nisam uopšte mogao da nadjem forum na guglu i ti se dešava već par puta za mesec dana. Što se tiče Bogdana da nije njega unazad 10-ak godina naša reprezentacija bi bila u rangu Rumunije u košarci na čelu sa Guduricem. I ovo su činjenice i ništa drugo.
@Zex Što se tiče odbojke ja o njima pišem loše još od početka prvenstva. Ja koji nemam dodirnih tačaka sa odbojkom sam za Kolakovica Nikola Grbić. Meni nikada ne u prvoj postavi već medju 12 ne bi mogli da igraju takvi dunsteri kao Kujundzic, Perić, Luburic, Krsmanovic, Todorović, Kapor i ostali nemači pojma.
By Gsk133
Salvatore Guliano napisao: Sre Sep 13, 2023 8:57 am
Gsk133 napisao: Uto Sep 12, 2023 11:56 pm Sramotno odigrana finalna utakmica Gudurica i ne samo ta već i 95% utakmica u reprezentativnoj karijeri. Direktan krivac što nismo osvojili zlato. Svašta bi napisao, ali suzdržacu se. Inače da svi zahvale Bogdanu. Da nije njega bili bi u rangu Rumunije i Svajcarske, a da se pita Guduric na terenu u rangu Luksemburga i Farskih ostrva u košarci. Čovek nije normalan šta je uradio u finalu. Najmanje što je mogao sa uradi je sa se javno izvini naciji.
Sram te bilo za komentar!

Ako ćeš da pljuješ po Guduriću, onda slobodno isto tako pljuni i po tvom Bogdanu. Gde je bio celo drugo poluvreme?

Gudura gospodin sinoć tešio Noleta, ej Marko faking Gudurić koji je promašio šut za izjednačenje i bacio loptu u aut u zadnjem minutu, je bio juče taj koji je tešio jednog od mentalno najjačih ljudi u sportu... Veliki si Marko, cenimo svi to što si radio i ne brinem ući će sledeća!
Izvinjavam se za dupli post. Zasta da me bude sramota? Tesio Novaka tacno u vezi cega? Pa Novak je osvojio zadnji turnir. Zamisli tesio coveka koji ima pare za 100 zivota. Ljudi za tesenje su oni poput mene koji zivim u getu i 90% ljudi u Srbiji koji jedva prezivljavaju i sastavljaju kraj sa krajem. Takodje i Guduric je milioner i sada njega mozda treba da tesimo tako nabusitog i nadmenog(zbog izjava koje je dao psle finala).
Korisnikov avatar
By Zex88
Valderama napisao:Gledao sam juče malog Topića protiv Cedevite, baš ih je razvalio. Čini mi se da će on više biti plejmejker napadač, nego mašina za asistencije.
Mora da radi ozbiljno na šutu..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

• 1
  • 1079
  • 1080
  • 1081
  • 1082
  • 1083
  • 1165
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]