Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa u ovoj ekipi zaista i nema previse talenta. Tejic, Jaramaz i Salic imaju najveci ''upside'', ali poenta je da sa prakticno trecim timom mi i dalje guramo dosta dobro. Ovoj ekipi generacijski fale (necu da ulazim u tom da li zasluzeno ili ne):

1) Micic, Radicevic
2) Todorovic, Guduric, Djukanovic
3) Cvorovic, Zagorac
4) Jokic, Jovanovic
5) Ristic, Milutinov

Sustinski od igraca koje sam prizeljkivao na ovom prvenstvu da ih gledam igraju jedino Tejic, Jaramaz i Salic.
By surda
hurricane napisao:
Od jacine listova? Tesko. Za to ti sluze neki drugi misici. Mislim, tebi snaga uvijek dobro dodje pa tako i u listovima, ali takva "vrsta" lista nista specijalno ne donosi.
Veću ulogu u zidanju ima kvadriceps, ali mu više pomaže"debeli" list nego tanki. Surda je verovatno na to mislio. Ako je list snažan pretpostavljam da su mišići na butini iste strukture. No otišli smo s teme. Počinju naši
Da, na to sam mislio. Hvala svima! :)
BBBbbb napisao:
A ja bas da je jako godiste ne bih rekao iz ovih rezultata. Ako je andric jedan od najefikasnijih a tesko da je veliki talenat, to za jacinu reprezentacije bas i ne stoji. Jankovic takodje ima dosta limita.
Naravno da su nam najbolji van reprezentacije, sto je i logicno. Nije 20 godina mala brojka. Ako si talenat nemas ti sta vise da trazis medju decom, ali po tome ko su vodeci igraci u ovoj reprezentaciji ja bih rekao da u njoj trenutno nema mnogo talenta.
Vjerovatno niko ko je trenutno u timu nece moci da lagano strpa 20-30 poena svakome. Mislim da to niko ni ne ocekuje od njih. No ovo nam je prakticno B tim, a oni i dalje lagano pobjedjuju. Meni to pokazuje da smo miljama ispred ostalih. Ja sam zadovoljan sa ovim igracima ako budu svi solidni evroligaski igraci sto bi realno i mogli.
Nije mala stvar imati preko 20 igraca do 20 godina koji mogu igrati na ovom (i visem) nivou. Ne sjecam se kada je to neka zemlja, osim Amera, imala :)
Korisnikov avatar
By BBBbbb
surda napisao:Vjerovatno niko ko je trenutno u timu nece moci da lagano strpa 20-30 poena svakome. Mislim da to niko ni ne ocekuje od njih. No ovo nam je prakticno B tim, a oni i dalje lagano pobjedjuju. Meni to pokazuje da smo miljama ispred ostalih. Ja sam zadovoljan sa ovim igracima ako budu svi solidni evroligaski igraci sto bi realno i mogli.
Nije mala stvar imati preko 20 igraca do 20 godina koji mogu igrati na ovom (i visem) nivou. Ne sjecam se kada je to neka zemlja, osim Amera, imala :)
Miljama daleko? A zamisli recimo hrvatima dosli Saric i Hezonja u ovu reprezentaciju. Slazem se samo da Ameri jesu miljama daleko od ostalih.

Ne zanosi se. Za pocetak nekoliko ovih igraca ce vec do 25 godine zabataliti kosarku. Solidan broj njih ce se vucarati po KLS sa pojedinim izletima do Bugarske i Madjarske.
To sto tim pobedjuje u mladjim kategorijama treba da bude na dnu liste prioriteta.

Sad ovo je specificno, U20 nije ko ostale mladje kategorije. Ovde ako je igrac zaista talenat on treba da bude u seniorima, ovde je tesko naci dobrog talenta na takmicenju, jedino late blumer-i.
Drago mi je sto nema nasih najjacih igraca iz ove generacije, to mu dodje ko pokazatelj da nesto vrede, a od ovih sto su u reprezentaciji, Karaburac je vec naveo 3 igraca koji mogu ozbiljnije da omirisu evroligu, mada ja mislim da Salic ima tu najozbiljnije sanse.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Meni se licno Tejic najvise dopada. Visok, pokretan, solidan sut, pristojna tehnika, jedino sto mi deluje u nekim momentima kao dileja.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Karaburac napisao:Meni se licno Tejic najvise dopada. Visok, pokretan, solidan sut, pristojna tehnika, jedino sto mi deluje u nekim momentima kao dileja.
Ne polazem ja tu neke nade. Morale bi njegove brojke na ovom u20 da vudu vece, al dobro nije sve u brojkama. Mozda gresim, ali ne odskace...

A za Salica sam rekao po principu Raduljice, ima ga, centar je, moze se kretati... Takvi nadju mesta, ako makar malo vise rade.

Kad se samo setim kakav je balvan bio Raduljica u Borcu, kad ga je FMP poslao. To je pravilo po 2 licne u minutu, a sto je najgore ne moze se reci da je veliki radnik. Pa on je tada izgledao bolje nego sad. Malo manje misica mozda, ali dosta manje sala.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Karaburac napisao:Jedino sto je Radulja nekih legitimnih 5-6cm visi od Salica sto treba uzeti u obzir.
Da al ja se uzdam da su kod Salica stomacni problemi vise pubertetski, dok su kod Raduljice hronicni, sto na terenu sto van njega.
Mada ne bih mu dao vise od 4 cm razlike, al nevazno.
By surda
BBBbbb napisao:Miljama daleko? A zamisli recimo hrvatima dosli Saric i Hezonja u ovu reprezentaciju. Slazem se samo da Ameri jesu miljama daleko od ostalih.

Ne zanosi se. Za pocetak nekoliko ovih igraca ce vec do 25 godine zabataliti kosarku. Solidan broj njih ce se vucarati po KLS sa pojedinim izletima do Bugarske i Madjarske.
To sto tim pobedjuje u mladjim kategorijama treba da bude na dnu liste prioriteta.

Sad ovo je specificno, U20 nije ko ostale mladje kategorije. Ovde ako je igrac zaista talenat on treba da bude u seniorima, ovde je tesko naci dobrog talenta na takmicenju, jedino late blumer-i.
Drago mi je sto nema nasih najjacih igraca iz ove generacije, to mu dodje ko pokazatelj da nesto vrede, a od ovih sto su u reprezentaciji, Karaburac je vec naveo 3 igraca koji mogu ozbiljnije da omirisu evroligu, mada ja mislim da Salic ima tu najozbiljnije sanse.
Uh, da. Zaboravih na Hezonju :D
Mislim da bi ih dobili zbog sirine klupe koju imamo, ako bi i mi i oni najjace poveli. Ali to je jako nezahvalno predvidjati...

Ja sam izneo neki svoj utisak. Vrlo moguce da sam se poprilicno zaneo, no i dalje mislim da su ovo jako dobri rezultati i da ima ovde dosta talenta. Sve u svemu vrijeme ce pokazati svoje.
Korisnikov avatar
By hurricane
Koće od ovih momaka biti igrač bog samo zna. Mi možemo da pričamo ko je na zenitu.
Statistički najbolji,Janković, svoj zenit je dostigao na ovom prvenstvu. Nizak za poziciju koju igra, loš šut, još gora slobodna bacanja. Kako je Džolijev ljubimac, puta 30 tak minuta po utakmici jedako je trenutna statistika. Predviđam mu klubove iz sličnih koš. sila u kojoj je sad.
Šalić, [glow=red]može[/glow] biti evroligaški centar, ALI. Rad sa Vujoševićem, nije mu pomogao da ako ne igra, ono barem izgleda kao košarkaš, a ne kao bacač kugle. Sumnjam da zabušava kod Duleta, onda mu je mera kilo ipo ćevapa dnevno :lol: Malo višlja verzija Štimca, ako bude vodio računa o ishrani.
Tejić, nebo granica, ako popravi glavu(što je bogami posle visine najteže za popraviti), sve ostalo ima, il se da natrenirati.
Kaplanović, teretana, malo mase mu nije na odmet i solidno će živeti od košarke, da li će tako biti videćemo.
Andrić, igrač koji ima samo šut za tri poena nema neku perspektivu, deluje mi i da je sa samopouzdanjem u deficitu. Ni telo nema kao trojka, deluje kao da ima koje kilo viška. Puno je nedostataka u njemu, ali ako je jedan Simonović uspeo da postane kapiten evroligaša, može se i Andriću sreća osmehnuti.
Jaramaz, njega nisam baš nešto pratio, ne znam kakav je radnik, ako je vredan može biti solidan igrač, verujem da će Miško izvući maksimum od njega, tj. naći mu solidan klub za njega. U stvari domet mu je: premašiće brata.
Novak, jesenas mu se podigao rejting, (kao, traže ga i Partizan i Zvezda) završio u Radničkom, mislim da mu je to vrh, prosečan aba ligaš i utakmica protiv Amerikanaca mu je maksimum što je postigao.
Ovde po mome mišljenju, samo Tejić i Šalić mogu biti ozbiljni seniorski košarkaši
Rebić, visina. Trebaš biti crnac i imati odličan šut još bolji ulaz i dosta sreće da bi s tom visinom bio bolji igrač od Boa Mekkejleba..
Aranitović, plej, ne baš posebno košarkaški inteligentan, u biografiji će mu pisati , naj jači klub u kome je igrao Partizan, ako se može reći da je igrao.
Dobrić, stalno pozivan u mlađe kategorije, a nikad ljubimac trenera. Dobre fizikalije, ostalo solidno. Sve u svemu osrednji aba ligaš mu je sudbina.
Pot, po meni dobar igrač, samo u reprezentaciji pogrešno korišćen. Verovatno mu fali samopouzdanja jer je na dve utakmice , ukupno 37min. šutnuo samo tri puta. :o Bek pa na dve utakmice tri puta šutira i to dva puta za tri i jednom za dva poena.
Rebić, visina. Trebaš biti crnac s dobrim ulazom i šutem i dosta sreće, da bi dostigao nivo jednog Boa Mekkejleba.
I na kraju Đorđević, nisam ga pratio od kad je otišao iz Partizana, ali verovatno će i ostati kls igrač.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40
KLS i Superliga

Porazom Hercegovca u poslednjem kolu Sloboda je i […]

Nisam pogledao taj turnir, samo sam malo uhvatio p[…]