- Ned Jul 20, 2014 12:05 pm
ZA odlazak Bogdanovića u Fenerbahče Partizan će inkasirati 1,3 miliona evra, ali samo na papiru, što je uzrokovalo pisanje pojedinih portala.
- Iznenađen sam tim, jer uvek sam imenom i prezimenom javno kazao šta mislim i nikada se nisam sklanjao iza "nezvaničnih informacija". Klub nije dobro prošao, iako je 1,3 miliona veliko obeštećenje, koje se plaća u dve rate. Smatram da je kvalitet igrača takav i situacija u oba kluba takva da je suma morala da bude uplaćena odjednom. Ono što je još važnije je preduzeće Aleksandar Rašković koje je uzelo proviziju od 6 odsto na ime Bogdanovog ugovora u Partizanu, ali i 20 odsto od obeštećenja. Postoji papir kao aneks ugovora o nekom konsaltingu, ali ne razumem o čemu se radi. Verovatno će to bolje objasniti onaj ko je potpisao, predsednik, menadžment i UO. Jer, po našem statutu predsednik potpisuje ugovor na osnovu odluke UO. Menadžer kaže da je zaslužan što je došlo do velikog obeštećenja i da zato dobija 20 odsto od te sume. Uz procente koje sam nabrojao, naplatio je i kompletne provizije prema njegovim drugim igračima, ali i 108 hiljada koje su Partizanov dug prema Bogdanu. Kada se regulišu sporovi na BAT, klubu ostaje jako malo, samo deset odsto od ukupnog obeštećenja. Nisam bio u klubu kada je potpisivan ugovor, ali ne razumem zašto se navodi "konsalting", između ostalog i za savete nekih američkih trenera koji nikad nisu dolazili u klub pa samim tim nisu ni savetovali nikoga. Takav menadžerski esnaf nije meni drag, a Rašković je simbol najgoreg u tom soju. Nadam se da će članovi UO i menadžmenta kluba objasniti zašto tolike pare idu njemu. Biti član UO Partizana ne daje možda dobre pozicije za napredovanje u društvu u ovo vreme, ali je obaveza, da ako ne mogu da se nađu sredstva, bar pažljivo koriste ona koja stignu.
A onda kaze da nema sukoba sa Danilovicem? Ili sam ja lud ili mi noge smrde.
EDIT: Posle ovakvog pljuvanja po Raskovicu, mislim da smo zatvorili dupetom vrata za njegove igrace. Veoma glupo ukoliko uzmemo u obzir to da Misko sve mlado sto valja uzima kod sebe u Megu, a ono sto nije kod njega uglavnom je u Zvezdinim mladjim kategorijama.
I kad ne budes prvi ti...