Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Vašington zaista zna da zatrpa koš, ali koliko on mene nervira ljudi moji... Sa sve onim đuskanjem kada je utakmica daleko od gotove. Nek nam donese šta može da donese i nek ide što pre to bolje.

Sve sam bliži mišljenju da centarsku liniju Fernando, Džekiri sa dodatkom Lovernja ne treba ni menjati. Kada imaju pravog pleja na terenu oni zaista meni (pogotovo Džekiri koji je tu po meni ključan) daju i dubinu i sigurnost neku na terenu koju nisam osećao sa Tajrikom.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Dobro jutro radni narode!

Bio sam preksinoć na utakmici posle 2 godine, vodio sam mlađu sestru prvi put na utakmicu, pa eto pogodilo se prvo pa muško derbi i pobeda. Bila je presrećna, to je i jedini način da uđem u halu i platim za onu pizdariju tamo i bio, pre toga od dolaska Željka nisam ni dinar dao KKP iz principa, na utakmice ulazio sa poklonjenim kartama.

Prvo o tome da sam ja pošteno zarđao i da preko TV ono kako izgleda u hali ne može ni da se pojmi, davno je bilo moje vreme (2011-2019.) kada sam bio invertar na utakmicama voljenog kluba. Onda sednem i razmislim da sam 10 godina svog mladog doba poklonio i posvetio voljenom klubu, a da sam onda od 2021. nisam deo toga. Poslednji voz je bila sezona sa Šćepom i Filipovskim, od tada me nema u hali, a sve manje i preko TV pratim. Mator sam jbt, to je bila pomisao kada sam objašnjvao sestri tu svoju istoriju.

S jedne strane prijalo mi je, da odem da vidim, da osetim opet neku atmosferu, koja je svakako daleko od onoga što smo imali, ali eto prijalo mi je donekle. Prijalo mi je i da čujem "Partizan šamion - Vučiću pederu" i "studenti pobeđuju, studenti pobeđuju, sisaj Zvezdo" i "ko ne skače taj je ćaci" kao i staru dobru "hiljade poruka". Jasno se vidi da se onaj čuveni sektor simpatizera iz Pionira proširio, što je i logično pa to sada u Areni predstavlja nekih 60% tribine, što je lepo videti. S druge strane gadi mi se šta je postala Arena, masa pozera, masa telećih glava, masa nekih novih ljudi, masa onih državnih preduzeća koji se predstavljaju kao sponzori a zapravo su perionice novca, a onda na to čuveno Atlas obezbeđenje koje sve to drži.

Što se tiče košarke, šta reći za utakmicu u kojoj obe ekipe imaju preko 60% za dva i preko 40% za tri, u utakmici koja imala 194 poena, a moglo je i više. Klackalica klasična veći deo utakmice, do neke 3/4 kada smo se odmakli značajno. Ali glavni utisak je da smo mi konstanto bili u boljoj poziciji, a onda pogledam na semafor i vidim da smo na 6 ili 8, onda sledi njihov koš i opet ništa... Onda dolazimo do toga da se ulazi u fazu "sad će stoka da vas nabije 30 razlike" , ali sreća nema to ko da razume na parketu ni sa naše ni sa njihove strane. Pa polako ali sigurno kola kreću nizbrdo, strah od pobede, psihološki bag i eto njih na -10 čas posla, a onda kreće specijal Obradovića sa udvajanjem, gde su nam 2-3 napada za redom uzeli loptu na našoj polovini. I onda voda u uši, uvodi još jednog beka, vraćaj Džekirija i Kalatesa. Na kraju uz puno sreće ovo dobijeno uz lucidnost Vašingtona, koji je pre toga zasrao i prodao im 3 lopte.

Ako mene pitate jedan od glavnih razloga za pobedu je Arijan Lakić, postavljanje za faul u napadu nakon naše izgubljene lopte gde Čima dobija 5. ličnu u nameri da se otvori kontra. Onda i postavljanje i građenje Batlera nakon njihovog balona koji umesto u rukama Batlera završava u autu. Na sve to da dodamo i poenterski doprinos u vidu 2/2 za dva i 1/2 za tri, sedam poena.

Bio bih bezobrazan kada ne bih pomenuo Kalatesa, on uživa u košarci na ovom nivou, deluje mi da mu je trener našao idelanu poziciju a to je da on bude samo i isključivo kreator igre, čak ni da ne treba da prenosi loptu uvek. Ne traži se od njega da ubaci 10-20 poena ili slično, prosto radi ono što najbolje znaš. Uz to paklena odbrana u par navrata, o pasevima nema šta da trošim reči, u pitanju je jedan od najboljih asistenata u istoriji EL. Kapa dole ćelavom , paralela bi mi bila sa Pirlom u Juventusu :clap:

Što se tiče ostalih, Vašington je neviđeni divljak i ja njega, kao i Karabu, ne podnosim, ni ponašanje ni način igre, svaka čast majstore možeš da ubaciš 20 poena svakome imaš ti taj skil, ali nemaš ono što ja hoću da vidim a to je odgovornost za tu jebenu loptu. Možda sam postao bumer ili dinosaurus, ali to je klasični divljak i znam da i na terminima ima takvih i da ne volim da igram s njima, ali takođe znam da ako igra u mom timu daću mu svaku loptu da šutne i očekivaću da on ispali i 20 šuteva,ali znam da od njega ne mogu puno da očekujem na drugoj strani i znam da nema tu odgovornosti prema ekipi, tu se hrani samo sopstveni ego. Jeset dao onaj koš za overu pobede, ali je isto tako izgubio nekoliko lopti u 4/4 koje su mogle da nas koštaju pobede. Na kraju, kapa dole za 15 minuta je lik natrpao 23 poena uz 4/4 za dva, 3/5 za tri i 6/7 s penala, dakle da je neko gledao samo statistiku, rekao bi wow, kakva utakmica.

Jedan od najjačih utisaka sa utakmice mi je situacija kada Kalates u tipa 38. miuntu prevodi loptu, umire pod presingom Dobrića i sa sredine terena zove DW da dođe i uzme loptu. DW koji se zabio na prvo skakačko mesto mu pokazuje u fazonu "ne ne ja ću sad kretnju samo ti postavi". Pa se ista situacija opet ponavlja u sledećoj sekundi, da bi na kraju Kalates stao i naterao debila da dođe i uzme loptu. Čoveče zove te 2 puta, ne može fizički, ti si upaljen idi uzmi jebenu loptu i odmori čoveka. Strašno koliko mozga nema, što pre i što dalje od mog KKP.

Džekiri je doktor, žao mi je što mi njega nismo pre jedno 2-3 godine uzeli kada je izlazio iz Asvela, čoveka bih odmah produžio da nije u tim godinama. Znam da je čovek bio u onoj Perasevićevoj mašineriji u Uniksu zver, kao i cela ta ekipa sa Hezonjom, Kenanom, Braunom, Lorencom Braunom...

Bruno mi se ne sviđa, klasična je mrcina, a nije mi dovoljno dominantan i siguran na košu, mislim da može bolja opcija da se nađe, sad ide ono čuveno "za te pare"...

Poku se opustio, imao je solidnu utakmicu i igrao i nosio nas kada smo pravili tu razilku u 3/4, tu zajedno sa Arijanom. Drago mi je da se malo mrdnuo, našao mu je trener mesto, ali ne deluje mi to dovoljno ubedljivo. Imao je strašno lepu asistenciju, na kraju 4 astistencije, moram da priznam da on i Džekiri imaju neviđeni osećaj za pas.

Sve u svemu uvek je lepo pobediti u derbiju, što bi moj kum rekao, makar i u klikerima.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Što se tiče F4 KLS koje nam sledi, javlja mi se repriza prošle godine sa povredama Nakića i 2 stranca :D

Izgleda da Milton sigurno i najverovatnije Kalates propuštaju završnicu. Uz njih, verovatno i Nakić preskače.

U tom slučaju, ostajemo sa sledećim registrovanim igračima:

1) Jones,
2) Lakić, Šekularac
3) Radanov, Bošnjaković, Danilović, Mijailović
4) Pokuševski, Đurović
5) Fernando, Lovernj

Karlik praktično nema pravu rezervu, pa će keca morati da krpe Radanov i Lakić, možda i Poku da pomogne u prenosu.

Dvojku opet praktično nemamo izostankom Miltona, tako da ako ne planiramo da igramo celu tekmu sa jednom spoljnom linijom moraće svoj doprinos da daju i mlade snage Bošnjaković, Mijailović, Danilović i Šekularac.

I tu sad dolazimo u jedan ''problem'', a to je da su Šekularac i Danilović objektivno više spremni da pomognu od Mijailovića, a da nisu uklopljeni u tim Partizana i da me ne bi čudilo da uopšte ne dobiju šansu. Jbg, šta je tu je. Nadam se da će dobiti priliku, ipak su kao godinu dana mlađi svi pokazali da mogu da budu korisni u jurišu na titulu.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Čekaj, a zašto mi nismo prijavili 5 stranaca za KLS nego 4? Ili sam nešto propustio... :think: koliko znam Žo ima naš pasoš, pa se ne računa, uz njega imamo Karlika i Bruna, koji će igrati i Kalatesa i Miltona, koji neće igrati...

Šta je bilo sa Nikom, kakva povreda je u pitanju? Video sam da se dosta fame diglo oko toga da li nam on treba ili ne i da se dosta izhajpovao posle pobede u 1/2 finalu ABA nad Zvezdom, ali igrača od 37 godina produžiti i držati ga kao DRUGU opciju na pleju je meni suludo, dokle god to nije neki Pera Božić, Kecman, Novica, Tepić...Čovek u tim godinama, koji ne košta malo, a koji je sklon povredama mislim da nije pametno rešenje. Ponavljam, da smo ga doveli na početku sezone ili kada se povredio Karlik bio bi to po mom mišljenju top potez, kao i Džekiri da je doveden letos, a ne zimus, ko zna gde bi nam bio kraj.

Ne znam šta da očekujem, s ozbirom da se igra protiv FMP-a, kontam da naša centarska linija može da ih razmontira i da tu nema preterano problema, plus ako Kalik bude igrao 40 minuta daće im 60 poena i 20 asistencija, a mislim da može. Problem može da nastane u finalu, ali o tom po tom...

Svakako koncept F4 je u ovom slučaju ako mene pitate super, jer je liga toliko nebitna da sama po sebi to potvrđuje ovim uvođenjem F4. S druge strane F4 za EL je najveća glupost koja postoji, tu ispada ABA najlogičnija po svemu sudeći, pored svih pizdarija i gluposti oko iste.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Dozvoljena su samo 4 stranca, ne možeš 5 da prijaviš.

Nik će izgleda ipak igrati na kraju, vukao je neku sitnu povredu od meča sa Zvezdom, u prvi mah izašao info da neće moći da igra.

Što se tiče naše centarske linije, da slažem se da bismo tu trebali najveću prednost da napravimo. Samo da nam se ne ponovi Šuškavčević...

Što se Kalatesa tiče, ako postoji opcija da dovedemo još jednog pristojnog pleja da on ne mora da se haba cele sezone, ja bih njega ostavio. Meni deluje da njegovo prisustvo i zalaganje diže nivo požrtvovanosti ostatku ekipe što je efekat koji ne mogu da zamislim baš kod ostalih igrača. Mislim da bi njegovo prisustvo, uz Lakića, Lovernja (čak bih rekao i Džekirija) i nadam se Tanaskovića pružio neophodan karakter ekipi koji nam je potreban. Ono što mislim da je velika šteta ukoliko dozvolimo da to veteransko prisustvo prođe bez nekog našeg projekta koji bi mogao da kupi zanat od njih.
Korisnikov avatar
By Karaburac
I ponovio se Suskavcevic, ime mu je Gasic...

Da li se nazire kraj nasoj sramoti?

Penjaroji bi neko mogao da kaze da je Karaicic sa osakacenijim timom osvojio prvenstvo...
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Fudbal

Како се видело да ће Езе и Габриел промашити пенал[…]

KK Partizan 2025/26.

I ponovio se Suskavcevic, ime mu je Gasic... Da l[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Нисам оптимиста да ће Тео ту нешто направити Више […]