Skup tema koje govore o tehnici, taktici, statistici ...
Korisnikov avatar
By Antoine
Kad tako gledaš, svaki šut je lob šut, zar ne?
Pitanje je sad koliko je za floater bitan prvi korak, a koliko sama tehnika izbačaja. Ako bi neko izbacio na taj način loptu iz mesta, sa dve noge na zemlji ili iz naskoka, da li bi to opet bio floater? Mislim da da, jer je bitno da lopta preleti odbrambenog igrača u višem luku nego inače i da "upadne kao kap". Eto otkud i naziv tear drop za ovaj šut. Šut iz prvog koraka je samo elemenat iznenađenja za defanzivca (eto, opet engleska reč)jer su svi "programirani" da polaganje isprate sa drugog koraka. U svakom slučaju, svaki prevod ovog termina na srpski jezik mi zvuči debilno, a naročito Navaro šut, prvo, zato što nije Navaro taj koji ga je izmislio, a drugo, zato što ga lično ne podnosim.
Korisnikov avatar
By ilovethisgame#12
slazem se da ga nije on izmislio ali je cinjenica da kad se kaze navaro sut svi znaju na sta se misli
Korisnikov avatar
By Kure
Pitanje je da li je aut ili ne u ovoj situaciji:
[BBvideo 560,340][/BBvideo]

Po meni, i koliko se sećam košarkaških pravila ovo nije aut, jer se lopta odbila od sudije koji nije učesnik igre (kao npr. i sat na vrhu table) i vratila u teren, dakle lopta nije izašla van terena.

To sam video nekoliko puta da lopta pogodi sudiju koji stoji van terena, vrati se u teren i igra se nastavlja...

Šta vi mislite?
Korisnikov avatar
By Antoine
Kure napisao:Pitanje je da li je aut ili ne u ovoj situaciji:
[BBvideo 560,340][/BBvideo]

Po meni, i koliko se sećam košarkaških pravila ovo nije aut, jer se lopta odbila od sudije koji nije učesnik igre (kao npr. i sat na vrhu table) i vratila u teren, dakle lopta nije izašla van terena.

To sam video nekoliko puta da lopta pogodi sudiju koji stoji van terena, vrati se u teren i igra se nastavlja...

Šta vi mislite?
Koliko ja znam iz gledanja mečeva, sudija se smatra za "deo terena", odnosno, ako lopta pogodi sudiju koji se nalazi u okviru terena i dalje se igra. Ako pogodi bilo šta van aut linije, pa i sudiju, onda je aut.
Isto tako, i kada pogodi sat za merenje vremena svira se aut.
By milanezija
Igor Vujcin je idiot. Svaki put kad neko krene u prodor(podrazumeva se iz ekipe protiv koje igra CZV) odmah su koraci ili zamalo da napravi korake.
Korisnikov avatar
By Antoine
@Kure
Evo šta kažu zvanična FIBA pravila:

Član 23
23.1.2 Lopta je van graničnih linija kada dodirne:
• Igrača ili bilo koju drugu osobu koja se nalazi van graničnih linija.
• Pod ili bilo koji objekat na, iznad ili van granične linije.
• Nosače tabli, zadnje strane tabli ili bilo koji objekat iznad terena za igru.

Znači, jeste aut kada lopta dodirne sudiju koji stoji u autu.

http://www.kss.rs/Download/Sluzbena%20p ... -%20SR.pdf
Korisnikov avatar
By Kure
Super. :clap:

Hvala.

Ja sam izgleda pomešao situacije kada lopta koja ide ka autu pogodi sudiju koji je u terenu i vrati se u teren (tj. ne ode u aut), tada se igra nastavlja...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]