Stare teme
By serbianhoops
Slika
Slika
Posle tri ubedljive pobede, U16 selekcija Srbije obezbedila je plasman u četvrtfinale najpoznatijeg kadetskog turnira na svetu koji se održava u Sakariji (Turska). U okviru trećeg kola grupe „A“ izabranici selektora Dejana Mijatovića savladali su selekciju Letonije, koja je samo na startu meča bila ravnopravan rival našem mladom timu koji je ponovo odigrao kolektivno, borbeno i disciplinovano:
Srbija U16 – Letonija U16 74:52 (24:8, 16:13, 19:17, 15:14).

Srpski kadeti su do odlučujuće prednosti došli u intervalu između četvrtog i devetog minuta prvog perioda kad su napravili seriju 16:0 i poveli sa 22:6. Ponovo je naš tim odigrao odlično u fazi odbrane, zaustavio najjače oružje rivala, šut za tri poena, dok su strpljivom igrom uvećavali vođstvo koje je posle prvog poluvremena iznosilo 19 poena razlike – 40:21.

Selekcija Letonije posle dosta promašaja, konačno je na startu drugog poluvremena pogodila nekoliko šuteva za tri poena i uspela da donekle pripreti u 25. minutu – 42:30. Međutim, brzo su srpski kadeti pojačali ritam i preko odličnog Miloša Grujića, kome su najbolje pomagali Stefan Peno, Vanja Marinković i Slobodan Jovanović, uspeli da u dva navrata (59:38, 70:49) ostvare i 21 poen prednosti i da rutinski dođu do novog trijumfa u Sakariji.

- Dijametralno suprotna utakmice od duela sa Francuskom i Kinom. Letonci su sasvim atipična ekipa, koja igra gotovo sve vreme sa pet bekova i uglavnom se oslanja na šut za tri poena. Ipak, brzo smo uspeli da se adaptiramo, čvrstom odbranom zaustavimo sve njihove atake. Ponovo smo dosta rotirali, pokušali da zadržimo svežinu, jer nam je ovo treći susret u poslednja tri dana. Sutra nas očekuje sličan duel protiv selekcije Švedske, koje se takođe oslanja na šut iz daljine, moraćemo da budemo oprezni, dosta trčimo i budemo maksimalno oprezni – istakao je Dejan Mijatović, selektor U16 selekcije reprezentacije Srbije.

Slika
Slobodan Jovanović

U okviru četvrtog kola grupe „A“ turnira u Sakariji, U16 reprezentacija Srbije u ponedeljak od 16:15 časova igra protiv selekcije Švedske
Korisnikov avatar
By Karaburac
Gledao sam danas prvo poluvreme. Glisic ovaj stvarno dobro deluje, ima visinu, a ima i ruku.
Peno je slabo igrao, mislim dobro je resavao onaj njihov zonski presing, ali nije mu bas islo poentiranje. Utisak mi je da zaista sa lakocom probija svoje cuvare i da ima dobar pregled igre. Ne znam samo kakav je u odbrani, jer mi deluje da se ne spusta bas u stav.
Zapazio sam i Anicica, zaista ima tu materijala. Jos je malo nekoordinisan, ali to ce verovatno sa godinama popraviti.

Inace, bilo mi je malo zao Letonaca, mislim da su u proseku bar 10cm niza ekipa od nas.
By serbianhoops
Miloš Glišić bi mogao komotno igrati za juniorski tim Partizana. Velika nada Partizana i sprske košarke.
Korisnikov avatar
By djokonda
Jovanović (broj 10) je jako brz igrač...recimo da je meni i on zanimljiv pored ove trojice spomenute (Glišić, Peno, Aničić). Mislim da je on i prošle godine igrao EP U16 i da je imao sasvim pristojnu minutažu.
By serbianhoops
Reprezentacija Srbije posle plasmana u četvrtfinale, obezbedila je i prvo mesto u grupi „A“ na čuvenom kadetskom turniru u Sakariji. Izabranici selektora Dejana Mijatovića do četvrtog uzastopnog trijumfa stigli su protiv selekcije Švedske koja ni jednog trenutka nije bila ravnopravan rival našem mladom timu. Ponovo su srpski kadeti impresionirali kolektivnom igrom, čvrstom odbranom i borbenošću, što im je donelo trijumf od 50 poena razlike:
Srbija U16 – Švedska U16 88:38 (24:6, 22:11 , 23:8, 19:13).

Selekcija Švedske uspela je da povede sa 2:0 na startu meča, ali su Vanja Marinković i Vojislav Stojanović sa dve trojke inicirali seriju našeg tima od 18:0 za samo sedam minuta, čime je ovaj duel rešen praktično na samom početku. Do kraja prvog poluvremena, usled mnogo boljeg procenta šuta, dominacije u skoku i sjajne odbrane, prednost našeg mladog tima je konstantno rasla. Razigrali su se Miloš Glišić i David Miladinović za vođstvo od 29 poena razlike (46:17) posle prvih 20 minuta igre.

U nastavku utakmice selektor Mijatović je vršio česte izmene, želeo da što više sačuva svežinu reprezentativcima kojima je ovo bio čak četvrti duel u isto toliko dana. Ipak, to se nije odrazilo na odnos snaga na terenu i promene rezultata na semaforu. Raspoloženi Dimitrije Spasojević i Luka Radović razigrali su se u trećem periodu koji je okončan sa prednošću našeg tima od čak 44 poena prednosti (69:25). Iako je odavno sve bilo rešeno selekcija Srbije nije smanjivala ritam što je im 35. minutu donelo rekordno vođstvo – 78:25.

- Veoma smo ozbiljno shvatili duel sa Švedskom, tako da smo održali jutarnji trening kako bi se što bolje spremili. Želeli smo da obezbedimo prvo mesto u grupi, kako bi sa Turskom u poslednjem kolu mogli da odigramo utakmicu koje neće uticati na plasman. Momci su bili perfektni u svakom pogledu, a posebno me raduje podatak da smo ponovo imali 20 asistencija, što najbolje govori o timskom duhu i atmosferi u ekipi. U duelu sa domaćinom, rezultat nije u prvom planu, ali želimo da vidimo kako će ekipa reagovati na prepunu dvoranu, pritisak, činjenicu da je Turcima neophodan trijumf kako bi se plasirali u četvrtfinale – istakao je selektor Mijatović .

U okviru petog kola grupe „A“ turnira u Sakariji, U16 reprezentacija Srbije u utorak od 18:00 časova igra protiv domaće selekcije Turske.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Jel ovo samo turnir ili nezvanicno prvenstvo Evrope tj.hoce li biti kasnije i EP zar ne?
Vidim razbismo Svedjane,a najbolji igraci odmorili.Zato se istakao Spasojevic.
Korisnikov avatar
By Lepus
Zna li neko zasto onaj link ne radi?

edit: ima prenos na stranici turnira.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]