Stare teme
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Evropsko prvenstvo za najmladji uzrast, za kadetkinje do 16 godina, bice odigrano u Portugaliji od 13. do 26. avgusta. To ce ujedno biti i zadnje reprentativno takmicenje ove godine u zenskoj kosarci.
Nase devojke su u grupi C sa reprezentacijama Belgije, Nemacke i Francuske.
Pripreme nase reprezntacije pocinju 29. juna, a proslog vikenda je odradnjen trening sa 24 devojke, od kojih ce 18 krenuti na pripremene reprezentacije.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Objavljen je spisak sa 18 devojaka koje ce se boriti za odlazak na EP
Na spisku selektora Mudreše nalazi se sledećih 18 košarkašica: Ivana Katanić (Crvena zvezda), Nevena Naumčev (Crvena zvezda), Mina Đorđević (Crvena zvezda), Marijana Zukanović (Crvena zvezda), Nina Tešić (Crvena zvezda), Teodora Turudić (Radivoj Korać), Tijana Jelić (Šabac), Dragana Jokić (Šabac), Ivana Curaković (ŽKA Novi Sad), Nikolina Mihajlović (Srbobran), Nevena Dimitrijević (Radnički Kragujevac), Marta Vulović (Radnički kragujevac), Anamarija Stojačić (Student Niš), Dejana Stevanović (KK Zvornik), Katarina Jakovljević (ČA Basket Čačak), Jelena Curaković (ŽKA Novi Sad), Jelena Mitrović (ŽKA Novi Sad) i Nađa Nedeljkov (Titel).

U Stručnom štabu ženske kadetske reprezentacije Srbije pored selektora Dejana Mudreše, nalaze se još pomoćni treneri Marjan Stojanac, Selena Pavlović Nestorović, kondicioni trener Bojan Antonić i fizioterapeut Igor Kovačić.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Kadetska reprezentacija Srbije, igračice do 16 godina starosti, u okviru priprema za EP u Portugaliji (13. – 23. avgust) još jednom je u Novom Bečeju, savladala odličnu selekcije Rusije. Izabranice selektora Dejana Mudreše slično kao i u prvom meču (48:45) demonstrirale su odličnu igru u odbrani tokom svih 40 minuta duela, ali su ovoga puta do trijumfa stigle u samom finišu kad su pogodile nekoliko teških šuteva: Srbija – Rusija 44:37 (8:8, 13:13, 8:8, 15:8).

SRBIJA: Katanić 4, Naumčev 10, Dimitrijević, Stojičić, Stevanović, Turudić 10, Jakovljević, Zukanović 3, Tešić 2, Đorđević 7, Jelić 8, Vulević.

RUSIJA: Kazlaeva 9, Bana, Safanova 4, Petrova 1, Ignjatova 2, Kosnukar 5, Kisiljeva 3, Dinza – Ernades, Komarova 1, Kosulnikova 4, Repnikova 3, Zarubina 5, Šiškina.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Kadetska reprezentacija Srbije, igračice do 16 godina starosti, u okviru priprema za EP u Portugaliji (13. – 23. avgust) odigrala je u Novom Bečeju prvu od tri kontrolne utakmice protiv selekcije Rusije. Izabranice selektora Dejana Mudreše uspele su da dođu do trijumfa posle puno bolje igre, pogotovo u prvom poluvremenu, ali su pre svega oduševile ogromnom energijom i velikom borbenošću koju su deomonstrirale tokom svih 40 minuta susreta: Srbija – Rusija 48:45 (16:6, 11:13, 12:12, 9:14).

Utakmici kadetskih timova Srbije i Rusije u Novom Bečeju prisustvale su Ana Joković, potpredsednica KSS, zadužena za žensku košarku i Marina Maljković, selektorka seniorske reprezentacije Srbije, zvaničnog šampiona Evrope, koje nisu krile zadovoljstvo zbog odlične igre, velike borbenosti i pobede naše najmlađe selekcije.

SRBIJA: Katanić 5, Naumčev 5, Dimitrijević 4, Stojičić 2, Nedeljkov 3, Turudić 4, Jakovljević, Zukanović 3, Curaković, Đorđević 5, Jelić 5, Mitrović 6, Jokić 6.

RUSIJA: Kazlaeva 11, Bana, Safanova 4, Petrova 3, Ignjatova 5, Kosnukar 4, Kisiljeva, Dinza – Ernades, Komarova 3, Kosulnikova 10, Repnikova 4, Zarubina, Šiškina 1.

IZVESTAJ SA PRVOG MECA.
By oksanat
Cao.Vec dugo citam sve forume u vezi sa mojim najdrazim sportom.Kosarku sam zavolio jos davne 1970.godine(Svjetsko prvenstvo u Ljubljani),kada sam bio osnovac.Uvijek sam pratio mladje kategorije,svojevremeno sam znao skoro sve sastave juniorskih selekcija koje su vodili Luka Stancic,Janez Drvaric,Rusmir Halilovic i drugi.Inace sam rodom iz Bosne,iz koje sam otisao 1993.Zivio sam u N.Sadu do 1997., a od aprila iste godine zivim u Phoenix-u u USA.
P.S.Za Tremi08 Na sajtu kss.rs danas su izasli sastavi kadetske selekcije -zene i prijatno ces se iznenaditi kada vidis visine dvije djevojke rodjene 2000. i 2001.godine. Za sada toliko.
Sportski pozdrav.
By oksanat
Stizu nasljednice...
Kakav kvintet krilnih centara I centara kadetske selekcije Djordjevic (1999. 189sm),Zukanovic(1999. 190sm)iz Zvezde,Jelic(1999. 189sm) iz Sapca, te Marta Vulovic(2000. 198sm) iz Kragujevca i najmladja Mitrovic(2001.godiste 204sm).Na sajtu kss.rs je objavljen siri spisak sa slikama kadetkinja i osnovnim podacima o svakoj.Velika perspektiva...Pozdrav.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Oksanat Jelicu iz Sapca sam gledao ove sezone na dva meca u kadetskoj ligi Srbije i na nekoliko meceva kada je dobila sansu u seniorkama. Ona je definitivno najveci talenat ZKK Sabac, veci taletan od Dragana Jokic koja igra pleja u Sapcu.
Jelicka je u kadetskom uzrastu uglavnom igrala na poziciji centra. To me je iznenadilo jer sam mislio da ce se devojka gurati na poziciju krila, ali je definitivno visinom prerasla poziciju krila, a verovatno ce i jos malo da poraste. Ima dobru ledjnu tehniku, solidan sut i sasvim dobro izvodi slobodna bacanja za devojku njenog godista i za poziciju koju igra. Takodje je dobra u skoku, bilo defanzivnom bilo ofanzivnom. Dobro je sto ume da vodi loptu, tako da nije igrac koji ne moze da prenese loptu preko pola, ili da ne zna kako da se oslobodi rivala kada dobije loptu.
U seniorskoj konkurencije je dobijala sansu kada je Sabac razbijao protivnike, ili kada je vec utakmica bila izgubljena. Na jednom mecu je bila jedna od boljih pojedinaca na mecu. Uspela je u seniorskoj konkurenciji da ugrabi par skokova protiv svojih protivnica i da da nekoliko poena.
Uglavnom njena pozicija bi trebala da bude krilni centar koji igra u reketu, jer nisam video da je sutirala za tri poena, a za cistu peticu trenutno je premrsava.
Ipak ima finu perspektivu.
Oksanat dobro dosao na forum

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]