alonzo86 napisao:Mala digresija
Pre neki dan sam gledao reportazu sa Yubac-ovog kampa.
Na kampu je bio sin Serdja Skariola, koji je rekao da trenira u Unikahi i da mu se kamp svidja i da ce gledati da ponovo dodje, kad su ga pitali ima li razlike izmedju srpske i spanske skole kosarke, on je rekao da je razlika ogromna, obrazlozivsi da srpska skola forsira taktiku i tehnicku obucenost igraca, dok spanska forsira individualne kvalitete i rad.
Mali milion puta sam napisao, dok sam ja kao klinac trenirao da sam sutnuo onako iz koraka na kos sa grudi kao spanski bekovi, momentalno bih bio zalepljen za klupu a kod nekih trenera bi i radio sklekove pored klupe zbog toga. I nekako mislim dok je god tako mi cemo da stvaramo Tepice a oni Ljuljo-ove i Navaraoe... Mozemo mi sad da se radujemo koliko hocemo kao "Otisao Navaro, odlazi Gasol" ali Ljulj i mladji Gasol nisu nista manje opasni, narocito Ljulj koji za razliku od Navara igra atomsku odbranu.
Ima snimak od pre par meseci, saigraci dodaju loptu Mark Gasolu on sutira trojke, prangija ko top. Mark Gasol kojeg smo do pre par 3-4 godine smatrali panjem.
Gledajuci Jokica i nekako njegovo telo i stil igre, imam utisak da ce on biti novi Nenad Krstic, ali novi Gasol ili Novicki, tesko, voleo bih da gresim. Sve poene koje daje daje na floatere, nisam video da je okrenuo nekog igraca, da je ledjima dosao do pozicije itd...
+100
Jokic i Teo zivi primer, klasicni klinci koji odstupaju od nasih talenata protekle decenije
Obojica igraju na vic, talenat, smek, ne slusaju previse trenera, trose lopte, ne libe se da sutnu i oni zasad prave najbolje karijere.
A Tepic , Markovic za koje tvrdim da imaju kosarku u glavi, ne u rukama, ce sutra biti sjajni treneri i miljenici su smatram svakog trenera koji ih trenira ali jednostavno nisu pravili neke karijere jer vise razmisljaju o tome da li ce odigrati ono sto trener insistira nego da li ce taj napad poentirati
Edit , najveca glupost je sto svi treneri Tea i Jokica predstavljaju kao primer nase skole , sto je najveca glupost realno
U teovom razvoju je samo neko trebao da ga skloni od droge, a za jokica je glupo i pricati, decko je poceo da se bavi kosarkom u 16 godina sto znaci da ga nasi treneri nisu ni znali
Da ne spominjemo sto je Bjelica, takodje najveci medju nasima, produkt samog sebe, sto nije ni igrao mladje kategorije a sad ga svi predstavljaju kao 'naseg' bisera.