- Pon Jun 29, 2015 12:37 am
Jos jednom bravo za nase devojke,potajno sam se nadao kada je objavljena vest o povratku Sonje da cemo osvojiti zlato i verovao u to od pocetka.
Kratka analiza finala iz mog ugla: Na pocetku smo upali u ritam njihov prvih par minuta i onda smo ih trojkama malo iznervirali sto je dosta i promenilo mec. Povredom Milice bilo je jasno da sve zavisi od Sonje,Ane i Jelene ali je Jelena videla da joj ne ide i pametno ustupila Sonji i Ani da rese mec. Sta reci za Anine prodore i Sonjine skok-suteve?! Sonjina prednost je bila bas velika i u odnosu na Jakubu i na Cacuang i to se videlo i da se igralo jos,mogla je da ih napuni. Mec je resila Ana uz Sonjinu pomoc svojim prodorima i svaka cast svim devojkama ali posebno njima dvema kao i Page koja je zatvorila nas reket apsolutno. Svaka cast i za Ajdukovic i Krnjic koje su odlicno cuvale njihove jake centre i prvi put pokazale pogotovo Tijana da nisu toliko lose.
RADOCAJ-Danas katastrofalna kao i tokom celog turnira. Mozda je trebala da ide Sanja zbog suta.
PETROVIC-22p,7sk i ceo turnir sem PF i CF igrala je odlicno i pokazala je da je njen povratak ojacao nas tim za 40%. Skok-sutevi,njen skok u odbrani i napadu,prodori...
CADJO-Prilicno losa iako je i imala slabu minutazu, trebala je umesto nje ici Crvendakic.
Krnjic-Dobra odbrana u finalu,dobro se rvala sa Yakubu ali prilicno tanka na turniru.
Jovanovic-Danas bas losa,tokom turnira odlicna ,dobar trojkas i dobra u odbrani.
MILOVANOVIC-Danas losa iako je igrala dobru odbranu, ali tokom turnira jako dobra.
BUTULIJA-Odbrana dobra, tokom turnira jako dobro odradjivala svoje minute iako je i srljala.
AJDUKOVIC-Danas solidna,pokazala je da moze da odigra 10tak minuta sasvim solidno.
TOPUZOVIC-Mislim da ce joj mesto na OI uzeti Crvendakic i Stankovic, imala je dobar jedan mec u drugoj rundi cini mi se.
MILICA D.-Kraljica odbrane, srljala u napadu dosta ,danas povredjena ali i sa jednom rukom bi igrala za Srbiju,steta je sto cemo je gledati jos godinu dana.
ANA D.-KAKVA IGRACINA, MVP. Odlican mec u finalu,sjajni prodori.
PAGE-Nas X Faktor. Zakljucala reket,rvala se sa jacim igracicama na 5ici,trojke uvek kad je trebalo.
Marini svaka cast.
I za kraj iako ce tema zamreti do OI, svaka cast KSS-u i Marini i pred nama je buducnost,glavne zvezde Turske i Francuske su prilicno matore dok su nase dve zvezde sa 25 i 26 godina i tu je nasa prednost. Mislim da cemo mi i Spanija narednih godina voditi glavnu rec,tamo negde do OI 2020. Nama ce jedino ispasti Milica Dabovic posle Rija i mozda Butulija,ostale ce biti tu. Savet Djilasu da pokusa da vrati Miljanu Bojovic za OI i da Marina uvede u tim Stankovic i Crvendakic ,mozda i Mandic umesto Radocaj.