Stare teme
By tremi08
Poraz. Trener ocigledno da nema blage veze jer sam pogledao par drugih utakmica i video kako ipak ima kvaliteta i kod tako mladih devojcica. Sokiran sam katastrofalnim igrama devojaka iz u18 i u16 selekcije. Pogotovo sestrama Katanic koje su trebale da budu lideri tih selekcija a one su bile jedne od najgorih sa uzasno losim sutem. Trener mora sto pre da se smeni , samo aplaudira i nista vise. Nisam siguran cak i da opstanak moze da se obezbedi,preslab kvalitet i jedino 2,3 igracice ovde znaju kosarku,ostale su antitalentovane.
By Edibledi
Jel gledao neko meč protiv Nemica? Vidim da je odnos u faulovima bio 29-13 za naše a bacanja 29-16 prema 5-3 za njine. :D
By Bojdo
Starija Katanic je se pokazala u boljem svijetlu , sjajan ulaz i pregled igre, istina sut nije isao .Ova mladja mi ne djeluje kao kalibar starije.
By oksanat
Razocaranje....Pogledajmo malo brojke..Igru Tesiceve,Jakovljeviceve I Jelene Mitrovic ne mogu komentarisati.jer su ukupno na obje utakmice sve zajedno provele na terenu 16 minuta...Ali "glavne igracice-zvjezdice" Katanic 57,5 minuta,1 od 12 za dva poena, 1 od 5 za tri poena,ukupan sut 2 od 17 ili11,76%, cak slobodna bacanja 1 od 4,ukupno 5 koseva na dvije utakmice; Naumcev-55minuta,6 od 11 za dva,2 od 6 za tri,ukupan sut 8 od 17,slobodna 1 od 4;Dimitrijevic-46 minuta,5 od 12 za dva,0 od 4 za tri,ukupan sut 5 od 16;Turudic 51 minut,4 od 14 za dva,2 od 6 za tri,ukupan sut 6 od 20 ili 30%;Jokic-biser,jer za 21 minut uputila je 6 suteva za dva i 5 za tri i pogodila"nula suteva" ili o,o%. Malo o krilnim centrima Djordjevic 47 minuta,6 od 11 za dva,1 od 5 za tri,ukupan sut 7 od 16;Jelic-28 minuta,1 od 9 za dva poena;Zukanovic-54 minuta,4 od 8 za dva poena,ne znam zasto ta djevojka toliko vremena provodi u igri..Na kraju Vulovic,24 minuta,3 od 6 za dva poena...Ukupno su nase imale 33 ubacena od 97 pokusaja za dva poena ili 34%,te 6 od 31 za tri poena ili 19 %.Ukupan sut 39 od 128 ili 30 %.Slobodna bacanja 9 od 23 ili 39 %.Sta vise reci...Trener je vec posebna prica...
By stefan98
Nisam za podrsku trenerima,treba ih kritikovati, ali sta ocekivati, ako ne da ih podrzava, dali treba da ih vredja kao neki, sto je bilo prilike da cujemo u prenosimaI sa U18, U20!? Nisam gledao tako da taktiku, izmene nemogu da komentarisem, ali ST suta nam je ocaj. Nadam se da ce se srcanim devojcicama sav trud vratiti u narednin utakmicama! SRETNOO..!
By stefan98
tremi08 napisao:Poraz. Trener ocigledno da nema blage veze jer sam pogledao par drugih utakmica i video kako ipak ima kvaliteta i kod tako mladih devojcica. Sokiran sam katastrofalnim igrama devojaka iz u18 i u16 selekcije. Pogotovo sestrama Katanic koje su trebale da budu lideri tih selekcija a one su bile jedne od najgorih sa uzasno losim sutem. Trener mora sto pre da se smeni , samo aplaudira i nista vise. Nisam siguran cak i da opstanak moze da se obezbedi,preslab kvalitet i jedino 2,3 igracice ovde znaju kosarku,ostale su antitalentovane.
Kakva promena misljenja za kratko vreme, pre mesec dana ste je svrstali u A selekciju, a vec danas ..
By tremi08
stefan98 napisao:
tremi08 napisao:Poraz. Trener ocigledno da nema blage veze jer sam pogledao par drugih utakmica i video kako ipak ima kvaliteta i kod tako mladih devojcica. Sokiran sam katastrofalnim igrama devojaka iz u18 i u16 selekcije. Pogotovo sestrama Katanic koje su trebale da budu lideri tih selekcija a one su bile jedne od najgorih sa uzasno losim sutem. Trener mora sto pre da se smeni , samo aplaudira i nista vise. Nisam siguran cak i da opstanak moze da se obezbedi,preslab kvalitet i jedino 2,3 igracice ovde znaju kosarku,ostale su antitalentovane.
Kakva promena misljenja za kratko vreme, pre mesec dana ste je svrstali u A selekciju, a vec danas ..

Aleksandru Katanic da jer je mogla da odigra isto sto je i Radocaj odigrala na EP a to je bilo skoro pa nista. Ivana Katanic je mnogo mnogo slabija,Aleksandra je cak i pokazala neke prodore,osecaj za asistenciju i znanje kosarke u sebi kao sto se to vidi u ovoj selekciji kod Turudic i Mine Djordjevic,vidi se da znaju da igraju i po kretnjama i po odbrani i vidi se da prate igru sa 16g. Aleksandra je imala ocajan sut na u18 dok je u igri bila solidna. Nisam razocaran u njih, samo sam mnogo vise ocekivao od njih dve a bas malo su pruzile jer su trebale da budu vodje u svojim generacijama. Aleksandra ima celu seniorsku sezonu ispred sebe, Arsenic takodje u Sloveniji i jos par igracica koje su igrale Super ligu a ovde su pruzile vrlo malo. Pristup trenera na oba ova prvenstva je jako los,pogotovo na U16 i covek je preuzeo odgovornost. Prvo sto nijedne akcije nije bilo ni za Minu ni za centre sve se islo na suvi talenat.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Reprezentacija Srbije, igračice do 16 godina starosti, završila je prvi deo Evropskog prvenstva koje se održava u Matosinjosu (Portugalija) sa sva tri poraza.

Izabranice selektora Dejana Mudreše u okviru trećeg kola grupe „C“ poražene su od selekcije Francuske 50:57 (12:17, 13:18, 13:12, 12:10), iako su pružile daleko bolju igru nego u duelima sa Belgijom i Nemačkom. Rival je na početku susreta poveo sa 11:0 što je odredilo dalji tok ove utakmice koja nije imala preveliki rezulatski značaj za obe ekipe.

U nastavku šamponata srpske kadetkinje će se boriti za opstanak u elitnoj diviziji.

Ako se izuzme uvodnih pet minuta, kad je selekcija Francuske povela sa 11:0, srpske kadetkinje su u prvom poluvremenu sasvim dobro parirale jednom od glavnih kandidata za zlatnu medalju. Uspevao je naš mladi tim da parira u skok igri, bio požrtvovan u defanzivnim zadacima, ali je neefikasnost i na ovom meču bila daleko najveći problem. Uspela je Srbija da preko odlične Marte Vulović smanji na 14:17 na startu druge deonice, držala dugo rezultatski priključak, ali je u finišu prvog poluvremena rival ponovo stigao do dvocifrene prednosti – 25:35.

Sa još više energije i želje su izabranice selektora Mudreše krenule u drugo poluvreme, dozvolile rivalu samo četiri poena u intervalu od pet minuta, ali poeni Nevene Naumčev i Mine Đorđević nisu bili dovoljni da se previše smanji razlika – 33:39. Francuskinje su zatim napravile seriju 5:0, na koju su istom merom uzvratile Naumčev i Katanić – 38:44. Utakmica je ipak bila ubrzo prelomljena kad Francuskinje pogađaju dve trojke i dolaze do vođstva 38:50 u 32. minutu. Odigrao je naš mladi tim veoma borbeno do samog kraja i izborio se više nego častan poraz – 50:57.

SRBIJA: Katanić 5, Naumčev 16, Jokić, Dimitrijević 3, Đorđević 12, Turudić 2, Tešić, Zukanović, Jelić, Vulović 10, Jakovljević, Mitrović 2.

FRANCUSKA: Žano, Bretanj 4, Sisoko 4, Fofana 2, Njago 2, Mbaje 9, Franšlen 8, Sen-Marten 4, Puj 5, Tan 9, Mbandu 8, Bremo 2.
By oksanat
Prva pobjeda kadetkinja.Konacno je dao priliku i Jeleni Mitrovic da zaigra.Najvise zahvaljujuci njoj nase su zaostatak od 6 poena nakon poluvremena okrenule u svoju korist i dobile drugo poluvrijeme 40:25.Jelena je imala 8 skokova,8 poena i 3 blokade.Bravo "mala".Katanic je postigla 15 poena(6 od 11 ili 54,5%),5 asistencija;Dimitrijevic 12 poena(5 od 9 ili 55,5%),Djordjevic 15 poena(sut 5 od 17 ili 29 %),9 skokova.Prvo poluvrijeme uz Djordjevic na pozicijama 4 i 5 su odigrale Zukanovic,Jelic i Vulovic i za ta 24 minuta provedena u igri(njih tri) postigle su nula poena i imale jedan skok.Zaista,ne razumijem naseg trenera sto im daje toliko prostora ,a one ne pokazu nista za vrijeme provedeno na parketu.Nadam se da ce izboriti opstanak u A diviziji,treba im pobjeda u petak kada ce razigravati 4 posljednje ekipe(po dvije) iz grupa E i F protiv 4 ekipe iz grupe G(Srbija,Hrvatska,Holandija,Engleska).

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]