Teme o ostalim sportovima
Korisnikov avatar
By djokonda
Džeksonvil uzeo prvog QB na draftu sa trećeg mesta - Bortlesa. Žao mi je dečka...navodno je veliki talenat, ali na kojem ima još dosta posla. Idealna situacija za njega bi bila da je završio u ekipi koja ima solidnu ofanzivnu liniju i hvatače i u kojoj se ne bi tražilo od njega da odmah igra. Umesto toga ide u Džeksonvil gde će verovatno odmah da ga bace u vatru i gde nema krštenog hvatača, a ofanzivna linija je blago rečeno problematična. Inače, Džeksonvil ima toliko rupa u rosteru da je možda trebalo da pokušaju da trejduju svoj 3. pik i pokupe kasniji pik prve runde i još neki pik druge ili treće i na taj način osveže svoj roster. Godinama već biraju među prvima na draftu i skoro redovno promašuju i nikada ne pokušavaju trejdove da prikupe dodatne pikove. Bortles im neće biti od pomoći sledeće godine, a ubacivanje njega u igru u ekipi gde je okružen sumnjivim talentima može samo da dovede do uništavanja njegovog samopouzdanja (slično im se dogodilo sa Gabertom kojeg su birali pre par godina).
Korisnikov avatar
By Antoine
Antoine napisao:
djokonda napisao:Zanimljiv će biti draft ove godine...dosta je ekipa koje će da jure QB-a, a kao potencijalni top-5 ističu se dva (Manziel i Bridžvoter). Prvi biraju Hjuston Teksansi i oni će verovatno (ali ne i sigurno) da biraju jednog od njih dvojice. Najzanimljiviji je tu tim Klivlend, kojem samo QB treba za plej-of, sve ostalo imaju na mestu (ofanzivnu liniju, hvatače, odbranu). Oni imaju 4. i 26. pik prve runde i imaju šta da ponude da se pomere napred ukoliko je to potrebno. Njihov 4. pik nije garancija da će dobiti jednog od dvojice navedenih QB-ova jer i Hjuston i Džeksonvil imaju potrebu za QB-om, a biraju pre njih. Predviđam da će oni pokušati da zamene pikove sa Sent Luisom, koji bira sa drugog mesta, ali kojem QB ne treba i koji bi verovatno pokušao da trejdom obezbedi još koji pik...recimo za Sent Luisov 2. pik daće svoj 4. i pik 2. ili 3. runde. Moguće je i da će im Hjuston ponuditi trejd za prvog pika koji Klivlend možda i prihvati ukoliko se zaljube u tačno određenog QB-a (recimo, Bridžvotera). NFL draft je meni jedna od zanimljivijih stvari u profesionalnom sportu. Mnogo je zanimljiviji od NBA drafta gde se cela priča uglavnom vrti oko prvih par pikova. U NFL je mnogo bitniji ukupan broj pikova, jer se sa njima trguje i bitno je kakav skauting tim ima jer je uvek moguće naći odlične prospekte u kasnijim rundama (ne postoji bolji primer od Tom Brejdija). Cela priča oko menadžmenta timom u NFL-u je vrlo zanimljiva i jedan je od glavnih razloga zašto je taj sport toliko zanimljiv. Takođe, fascinantan je način na koje Majk Mejok prati prospekte na NFL.com-u, u periodu od Super Bowl-a do drafta.
Odličan post! Ne bih tako lako izbacio Blake Bortlesa iz priče, imao je fantastičnu sezonu na UCF i zasenio pomalo i Bridgewatera i Manziela, pa očekujem da bude biran pre jednog od njih dvojce (Manziel), možda i pre obojce. Ne verujem da će Johnny Football biti biran među tri prva pika, on je fantastičan skrembler, ali čini mi se da nema dovoljno dobru ruku da se napad kompletno osloni na njega. Ramsima zaista ne treba QB i opcija su za trejd, ali su se nameračili na DE-a sa South Caroline Jawedeon Clowney-a. U svakom slučaju, i više nego zanimljiv draft, ali ima još vremena.
19. januar
Korisnikov avatar
By djokonda
Antoine napisao:
Antoine napisao:
djokonda napisao:Zanimljiv će biti draft ove godine...dosta je ekipa koje će da jure QB-a, a kao potencijalni top-5 ističu se dva (Manziel i Bridžvoter). Prvi biraju Hjuston Teksansi i oni će verovatno (ali ne i sigurno) da biraju jednog od njih dvojice. Najzanimljiviji je tu tim Klivlend, kojem samo QB treba za plej-of, sve ostalo imaju na mestu (ofanzivnu liniju, hvatače, odbranu). Oni imaju 4. i 26. pik prve runde i imaju šta da ponude da se pomere napred ukoliko je to potrebno. Njihov 4. pik nije garancija da će dobiti jednog od dvojice navedenih QB-ova jer i Hjuston i Džeksonvil imaju potrebu za QB-om, a biraju pre njih. Predviđam da će oni pokušati da zamene pikove sa Sent Luisom, koji bira sa drugog mesta, ali kojem QB ne treba i koji bi verovatno pokušao da trejdom obezbedi još koji pik...recimo za Sent Luisov 2. pik daće svoj 4. i pik 2. ili 3. runde. Moguće je i da će im Hjuston ponuditi trejd za prvog pika koji Klivlend možda i prihvati ukoliko se zaljube u tačno određenog QB-a (recimo, Bridžvotera). NFL draft je meni jedna od zanimljivijih stvari u profesionalnom sportu. Mnogo je zanimljiviji od NBA drafta gde se cela priča uglavnom vrti oko prvih par pikova. U NFL je mnogo bitniji ukupan broj pikova, jer se sa njima trguje i bitno je kakav skauting tim ima jer je uvek moguće naći odlične prospekte u kasnijim rundama (ne postoji bolji primer od Tom Brejdija). Cela priča oko menadžmenta timom u NFL-u je vrlo zanimljiva i jedan je od glavnih razloga zašto je taj sport toliko zanimljiv. Takođe, fascinantan je način na koje Majk Mejok prati prospekte na NFL.com-u, u periodu od Super Bowl-a do drafta.
Odličan post! Ne bih tako lako izbacio Blake Bortlesa iz priče, imao je fantastičnu sezonu na UCF i zasenio pomalo i Bridgewatera i Manziela, pa očekujem da bude biran pre jednog od njih dvojce (Manziel), možda i pre obojce. Ne verujem da će Johnny Football biti biran među tri prva pika, on je fantastičan skrembler, ali čini mi se da nema dovoljno dobru ruku da se napad kompletno osloni na njega. Ramsima zaista ne treba QB i opcija su za trejd, ali su se nameračili na DE-a sa South Caroline Jawedeon Clowney-a. U svakom slučaju, i više nego zanimljiv draft, ali ima još vremena.
19. januar
Jest vala, svaka čast...realno, Bortles najviše i izgleda kao NFL kvoterbek...mada ja mislim da će Manziel imati daleko jaču karijeru (nešto poput Rasela Vilsona ili Drua Brisa).
By jesus el savior christ
Znatno je poostrena doping kontrola. SIndikat igraca je cak doneo danas odluku o zabranjenim supstancama... Za normalan sport je smesno, ali za NFL zabrana amfetamina je veliki korak u normalnom smeru.
Korisnikov avatar
By Drex
tojne živ ti ja, mogao si sastaviti neko slovo o novoj sezoni...

ja nisam ispratio prva dva kola zbog košarke, ali sad planiram da se aktiviram. Dakle imaš fin uzorak od dve tekme, pa na njih da nakalemiš neku najavicu ;) .

Vidim da je Fols nova faca, da Fila konačno digne ruku od Vika i ostalih filmskih likova..
Korisnikov avatar
By Antoine
Pokušaću, koliko mi obaveze dozvole, možda do Pro Bowl-a i kompletiram sve. Krenimo sa AFC East-om:

New England Patriots

Otišli: RB LeGarrette Blount, CB Aquib Talib, LB Brandon Spikes, LB Dane Fletcher, TE Matthew Mulligan

Došli: CB Darrelle Revis, CB Brandon Browner, rookie DL Dominique Easley, S Patrick Chung, WR Brandon LaFell, DE Will Smith, LB James Anderson

Brady jednostavno nije imao svoju sezonu prošle godine. Procenat uspešnih dodavanja mu je bio najslabiji u prethodnih 10 godina. A bez dobrog Brady-ja jednostavno nema ni dobrih Patriotsa. Razlog za to je sigurno Rob Gronkowski. Njegova povreda je u mnogome poremetila tim prošle sezone. Poučeni nekim lošim iskustvima, Patriotsi će biti pažljivi sa povratkom Gronka, mada smo ga stidljivo videli već u premijeri. Osim njega, tim će biti pojačan i povratkom hvatača Danny Amendole i Aarona Dobsona posle dugih povreda, pa će Brady imati više opcija u napadu. Kornerbekovi Revis i Bowner će sigurno ojačati secondary Patsa, iako Bowner neće imati pravo nastupa na prva 4 meča zbog suspenzije. Odlični safety Devin McCourty će samo uliti dodatnu sigurnost svojoj odbrani. Dosta toga se očekuje od Chandlera Jonesa koji je predvodio tim u broju sack-ova prošle godine. Odlazak LeGarrette Blounta bi mogao da bude veliki minus jer Patsi nemaju pristojnu zamenu na poziciji short-yardage trkača, jer su Stevan Ridley i Shane Vereen ipak edge trkači kojima treba prostora za ubrzanje. Ipak, najveći razlog za optimizam leži u povratku vedeta Gronkowskog, Mayo-a, Tommy Kelly-ja, Sebastiana Vollmera i Vince Wilforka iz povreda, uz nadu da će ih još jedna sezona po bolničkim sobama zaobići. Najveći problem bi mogla predstavljati neuigranost ofanzivne linije osvežene rukijima Bryanom Storkom, Cameronom Flemingom i Jonom Halapiom, ali pre svega novim trenerom ofanzivne linije Dave DeGuglielmom, koji je zamenio preiskusnog Dante Scarnecchia-u. Upravo ovde bi Patsi mogli biti najranjiviji, jer od dobre protekcje Brady-ja zavisi više od 50% igre tima. Očekujem da će Patsi ponovo biti moćna sila, ne baš možda šampionski moćna, ali sigurno će biti tu negde.

U prvom kolu odbrana Patsa se raspala u Miamiju, dozvolivši Knowshonu Morenu 134 jarde po zemlji i seriju Dolphinsa 23-0. Gronk se vratio tačdaunom, ali ni to nije mnogo pomoglo. Igra trčanjem praktično nije ni postojala. U drugom meču su već podsećali na onaj šampionski New England. Iskoristili su maksimalno odsustvo AllDay Petersona i odbranom demolirali Vikinge ostavivši ih na 7 poena iz prve četvrtine. 4 iznuđena loša dodavanja, blokiran field goal i vraćen za td, uz solidno trčanje Ridley-a (101 yds), bili su i više nego dovoljni, pa ni General B nije morao mnogo da se zamara, svega 149 jardi uz 1 td pas.

New York Jets

Otišli: CB Antonio Cromartie, WR Santonio Holmes, OT Austin Howard, S Ed Reed, QB Mark Sanchez, TE Kellen Winslow

Došli: QB Michael Vick, rookie TE Jace Amaro, WR Erick Deker, rookie WR Shaq Evans, OT Breno Giacomini, RB Chris Johnson, CB Dimitri Patterson, rookie S Calvin Pryor, rookie WR Jalen Saunders

Osvežen tim Jetsa ulazi u sezonu sa dosta sveže krvi i starim ambicijama vezanim za playoff pojavljivanje. Rex Ryan je izgleda potrošio svo strpljenje uprave i navijača i niko mu ne bi oprostio još jednu gubitnički sezonu. Sa Ryanom na čelu, Jetsi će i dalje biti tvrda, defanzivno orijentisana ekipa. Tim ulazi u post-Sanchezovsku sezonu, sa sofomorom Geno Smithom i veteranom Michael Vickom na poziciji kvorterbeka. Na startu sezone prednost je dobio mlađi Smith, a još uvek nije jasno kako će se Vick nositi sa činjenicom da je rezerva. Ko god bio na poziciji qb-a imaće sa kim da sarađuje na terenu. Najveće pojačanje je sigurno angažovanje Ericka Deckera kao prve hvatačke opcije, rookie Jace Amaro je pokazao da ima veoma dobre ruke na poziciji te, a još dva rukija hvatača Shaquelle Evans (UCLA) i Jalen Saunders (Oklahoma) će sigurno dodati raznovrsnost napadu Jetsa i nadomestiti odlazak veterana Santonio Holmesa i Kellena Winslowa koji se i nisu mnogo proslavili prošle godine. Igrač od kojeg se mnogo očekuje u odbrani je prošlogodišnji rookie sa Alabame kornerbek Dee Milliner. U prvoj sezoni nije oduševio, ali je pokazao potencijal na kraju iste, posle problema sa povredama. Jetsi imaju razlog za optimizam: godinu dana starijeg i iskusnijeg Smitha, veterana Vicka kao podršku, osveženu liniju hvatača prepunu rukija željnih dokazivanja i solidan trkački potencijal sa Chrisom Ivory-jem, Chris Johnsonom i Bilal Powellom. Odbrana Jetsa je uvek bila jači deo tima, ali je secondary gotovo potpuno promenjen. To se i te kako pokazalo na startu sezone.

U prvom meču Jetsi su opravdali ulogu favorita i savladali Oakland Riderse, zahvaljujući pre svega trčanju od 71 jarde za td Chrisa Ivory-ja. Odbrana Jetsa bila je dovoljno velika prepreka za ruki kvorterbeka Dereka Carra. U drugom meču, ni 18 poena prednosti nije bilo dovoljno da se savladaju Packersi. Rodgers i Nelson su odlično sarađivali i otkrili sve rupe u secondary-ju Jetsa, koji su ipak imali priliku da izjednače na 5 min pre kraja, ali je klupa tima pozvala tajmaut sekund pre snepa u kojem su postigli td.

Miami Dolphins

Otišli: DB Chris Clemons, OL Richie Incognito, OL Jonathan Martin, DL Paul Soliai

Došli: OL Brandon Albert, DB Louis Delmas, DB Cortland Finnegan, rookie OL Ja’Wuan James, RB Knowshon Moreno, OL Shelley Smith

Ryan Tannehill je veći deo prošle sezone imao divan pogled na nebo iznad Miami-ja jer je sekovan rekordnih 58 puta. Glavno pitanje u novoj sezoni je da li će ofanzivna linija Delfina pružiti ikakvu zaštitu svom kvorterbeku. Ofanzivni linijaši Albert i Smith kao i ruki James sa Tennessee-ja dovedeni su baš iz razloga popunjavanja rupa iz prošle sezone. Pro bowl centar Mike Pouncey propušta start sezone zbog operacije i njegovim povratkom linija Dolphinsa bi konačno mogla da liči na liniju NFL tima. I onako kilav napad od prošle sezone (samo 19.8 poena po meču) ove godine će predvoditi ruki ofanzivni koordinator Bill Lazor. Ipak, na otvaranju sezone Dolphinsi su izgledali odlično, pogotovo rb pridošlica iz Denvera Knowshon Moreno, koji će uz kolegu trkača Lamara Millera i hvatače Mike Wallace-a i Brian Hartline-a činiti osnovu napada Miami-ja. Lazor je pohvatao mnoge fazone high-tempo igre Chipa Kelly-ja kod koga je bio u stručnom štabu prošle sezone kao trener kvorterbekova, pa treba očekivati brzu igru Dolphinsa sa dosta trčanja. Odbrana će ponovo biti jači deo tima. Doduše, oslabljena odlaskom dt Paul Soliai-a, ali sa fantastičnim endovima Wake&Vernon (18.5 sekova prošle godine). Solidan secondary će predvoditi Brent Grimes i Jamar Taylor uz veterane Delmasa i Finnegana. Ipak, mnogi se slažu da će Dolphinsi otići onoliko daleko koliko ih ofanzivna linija bude odvela.

Nakon iznenađujuće lake pobede nad New Inglandom na premijeri, Dolphinsi su ponovo bili oni stari u drugom kolu i meču sa Billsima. Osim meča, Miami je izgubio i Knowshon Morena koji je i onako konstantno kuburio sa povredama. Tannehill ponovo nije imao kvalitetnu protekciju, a specijalni tim se obrukao dozvolivši C.J. Spilleru vraćanje kickoffa za 102 jarde i td.

Buffalo Bills

Otišli: S jarius Byrd

Došli: rookie WR Sammy Watkins, LB Brandon Spikes, LB Keith Rivers, CB Corey Graham, ruki OL Cyrus Kouandjio, ruki OL Cyril Richardson

Da li je ovo ta sezona? Nakon smrti vlasnika Ralpha Wilsona, Billsi su se našli u izlogu čekajući kupca. Dok čekaju novog gazdu, svi u klubu su svesni da im samo dobre igre mogu osigurati posao i u buduće. Mnogo toga će zavisditi od sofomor kvorterbeka E.J. Manuela. Prošle sezone je nagovestio potencijal, ali su ga povrede omele da sazri na pravi način, što će morati da uradi ove godine. Stručni štab mu je već dao svu slobodu u igri i to za sada izgleda sasvim korektno, imajući u vidu pobede u prva dva meča sezone. Billsi će i ove sezone biti trkačka ekipa. C.J. Spiller, Fred Jackson i Anthony Dixon će imati dosta lopti u rukama, a i od Manuela se ne očekuje da bude previše pocket orijentisan, štaviše. Buffalo je imao drugu najbolju odbranu po pitanju sekova i presečenih pasova, odlazak pro bowl safety-ja Jariusa Byrda u Saintse će biti problem, možda ne toliki kao odlazak defanzivnog koordinatora Mike Pettine-a na čelo Brownsa, ali novi koordinator Jim Schwartz ima sa kim da igra: Kyle Williams, Mario Williams i Stephon Gilmore su na vrhuncu karijera i izgledaju odlično uigrano. U napadu se, osim trkača, dosta očekuje od prošlogodišnjeg rukija Roberta Woodsa, koji će uz već dokazanog Sammy Watkinsa, tajt endova Scott Chandlera i Tony Moeaki-ja i Mike Williamsa predstavljati glavne mete za Manuela. Sve u svemu, Billsi su preživeli prošlu sezonu sa ruki trenerom i tri promenjena kvorterbeka, ove godine to može samo mnogo bolje da izgleda.

U prva dva meča Billsi su zabeležili dve pobede, u produžetku protiv Bearsa uz skoro 200 yds trčanjem i u već pomenutom duelu protiv Dolphinsa, u kojem su Manuel i Watkins ostvarili odličnu konekciju. Billsi u ovom trenutki izgledaju kao playoff tim, što im se nije desilo u poslednjih 14 godina.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 54
NBA

Иако не пратим ја бих више волио да Њујорк узме т[…]