Karaburac napisao:@Proka
Drago mi je da imamo nekog na forumu koji malo bolje prati Igokeu i moze da donese zanimljive informacije.
Sto se tice visine igraca, pa 206cm u patikama mu i dodje nesto oko 203 bos... Uvek oni to friziraju. Meni je licno dovodjenje Frejzera bio pomalo cudan potez. Pretpostavljam da se islo na to da se dovede nizi pokretniji centar, ali mislim da on osim dobrog odraza zaista nema sta da ponudi. Videcemo.
Generalno, meni je jako zanimljiv ovaj novi talas niskih centara, Igokea, Olimpija, Radnicki, Buducnost, Krka (mozda sam jos nekog zaboravio) svi imaju barem jednog centra nizeg od 210cm, a uglavnom su to centri oko 206cm, pa i nizi.
EDIT:
Eh da, ovo oko Galoveja me je iznenadilo, meni je on delovao relativno krupno za beka (ono kroz maglu sto ga se secam sa nekih snimaka).
Што се тиче висине АБА центара, јесте то тачно, само питање је да ли је то талас, како ти кажеш, или су то изнуђена рјешења. И у НБА и Евролиги нестају доминантни високи центри, па тако и овдје. Лани су Планинић и Бејнс кренули да доминирају и експресно их велики покупише. Тако да се сад све своди на неколико ветерана, као што су Бадер, Варда или Гечевски, те мање-више неафирмисани Билан, Омић и Партизанова млађарија. Све што је између ове двије категорије брзо напушта ове просторе, или на њих и не долази већ добија боље уговоре тамо гдје има пара.
Иначе, кад помињемо Едвардса, његов проблем лани није толико био мањак центиметара, већ вишак килограма. И то позамашан. Али Игокеа је имала још четири висока различитих профила - Јоровића, Коматину, Шуловића и Бркића, тако да је Бајић могао да примјењује разноразне варијације на тему. Сад имаш на позицији четири Јоровића, за којег се надамо да може да понови добру сезону, и Гаћешу, који је потпуна непознаница (мада на тренинзима дјелује прилично школован и рационалан), а на петици Николића и поменутог Фрејзера. И то је то. Како год окренеш, мени ту фали још један играч.
Да, Галовеј је баш витак. Није баш Одед Каташ, али баш је мршуљав. Наравно, ништа то не мора да значи, али да ме је изненадило, јесте. У суштини, оно што је чињеница јесте то да је за Мејза, Геловеја и Фрејзера долазак у нашу кошарку једна велика промјена, и остаје да се види како ће се који прилагодити.