Stare teme
Korisnikov avatar
By Zex88
Naslov u indeksu... :lol: :lol: :lol:

Hezonja je srušio Partizan. Vladao pod košem, okrenuo tricom i dotukao ga bacanjima...
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Dobra utakmica juče, velika stvar i velika potrošnja naših momaka i na kraju častan poraz na jedan posed. Ipak je to Real Madrid, ipak je to kraljevski klub, ipak je to skup od 16 EL igrača velikog kvaliteta i iskustva. Velika stvar je da smo bez dva, recimo glavna igrača - Lesora i Pantera, odigrali ovako dobar meč i ovako zrelu košarku. Tačno se videla bezidejnost u nekim trenucima i tačno se videlo koliko je malo falilo da se ovo dobije. Ja sam prezadovoljan što se nas tiče, jer prosto ovaj tim je građen po hijerarhiji i tu nema šta, nisu ni Đuša, ni Alen, ni Trifa, ni Madar bili planirani da u bilo kom trenutku igraju preko 20 minuta i imaju ulogu nosioca. Mislim da su momci odradili odličan posao i da nam je baš malo falilo u 3 napada na 77-77 nismo uspeli da damo koš, a nismo ni imali najbolju ideju kako da ih napadnemo. U odbrani smo igrali sasvim dobro, ali prosto oni su nas sa dva igrača dobili juče, Tavares 36 minuta 26 poena, 11 skokova, 3 asistencije i 3 blokade, indeks 41, NWG 23 minuta, 22 poena, dve odlučujuće trojke preko ruke (Tristanu i Exumu). Iskreno nemam šta da zamerim momcima, u napadu su uradili ono što su mogli, u odbrani se jasno igralo na to da će Tavares da ubaci svojih 20 poena, al da se ostalo brani i to je skroz legitimna taktika, ali eto našao je ovog put naš bivši igrač Gos, da nas zakopa propisno. Opet, videlo se i to da se ovako naša kratka rotacija, 11 igrača u protokolu sinoć, nije imala više ni snage, krenuli smo jako, krenuli smo brzo, krenuli smo odlično, ali nije bilo snage da se u drugom poluvremenu to nastavi tako. Uz sve to i povreda Avramovića, koja nam je dodatno skratila rotaciju na već kritičnoj poziciji u izostanku Pantera. Prosto nije moglo više.

Par samo zamerki bih imao na meč a to su "samo" 26 minuta Nanelija, koji je igrač za ove utakmice i koji je dobar deo 3/4 presedeo na klupi. Mislim da je on trebao da igra makar 30 minuta i da više ima lopte u njegovim rukama. Anđuša je imao svoju rolu, ali prosto 2/6 je imao za tri i te dve trojke su mu bile vrlo bitne, da je još barem jedna ušla ili da su mu svirali na onom šutu za tri faul, koji je bio, bila bi to druga priča. Mislim da je i on mogao još par minuta da dobije i da se za njega pokuša još neka akcija, pogotovo na njihovu zonu, na koju smo imali problema u drugom meča, ali i juče u određenim trenucima. Tristanova uloga juče je bila ogromna, tih 6 minuta i 51 sekunda u ovako bitnoj utakmici mnogo govori o planovima za njega. Dečko je odigrao, po mom mišljenju odlično, šta više u par navrata su ga maksimalno saigrači iskulirali i nisu mu dali loptu kad je bio sam. Onu trojku što je uzeo je morao da uzme i ako je uze, u trenutku kad nikog nije htelo i kad su se, što se kaže, skupila muda i skratila ruka svima. Takođe, njegova rola u odbrani sasvim korektna, lepo je odmorio Smajlija. Madar je juče doktorski odigrao, svaka čast dečku, pogotovo prva četvrtina, na oba kraja terena je bio odličan, on će definitivno biti Rising star EL ove godine. Smajli je odigrao sa ogromnim samopouzdanjem i energijom i odličan je bio, ali prosto nije moglo više, nema snage, koliko god on želeo i kolko god ga vuklo, nije imao snage za više. Exum nečujno, ono njegovo, standardica što se kaže, opet dobro branjen, ali je isporučio svoje i povukao i nosio u par navrata. Lidej, kao što sam pričao i lani, je kičma ovog tima, on je bukvalno glavni igrač ovde, na obe strane parketa, dečko je odigrao vrhunski. Sad smo već navikli na to, ali 34 minuta, 15 poena, 8 skokova, 2 asistencije i 1 ukradena. U napadu izmišljao poene, u odbrani čuvao Tavaresa preko 15 minuta. Momak od 202 je preko 15 minuta odlično čuvao najdominantnijeg centra lige, koji je od njega viši 18 cm i koji je rekorder Evrolige ikada u blokadama. Njegovih 3/10 za dva su takođe plod istrošenosti i iznuđenosti situacije, odnosno izmišjanja koševa na koja je bio primoran. Papapetru je bio solidan, njegova standardna partija, možda se moglo očekivati malo više i od njega u ovako bitnoj utakmici, ali eto. Trifina epizoda odlična, vrlo bitna 3 skoka, sva 3 u napadu, ona promašena vrlo bitna trojka, koja da je ušla mi bismo verovatno i pobedili.

Sve u svemu, kao što već rekoh, odlična partija naših momaka, velika energija, velika potrošnja i na kraju je baš malo falilo. Falio je jedan od 4-5 šuta koje smo uzeli u tih poslednjih 3-4 minuta da prelomimo i da ih pošaljemo s metlom kući. U tim odsudnim trenucima 0/4 šutevi za tri Tristan, Madar, Trifa i još neko. Kad pogledamo da su njih trojica bili puni samopouzdanja da uzmu taj šut, da reše utakmicu, pokazuje koliko smo veliki. Meni je drago, a što kaže Novica: "sledeća će ući", tako da ne brinem puno.

Za sutra nam se vraća Lesor, a njima Dek, to je velika stvar za nas, ali i za njih. Mislim da će nama Matijas mnogo više značiti nego njima Gabi, te da ćemo sutra, ukoliko se sutra bude igrala utakmica zbog dana žalosti, dobiti i završiti seriju.

I da, još jedna stvar, sram nas bilo za atmosferu i navijanje juče! Ali to je ono što je deo ovog projekta novi Partizan, gde će samo oni koji mogu da plate biti deo predstave, gde će se ići da se vide zvezde EL košarke i da se pokaže drugima da se bilo, a ne da se navija za svoj klub. Gledam u prenosu koliko njih ne ispušta telefon iz ruke i snima svaki trenutak na terenu... Sramota! To nije moj Partizan, ali nažalost drugi nemam...

:clap: Ajmo mi!
Korisnikov avatar
By gramada
SALVATORE dobar post manje vise to je to od jucerasnje utakmice, bice tesko sutra oni jaci za Decka mi za Lesora ali i manjak za Avrama tako da bice tesko ali imamo najmanje jos dve sanse oni jos jednu za sada nadamo se prolazu dalje
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Velika žal je zbog povrede Alekse, jer je dečko taman ušao u ritam, počeo da igra na najvišem mogućem niovu, maksimalno fokusirano igrao ovu seriju i smanjio svoje bubice i greške. S jedne strane, srcem je i iz sve snage išao da zaustavi gorostasnog diva na obruču i uspeo je u tome, ovaj je promašio taj šut, kao i prvo bacanje, ali nažalost je Aleksa pao na šaku i tako završio sezonu. Obnovio povredu zbog koje je propustio EP i početak sezone. Taman u ovoj utakmici je mogao da ima mnogo više prostora i da svojim prodorima, koji su ubijali njihovu odbranu u poslednja tri meča, kao i šutevima za tri se nametne kao lider u odsustvu Pantera, ali eto... Prosto mu se nije dalo...

Ostaje žal za time što ga nećemo imati u nastavku sezone jer će nam faliti i večeras i ako se plasiramo na F4 u Kaunasu, ali i u ABA plej ofu. Takođe, mislim da je bio u planovima selektora i za Svetsko prvenstvo ovog leta... Baš mi je žao dečka.

Nije mi jasno kako mi ni jednom u sezoni nismo probali da iznenadnimo protivnika nekom zonom, nek me ispravi neko ako jesmo. Mislim da smo to mogli u utorak da pokušamo, čisto u trenucima kada njihov napad posle N pokušaja ide na isto a to je na Tavaresa dole. Pokušati, neću da ulazim u to da li bi nam pomoglo ili ne, ali kao faktor iznenađenja u nekim trenucima kada oni imaju loptu sa strane ili posle TO ili slično. S druge strane, oni su igrali zonu protiv nas i ljudi su u fazonu uplašeni od zone. Zona se mnogo lako rešava, malo samo kretanja igrača - minimalno i konstantno kretanje lotpe u napadu. Zona se rešava najčešće šutem, ali to nije neophodno, može se rešiti i zicerom ako svi rade šta treba da rade. Nama u ovoj utakmici od pre dva dana i nije bio toliki problem rešavanje zone, već to što nam u drugom poluvremenu nisu ulazili baš šutevi koji probijaju zonu. Videli ste koliko smo skokova u napadu uzeli, pored Tavaresa u reketu, sve je to manjkavost zone, ali jedino sa njom Tavares može da igra 35 minuta i to je njihovo logično rešenje.

Još jedna stvar koja mi je zapala za oko je ta da su igrači Reala, nakon 5 odigranih utakimca sa nama, od čega su 4 u zadnjih mesec dana, shvatili da uvek idemo na pas više u napadu, te su u nekoliko prilika umesto da iskoče na svog igrača u odbrani, krenuli napamet da idu direktno na prvog sledećeg igrača. Tu smo izgubili par lopti, a to nikako nije dobro, da igraš toliko predvidivo da protivnik može da nasluti šta ćeš sledeće da uradiš. To se rešava takođe vrlo prosto, tako što uradiš fintu dodavanja. E nakonfinte imaš bezbroj varijanti, prva je da ostaneš sam i šutneš, druga je da zabodeš u dribling pa naskočiš na poludistancu i šutneš, treća je da nakon finte dodavanja na jednu stranu dodaš na drugu stranu, četvrta je da zabodeš u dribling, pa kad ti iskoči na pomoć neki od "tuđih" čuvara izbaciš pas napolje opet, peta je da fintiraš dodavanje na jednu, pa na drugu stranu, pa fintiraš šut jer će do tada da te neko preuzme i onda zabodeš na poludistancu/zicer/flouter... Milion načina da se to reši. Videli ste kako lako pucaju na fintu uručenja, koju im je Alen prodao više puta u ovoj seriji, ja tu fintu volim da zovem "Đorđe Gagić finta" jer mi je ostalo upečatljivo kako ju je on prodao Dorsiju protiv Barselone pre jedno 10 godina i onda monstruozno zakucao. :D

Dakle, mislim da Željko mora malo još da adaptira našu igru u napadu pre svega, kao i da u odbrani pokuša sa nekim specijalom tipa zona, jer će danas biti šahovska igra. U pitanju su finese, sada ćemo povratkom Lesora imati manje posla u odbrani jer će se manje pomagati na Tavaresu, ali ćemo imati i opciju više u napadu, jer je Lesor brži od Tavaresa, možda pokušati i sa izvlačenjem Lesora van reketa. Za Deka u odbrani sam video da smo našli lek u drugoj utakmici i da ga je Zekonja uništio, tako da tu ne marim previše.

Što se tiče večerašnje utakmice, ubeđen sam da mi udaramo vize za Litvaniju, a da njih šaljemo nazad u Madrid sa krunom na našoj glavi.

SKAČI, IGRAJ, NAPADAJ!
By Gsk133
Šta kažes Salvatore Panter ne valja. Pa ovi bi bez njega bili zadnji u evroligi, ali zadnji i to ubedljivo. Naneli i Andjusic imaju srce kao zec, pogotovu Andjusic. A preko Nanelija smo primili 30 poena večeras. Kakva pickarska igra. I ne trebamo da prodjemo dalje.
Korisnikov avatar
By Zex88
Nedostajao je pravi Eksum za pobedu večeras..

I dalje mislim da ste favoriti za prolaz.. Vama se vraća Panter,oni bez Deka i Jabuselea..

Jedino što će vetovatno biti na strani Reala su sudije..Ako bude blizu 50-50 idete dalje..Real suviše bedno igra..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By gramada
Nije Exum vec Naneli pa i Lesor, Exum dovoljno i ovo sto igra, nada uvek postoji ali skoro pa ne moguce budimo realni , ispustili smo priliku koja se pruza jednom u 10 godina
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]