Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Čet Avg 06, 2026 4:29 pm Poku nazalost ni ne zasluzuje... Za Smajlija mi je zaista krivo, kao i za Tristana...

1) Avramovic, Novak, Petrovic
2) Guduric, Dobric, Lakic
3) Djurisic, Momirov, Kusturica, Dangubic
4) Jovic, Tanaskovic, Davidovac
5) Jokic, Milutinov, Ristic, Mitrovic, Dzepina

Kusturica moze da se nada da udje u 12, Dzepina tesko. Ne zove se Ristic iz Japana da ne bi bio u 12.
Što je najgore mi ne možemo mnogo bolje od ovoga, jeste da fale dva pleja Top i Vasa, Bogdan, Tristan i Fića, plus iz onih timova sa prethodnih prvenstava fali Vanja koji je dugoročno povređen, ali mi bolje od toga nešto i ne možemo.

Od ovih 18, njih 8 je bilo u sastavima repke na prethodnim prvenstvima i OI, dakle 8/12 igrača imaš tu (Jokić, Ristić, Milutinov, Jović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Avramović), plus su tu Tanasković, Novak, Momirov, Dangubić i Lakić koji su igrali sve prethodne prozore od dolaska Alimpijevića na mesto selektora.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Baš mi se svidela konferencija za novinare Alimpijevića pred ovaj prozor.

Otvoreno o izostancima, nema onog uvrtanja, imaju svoje razloge, pitajte njih i slično... U glavu za svih 5 igrača: Vasa, Bogdan i Bogoljub nisu dobili dozvolu kluba, Petrušev i Topić su povređeni. Jasno i kratko.

Jako mi je bilo odjebavanje Rade koja ga je pitala znamo li u kakvom sastavu će biti Francuska na pripremnim utakmicama, pošto mi nećemo biti kompletni. Kaže Dule, da budem jasan mi smo kompletni, ovo je najbolje moguće što može da pruži naša reprezentacija i ne želim da slušam o tome kako nismo kompletni i ne želim da pričam o momcima koji nisu tu više posle ove konferencije.

Kaže bilo je 6 igrača iz U18 i U20 selekcija na širem spisku, ali nisu hteli da izbacuju to da ne remete decu dok su na takmičenju, ali da je to bilo javljeno njihovim klubovima i da je to velika stvar. Takođe, da će se uvoditi mladi igrači kao Džepina i Kusturica ovog puta u sistem, kao vid nagrade.

Za Kusturicu je nešto rekao da nisu dobili dozvolu UCLA ali, kao on je tu, nisam skontao da li sme da igra ili ne sme, da li će možda ove nezvanične da igra ili šta.

Generalno deluje da je dobra atmosfera. Osvrnuo se na to da je ovo njegov 4. prozor i da u sva 4 je imao različit tim kompletno, da je to problem, ali eto sad smo kompletni pa da vidimo da uvedemo neke igrače koji do sada nisu bili u novom sistemu.

Lepo mi je da je rekao da utakmice sa Francuskom nisu nebitne i da nije tačno da nam rezultat nije bitan u njima, već da mi hoćemo i to da pobedimo, što je solidan statement za mene.

Takođe, morao je da da omaž predsedniku KSS NČ, ali jbg šta da se radi, takav je posao, ali barem nije preterivao.

Fina atmosfera se gradi oko repke, prosto jedva čekam da ih gledam!
Korisnikov avatar
By skeske
Salvatore Guliano napisao: Pet Avg 14, 2026 10:27 am Baš mi se svidela konferencija za novinare Alimpijevića pred ovaj prozor.

Otvoreno o izostancima, nema onog uvrtanja, imaju svoje razloge, pitajte njih i slično... U glavu za svih 5 igrača: Vasa, Bogdan i Bogoljub nisu dobili dozvolu kluba, Petrušev i Topić su povređeni. Jasno i kratko.

Jako mi je bilo odjebavanje Rade koja ga je pitala znamo li u kakvom sastavu će biti Francuska na pripremnim utakmicama, pošto mi nećemo biti kompletni. Kaže Dule, da budem jasan mi smo kompletni, ovo je najbolje moguće što može da pruži naša reprezentacija i ne želim da slušam o tome kako nismo kompletni i ne želim da pričam o momcima koji nisu tu više posle ove konferencije.

Kaže bilo je 6 igrača iz U18 i U20 selekcija na širem spisku, ali nisu hteli da izbacuju to da ne remete decu dok su na takmičenju, ali da je to bilo javljeno njihovim klubovima i da je to velika stvar. Takođe, da će se uvoditi mladi igrači kao Džepina i Kusturica ovog puta u sistem, kao vid nagrade.

Za Kusturicu je nešto rekao da nisu dobili dozvolu UCLA ali, kao on je tu, nisam skontao da li sme da igra ili ne sme, da li će možda ove nezvanične da igra ili šta.

Generalno deluje da je dobra atmosfera. Osvrnuo se na to da je ovo njegov 4. prozor i da u sva 4 je imao različit tim kompletno, da je to problem, ali eto sad smo kompletni pa da vidimo da uvedemo neke igrače koji do sada nisu bili u novom sistemu.

Lepo mi je da je rekao da utakmice sa Francuskom nisu nebitne i da nije tačno da nam rezultat nije bitan u njima, već da mi hoćemo i to da pobedimo, što je solidan statement za mene.

Takođe, morao je da da omaž predsedniku KSS NČ, ali jbg šta da se radi, takav je posao, ali barem nije preterivao.

Fina atmosfera se gradi oko repke, prosto jedva čekam da ih gledam!
Alimpije na licnom planu dosta duguje Covicu, tako da je ocekivano da govori afirmativno o njemu.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Znam, naravno, sve je to jasno, čak i da mu ne duguje, opet mora biti politički korektan.

Inače vide li neko od vas kako je Bogi iskulirao NČ pri dolasku u hotel, prejako i prelepo xD
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nije valjda da niko nije gledao juče utakmicu sa Francuskom?! :D

Jako lepa predstava u Areni, na kraju i pobeda, baš, baš lepo :clap:

Gledao sam na preskoke sa klincem i ne sa punom pažnjom, ali ono što sam video je delovalo kao prava takmičarska eliminaciona utakmica sa naše strane.

Malo su nas i sudije gurkale, jer jbg domaći teren, pa su neki faulovi u napadu svirani na jednoj, a na drugoj strani nisu... Ali to je normalno u prijateljskim utakmicama.

Jokić je tata ove igre i tu se ne mora puno pričati, kako je samo lagan, to mi je fenomenalno. Jako mi je i to što smo ga uparivali sa Milutinovim, gde bi Vembija čuvao Milutin ili Jovke, a Jokara nekog levog igrača. Zanimljive postavke svakako...

Na parketu najviše minuta petorka Avramović, Gudurić, Dobrić, Jović i Jokić.

Meni se Avramovo drvljenje ne sviđa preterano, ali to je njegov način igre i jbg ne vredi, nemamo drugu opciju na pleju prosto. Znaš šta da očekuješ i šta da ne očekuješ od njega, prosto je, 5 asistancija, 6 izgubljenih, 3 ukradene, što se kaže u proseku jedemo sarmu. Na kraju lupio čovek Francisku rampu u zadnjem napadu za pokušaj izjednačenja, ma to samo on ume da uradi, nema šta... Tu se vidi koliko nam fale neki igrači koji su sigurni na lopti kao Štef Jović, Bogdan, Micić ili Topić. S druge strane, kad uđe njegova izmena Novak, to deluje sve isto i po gabaritima i po načinu igre, samo downgrade verzija. Mada Joca Novak sinoć 3 asistencije, 2 faula i 1 šut za tri koji je promašio, igrač zadatka, odradio sasvim solidno posao za svojih 9,5 minuta na parketu.

Nekako mi nije jasno kako Gudura svaki put izgleda skroz drugačije u repki, on je čovek u Feneru kod Šarasa bio alfa i omega na lopti, kako ne može da se to radi isto i u repki... Zadnji put kad je to bilo je u Manili, kada je realno morao, jer nije bilo koga drugog.

Dobrić se tačno vidi da se odlično oseća, ima slobode i samopouzdanja kad igra u repki, svoj na svome i to me mnogo raduje. Takođe, Nikola Jović igra vrlo dobro i izgleda dobro.

Milutinov je juče imao odličnu partiju, kao što rekoh nalazi Alimpije načina da koristi i njega dobro i da ga uparuje sa Jokarom, mnogo je bitno da Milutin bude u formi za prozore i da ima doprinos.

Od ostalih mislim da su svi opravdali povrenje, od pomenutog Novaka, preko Tanaskovića, Davidovca, Lakića, Dangubića i Đurišića.

Uglavnom bez previše nekih na oko velikih grešaka, jeste bilo ukupno 20 izgubljenih lopti, ali nije mi ništa delovalo kao nešto strašno tu, s obzirom da je ovo pripremna utakmica. Bilo je nekih grešaka u komunikaciji, što u napadu, što u odbrani, bilo je nekih preuzimanja rizika (kada Jokić ne izlazi izvesnom Nou na šut za 3 poena, već ostaje u reketu), što je i normalno kada imaš Vembija u reketu.

S druge strane 23 asistencije i 15 ukradenih, lepo je sve to izgledalo, plus Đurišićeva i Avramovićeva blokada. :drool:

Sve u svemu, lepo je sve ovo izgledalo, igramo sad kod njih jednu, pa se okrećemo prozoru u kojem imamo Island i Italiju.

Drago mi je da imamo dve ovako jake provere, one mogu dosta da znače ekipi.
Korisnikov avatar
By Zex88
Гледао сам паралелно са фудбалом..

Лепа представа,али ми недостаје плеј..Алекса дивља,а Новак је једва аба играч.. Шта је то повредио Миљеновић па га нема толико дуго?

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Zex88
У ком смислу паничи?

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

By Tamerlan
Nekoliko puta na konferencijama za štampu poteže pitanje smene generacije, iako ne vidim koga bi sklonio pre završetka OI 2028

Pri reprezentaciji su već Nikola Jović, Nikola Đurišić, Nemanja Kusturica, Filip Petrušev, Tristan Vukčević je igrao na EP...

Koga bi on gurnuo u ekipu umesto npr. Micića (94), Avramovića (94), Bogdanovića (92) i Gudurića (95)
  • 1
  • 1165
  • 1166
  • 1167
  • 1168
  • 1169
KK Partizan 2026/27.

Kad se setim da je Danga meni nekad bio omiljeni[…]

Reprezentacija Srbije

Nemam šta preterano da dodam, sve sam rekao[…]

KLS i Superliga

Izgleda da ce Sumali Keita kojeg je Dubai doveo iz[…]