Stare teme
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Bojdo napisao:Jokić je kapitalac to se iz aviona vidi , Ameri ce ga dotjerati, da očekujem da postane najbolja evropska četvorka.
Zagorac je potencijalna bomba , koja zahtjeva najvece strpljenje, legitiman NBA potencijal.
Simanic takodje , izvrsna mehanika suta, pokretan, agilan , skočan ...teško je procjeniti njegove granice , puno prostora za napredak.
Nažalost Koprivicu necemo gledati sad na EP, ali ako mu stručna javnost u SAD predvidja gotovo sigurno TOP 5 pick na draftu, onda ga itekako možemo u kapitalce svrstati.

Za 2001 cemo sačekati da još stasaju, ali po jutru ako bih ocjenio dan, bice tu mesa !
Sve koje si nabrojao jesu ogromni talenti ali ja ni za jednog ne mogu jos da tvrdim da ce da budu igracine, dok to npr mogu za Sarica i Hezonju, Jokara moze da bude i bolji od Sarica ako ga Ameri isklesaju kako valja, ali opet moze tamo i da nestane i ne bi bio prvi, Zagorac je Bodiroga u najavi, ali ne zaboravi da je to bio i Tepic, Simanic ima telo, glava je upitna, Koprivica je previse mlad da bi vec sada stavljali u ovu grupu, vrlo lako moze da se desi da npr prestane da raste i da ga neko drugi prestigne.
Dakle ima tu previse "ali", ovda dvojica Hrvata vec prave razliku iako su generacijiski tu, zato smatram da mi jos uvek ne mozemo da kazemo da imamo jednog takvog, ali da se imamo cemu nadati to sigurno.
By luki
Polako sa Hezonjom, u NBA moze da napravi dobru karijeru za evropski stil kosarke jos je upitan slicno karijeri Rubia.Sto se Sarica tice nikada u NBA nece napraviti ono sto moze u evropi. Njihovo 97 Bender mogo se prica o njemu ali nikako da zaigra da ga vidimo negde kako to izgleda,Zubac veliki pontecijal,Slavica po meni najinteresantniji igrac,Žižić sumnjao bih u njega da nije ove sezone igrao protiv fizicki formiranih centara i to uspesno,obicno mladi dominantni centri u generacijama nemaju adekvatne protivnike zato uvek postoji sumnja.Mazalin ??? tesko ce preneti na seniorski nivo, ostali bez ovih pomenutih koji ih cine boljim bili bi ispod prosecni bez sansi na neki uspeh.Prevagu im donosi dominatna visoka linija koja nema konkurenciju u toj generaciji.
Mi imamo srece da su nam se pojavile dve uzastopne komplementarne generacije sa puno talenta i velikom sirinom na svim pozicijama,rodjeni 94i 95 su cista sreca nase kosarke i uopste retkost kada je evropska kosarka u pitanju.Od tridesetak igraca iz te dve generacije bar pet ce postati vrhunski reprezentativci.
Poslednja izmena od luki u Pet Jul 31, 2015 1:59 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By Bojdo
Heisenberg , uglavnom se slažem sem za Jokića , jer sam ja vec sada ubjedjen u njega da ce biti igračina!
Korisnikov avatar
By Lepus
Nikako da stignem nesto napisati, i sa citanjem sam kaskao.

Sto se tice timske igre, krenulo je od totalnog razocarenja, pa sve do srednje zalosti. Razloga za ovo ima vise, od takticke nepripremljenosti ekipe, dodjele uloga u ekipi, pa sve do utiska pod kojim smo bili poslije igre U20 reprezentacije.

Smatram da su oni koji su odreljivali koji igraci ce igrati na kome prvenstvu napravili veliku gresku slanjem igraca u dvije ekipe. Primjer, slanje Aranitovica na U19 prvenstvo. Momak je dobijao minutazu na kasicicu, poslije svake greske je fasovao klupu i kao rezultat imamo igraca kome je preko one stvari igrati U18 prvenstvo.

Sto se tice nase igre, ocekivano. U napadu veoma losa organizacija zbog nedostatka playa i ocajan pozicioni napad. U odbrani se popravljamo, protiv Francuza je to djelovalo veoma dobro. Cim igramo bolju odbranu, otvara nam se igra u tranziciji, a to je nasa i najjaca napadacka osobina.

Statistika kaze da smo 6. ekipa po broju datih poena, a 5. po broju primljenih. U skoku smo odlicni, 2. a to je veoma bitno za nas princip igre. Malo iznenadjenje je, iako mnogo divljamo u napadu, 2. smo po broju asistencija, 17.3 po utakmici. Primjer za poredjenje, nasa ekipa na U20 je imala 12.9 po utakmici. Ocekivano, ocajni smo u sutu za tri poena, 27%.

Da malo spomenem i igrace. Mada, ko je odgledao bar jednu utakmicu mladjih kategorija(klubsku ili reprezentativnu, nebitno) nije imao sta novo da vidi.

Najveca polemika se vodi oko igre Stojanovica. Ne mogu da se slozim sa onim koji tvrde da taj igrac moze maksimlano dostici karijeru Lazica. Mislim da je njegov plafon mnogo veci, veci i od plafona Dragana Milosavljevica. Isto tako, nikako ne mogu da prihvatim ovoliko njegovo forsiranje, smatram da toliki kapacitet nije ni priblizno. Ne slazem se sa @Karaburcem koji kaze da Voja igrac upitne kosarkaske inteligencije. Smatram da je on veoma inteligentan, samo zbog tehnickih nedostataka to nekada ne dolazi do izrazaja. Vec smo pisali o tome da svi treneri za njega kazu da je veliki radnik, igrac veoma jakog karaktera, i smatram da tim pristupom moze popraviti svoje nedostatke. Uostalom, postavlje se pitanje zbog cega mu svi treneri daju takvu ulogu kakvu ima?

Borisa isti kao i u toku sezone. Dovoljno je procitati analizu draftexpress-a o njemu da se vidi kakav je to talenat. Medjutim, mnogo mora da radi, posebno na fizickom planu. Zbog lose fizike i ostali segmenti u kojima je odlican ne mogu doci do izrazaja. On je veoma skocan, ali u duelu sa iole jacim igracem on gubi poziciju i nije u mogucnosti uhvatiti loptu. Isto tako, zalosno je vidjeti da ga na gradjenu prilikom bacanja skori svi uguraju ispod obruca. Da pozitivne osobine pisem, necu, trajalo bi.

Aranitovic nije pokazao skoro nista. Totalno izgubljeno samopouzdanje, manjak volje za igrom. Iz svega proizilazi da ne moze pogoditi ni otvoren suta sa polu-distance. Inace, igrac koji mi se veoma svidja. Odlican u odbrani, strasan prvi korak. Nazalost, igrac koji mora imati loptu u rukama, a pored Voje to nije moguce. Slozio bih se sa @djokondom da je najblizi seniorskoj kosarci.

Radanov veoma tanak. Vidi se smek, ali od smeka se ne zivi. Sut veoma los.

Glisic je mladi igrac koji me je ove godine najvise razocarao. Razumijem povreda, razumijem sve, ali on meni veze o zivotu nema. Osim dobrog pozicioniranja i osjecaja za igru blizu kosa, ne znam koji bi mu kosarkaski kompliment dao?! Ocajna igra ledjima, kao i Vojo, samo da je desnom rukom zavrsiti. Sut nula poena, od mehanike do procenata. U odbrani isto tanak, pogotovo na piku. Stana pomoci nula poena. Jednostavno, ocja. Nadam se da ce Dule ili ko vec bude trener ove godine nesto napraviti sa njim jer momak umjesto da napredjuje, sve vise nazaduje.

Cirkovica nisam pretjerano ispration do sada. Sta znam, klasicni kombo, tesko da ce napraviti nekakvu karijeru. Mada, tehnika mu je odlicna, sut takodje (47.6% za tri), agresivan je u odbrani. Jedno je sigurno, play nece biti nikada.

Jovanovica sam vec "potkacio" ranije. Bek suter koji je do utakmice sa Ceskom suta za tri poena imao 1/16. Nemam sta vise dodati.

Centre sam isto spomenuo ranije, uz nedostatak playa nasa najveca rana.

Danas sa Turcima, tu moramo pokazati karakter. Vjerujem da cemo pobjediti.
Korisnikov avatar
By Zex88
strim?
By luki
Koja grupa antitalenata ako nemoze na snagu nigde ih nema,nigde driblinga,nigde finte,napadacki uzas, mogu i prvaci da postanu misljenje o njima tesko da mogu da promenim.

Sto kaze moj kum fudbalskim recnikom, ko da da kos kada imamo u sastavu cetiri halfa i sest zadnjih veznih specijalaca za kvarenje protivnicke igre.
Poslednja izmena od luki u Pet Jul 31, 2015 4:32 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]