- Sre Jul 26, 2023 3:59 pm
Pa kad već Mirota neće doći iz ovih ili onih razloga, ja bih se okrenuo dovođenju prvog pleja, rezervne četvorke i prvog centra, uz to bih razmislio o još jednom beku...
Kako smo rekli stanje je sledeće:
1. Jaramaz, Avramović
2. Panter, Anđušić
3. Naneli, Ponjitka, Trifunović
4. Lidej
5. Smajlagić, Koprivica
Meni je ovo dovoljno domaći tim, imamo 4 stranca, naravno da će ostali igrači biti stranci i to je 7 komada, ali meni je uvek Jaramaz ispred Madara u svakom smislu za naš Partizan, čak mi je i Avramović ispred Madara za KKP. Prosto Jare i Avram, iako ovaj drugi ne navija za naš klub, znaju šta znači derbi, šta znači košarka i jasno je da će izgarati svaku utakmicu i dati sve od sebe.
Sve bih dao za Lučića u ovom timu, mislim da takav igrač i takva ličnost fali ovde. Jeste da ima ugovor još neku godinu u Bajernu, ali možda bi ga oni pustili s obzirom da je stalno povređen ako im platimo neko obeštećenje. Želja na toj poziciji mi je bio Luk Sikma, al on ode u Oli, tako da ništa. Ako ne Luče, od ovih slobodnih iz EL bih izabrao Olindea ili bih ganjao Ostekovskog koji mi je pik već godinama, zanimljiv mi je Džudžinski iz Burse.
Na 5 bih Rubita iz Bajerna ili Rivera iz Valensije od ovih slobodnih, eventualno Danston/Hanter uz ogromnu ulogu za Alena.
Na pleju očekujem ni manje ni više Kalatesa, nekako mi se on crta da bude pravi plej i da oko sebe ima uvek 4 igrača koji će biti pretnja po koš, a kad je tako, onda i on može da bude opcija. Ako ne on, onda neki iskusni EL igrač koji zna šta radi i koji će da komanduje timom. Mada me ne bi čudilo da Željko uzme još jednog beka tipa Higins, a na kecu da se smenjuju Jare i Avram.
Na poziciji 2-3 Radanov kao domaća opcija, kad već Vanja ne može, Erikson iz Albe, Brusino iz Granke, Džamar Smit iz Turske da se vrati u EL za toliko koliko nam treba, to bi bilo preozbiljno oružje u napadu... Mada možda bih i nekog fizikalca mogli...
Dakle moja idealna kupovina sa potenciranjem domaćih igrača bi bila:
1. Kalates, Jaramaz, Avramović
2. Panter, Anđušić, Radanov
3. Naneli, Ponjitka, Trifunović
4. Lidej, Lučić
5. Rivero, Smajlagić, Koprivica