Stare teme
Na nekoliko zadnjih prvenstava pored ocigledne razlike u klasi, ocigledna je i velika prednost u fizickoj pripremljenosti i fizickoj snagi Amerikanaca nad ostatkom Evrope. Zadnji put smo pobedili Amere 2002. godine u Indijanapolisu, a po mom misljenju mi smo imali fizicki dominantije igrace od Amerikanaca. Da li se slazete sa mnom ?
Amerikanci su tada poslali tim bez fizicki dominantih igraca. Fizicki dominanti su jedino bili Ben Valas i J. O' Nil. Ipak i njima dvojici smo mogli da se suprostavimo preko Koturovica na centru i Tomasevica na krilnom centru koji su bili pravi fajteri. Ne treba zaboraviti ni Drobnjaka koji je igrao 4 sa 211 cm i 122 kg.
Na poziciji beka i krila smo bili dosta fizicki jaci od njih. Oni tada nisu imali jake ili dosta visoke trojke kao sada ( Lebron, Entoni, Durant, Gej ) vec su imali Pola Pirsa koji ipak svoju karijeru duguje talentu i radu, a ne fizickoj konstituciji kao Lebron. Na beku su imali R. Milera i Finlija, ali ni oni nisu jaki fizikalci ili prebrzi igraci za cuvanje. A mi smo imali Bodirogu sa 205 cm, Gurovica sa 206 cm, Stojakovica sa 208 cm, Radmanovica sa 208 cm i Cabarkapu sa 211 cm. Fizicki smo bili dosta jaci od njih na tim pozicijama. Takodje cak i na beku oni nisu bili dominantni. Mi smo imali Jarica sa preko 2 m, a oni Andre Milera i Berona Dejvisa.
MILOS OBILIC napisao:Na nekoliko zadnjih prvenstava pored ocigledne razlike u klasi, ocigledna je i velika prednost u fizickoj pripremljenosti i fizickoj snagi Amerikanaca nad ostatkom Evrope. Zadnji put smo pobedili Amere 2002. godine u Indijanapolisu, a po mom misljenju mi smo imali fizicki dominantije igrace od Amerikanaca. Da li se slazete sa mnom ?
Amerikanci su tada poslali tim bez fizicki dominantih igraca. Fizicki dominanti su jedino bili Ben Valas i J. O' Nil. Ipak i njima dvojici smo mogli da se suprostavimo preko Koturovica na centru i Tomasevica na krilnom centru koji su bili pravi fajteri. Ne treba zaboraviti ni Drobnjaka koji je igrao 4 sa 211 cm i 122 kg.
Na poziciji beka i krila smo bili dosta fizicki jaci od njih. Oni tada nisu imali jake ili dosta visoke trojke kao sada ( Lebron, Entoni, Durant, Gej ) vec su imali Pola Pirsa koji ipak svoju karijeru duguje talentu i radu, a ne fizickoj konstituciji kao Lebron. Na beku su imali R. Milera i Finlija, ali ni oni nisu jaki fizikalci ili prebrzi igraci za cuvanje. A mi smo imali Bodirogu sa 205 cm, Gurovica sa 206 cm, Stojakovica sa 208 cm, Radmanovica sa 208 cm i Cabarkapu sa 211 cm. Fizicki smo bili dosta jaci od njih na tim pozicijama. Takodje cak i na beku oni nisu bili dominantni. Mi smo imali Jarica sa preko 2 m, a oni Andre Milera i Berona Dejvisa.
Odlicno zapazanje.
Kako se Sale (Djordjevic) nije mogao dosjetiti da odjebe ove silne bekove i krila i povede 12 teskih centara od 210+ cm i 120+ kg pa da se igramo sa Amerima u finalu. Dominacija!!!
Edit:
Tek sad vidjeh da ovaj post veze nema sa topikom. Sorry.
Lucky napisao:
MILOS OBILIC napisao:Na nekoliko zadnjih prvenstava pored ocigledne razlike u klasi, ocigledna je i velika prednost u fizickoj pripremljenosti i fizickoj snagi Amerikanaca nad ostatkom Evrope. Zadnji put smo pobedili Amere 2002. godine u Indijanapolisu, a po mom misljenju mi smo imali fizicki dominantije igrace od Amerikanaca. Da li se slazete sa mnom ?
Odlicno zapazanje.
Kako se Sale (Djordjevic) nije mogao dosjetiti da odjebe ove silne bekove i krila i povede 12 teskih centara od 210+ cm i 120+ kg pa da se igramo sa Amerima u finalu. Dominacija!!!
Edit:
Tek sad vidjeh da ovaj post veze nema sa topikom. Sorry.
Ne znam sta si ti mislio posle ovog mog posta, ali ja sam hteo da kazem da smo tada imali igrace koji su bili fizicki dominantiji od Amera. Danas je jedan od glavnih faktora uspeha Amera ogromna fizicka prednost. Retko koja trojka ima snage, a cetvorka brzine da brane Lebrona, Karmela ili Duranta. Takodje uvek imaju i fizicki dominantu cetvorku koja pravi velike probleme u skoku i sa lakocom zakucava ( danas je to Farid, ranije je Lamar Odom dobro igrao tu ulogu ).
Mi smo 2002. godine zaista imali specificnu ekipu sa Bodirogom, Stojakovicem, Radmanovicem, Cabarkapom i Gurovicem + Jaric na pleju i tri jaka igraca na centarskim pozicijama Tomasevic, Drobnjak i Koturovic, pa i Divac. Danas nemamo takve kosarkase. Pre svega nam fali fizicki dominatna 5 i jaka fajterska cetvorka. Mozda Luka Mitrovic u buducnosti moze da odigra nesto kao Tomasevic ranije.
Tema je za romantike exYu kosarke, ali mislim da je postu ovde mesto da bi se setili kako smo tada imali jaku ekipu koja je cak i po fizikalijama mogla da napravi velike probleme Amerikancima.
Karaburac napisao:Obilicu bili smo visi od Amera, ne i fizicki dominantniji. Samo smo tehnicki bili mnogo bolji pa smo mogli da im pariramo.
Pa ne bih bas rekao ni da su Ameri bilo dominantiji od nas. Ne verujem da je Pirs dominantiji fizicki od Stojakovica ili Radmanovica.
Slazem se da nije bila razlika kao sto je sada, ali potcenjujes te Amere sa fizicke strane. To sto nisu ko Lebron ne znaci da su male mace... Pa nije ni Rudi Gej Lebron pa je ipak zivotinja za nase standarde.
Ja bih se djelimicno slozio sa Obilicem. Mi smo bili fizicki odlicna ekipa. Atletski ne, ali fizicki sigurno.
Pa stoji, bili smo visoki i jaki, ali kad pogledas nije tu bilo nekih vrhunskih atleta. Cak, ne znam za koga bih rekao da je bio ozbiljan atleta osim recimo Radmanovica? Red bi bio i da budemo realni i kazemo da je Amerima to bio najgori tim u poslednjih 20 godina.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 42
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]