Stare teme
Korisnikov avatar
By SASA BANJAC
Ja rekoh pre neki dan da je govoto,ali nije...Bogu Hvala.

Da sam trebao da glavu stavim na panj da sinoc ne mozemo da dobijemo,ja bih stavio bez razmisljanja,sva sreca nije trebalo :)

Wilson sta da kazem,igra sam na pleju,Zvezda ima ozbiljnu spoljnu liniju,tesko je igrati sa njima sam u oba pravca,u napadu da kreiras,eventulano da nesto nabodes iz tranzicije I trcanja,u odbrani da te ne probiju,da stignes da zatvoris,da napravis pritisak...Nema on dovoljno snage za takvu kosarku,ima prilicno godina I on nije u svojim najboljem fizickom izdanju.Mnogo je gluposti napravio u zadnjih par utakmica I kad je bio odmorniji I pored svog razumevanja njegove situacije na terenu ne mogu da shvatim neke od gresaka.Takve greske sa 32god,od igraca koji je reprezentativac zemlje koja je igrala EP I on igrao na EP,tesko je shvatiti.

I nije on sam kriv,Edo izvodi loptu kao da gubimo a ne da vodimo u mili sekundi,loptu pleju na stranu,kad mu samo saku vidi,Novica ima loptu u rukama I panicno trazi igraca za pas a sam samcat,umesto da je lagano spusti,saceka igraca,ili ako pridje Zvezdin igrac da stane,zastiti je telom I sa stomaka da na urucenje...

Stajalo se previse,nije imao pomoc saigraca,nismo kod presinga napravili ni jednu lateralnu kretnju niti lazno istrcavanje ka protivnickom kosu,ostavili smo ga u situaciji da sam prenosi loptu,a Zvezda mu je svaki put pravila zamke na 90 stepeni jer nije uvek bilo pomoci od nekog ko bi ga zastitio telom,kad dodje do blizu sredine niko ne krece po pas,svi stoje I cekaju da predje pa da krenu sa kretnjama.Visoki igraci nisu dolazili da naprave "plutajuci blok" I eventualno kod problema prime pas I traze davanje pasa igracu preko pola na nekom od uglova...

Wilson jeste zasrao ali mi generalno smo se lose kretali I nismo pomogali prenos lopte I barem je 50% kriva petorka za njegove greske,ne on sam,takodje bio je kod prenosa lopte dosta cesto u konstantnom faulu koji po pravilu nije bio sviran...

Sudije...No comment.Bolje nego da pravim elaborate gde je sve Partizan ostecen sto brutalno ocigledno sto perfidno I pokvareno...Postojala je jasna tendencija.

Sinoc je Zvezda izgorela,bila je nestrpljiva,htela je da resi titulu sinoc,odigrali su mnogo teskih utakmica ove sezone,mnogo utakmica uopste.Stranci bi da idu kuci,nasi bi neki na odmor,neki bi da odmore pre reprezenatativnih obaveza,svi zajedno su hteli gala proslavu titule kuci...Bili su nervozni,nisu ocekivali da ce Partizan imati energije a kamoli onakve energije u utakmici(nisam ocekivao ni ja) usli su preopusteno,stigla ih je nervoza I mi smo to pametno iskoristili.

U cetvrtak ce da bude tesko, pritisak da bude na nama,imamo lose kondiciono spremljenu ekipu,igramo petu utakmicu u 10 dana,nemamo pleja,nemamo peticu.

Ono sto imamo je srce kao kuca,najbolje navijace na svetu.Sinoc je bilo dovoljno,imamo pravo da se nadamo...
Korisnikov avatar
By rudonja
Faul Vilsona nad Guduricem

:lol: :angelic-little:
Korisnikov avatar
By Lucky
Interesantno kako je Dzikic potpuno iskljucio Milera iz serije. Svaki pokusaj soliranja je brutalno zaustavljen i, ukoliko ne krene sa pogadjanjem za 3p kao u 1. utakmici, potpuno je bezopasan u napadu.
Vidjecemo sta ce biti u cetvrtak, ali bez obzira na to Radonjic je jos jednom dokazao kako ne zna naci rijesenje za problem koji mu se pojavi u hodu.
By Edibledi
Одгледах сад утакмицу јер сам јуче стигао код 59-70.
СРАМНО СУЂЕЊЕ, нарочито у другом полувремену!!!
Мене срамота због њих, пошто њих очигледно није.
Ако је Звезда некад имала овакво суђење против Партизана, ево да се јавно извиним у своје име што сам славио те титуле. Најискреније!!!
Цирбес је добио први фаул у 38. минуту!!!
колико пута је направио очигледне фаулове, пупут гурања Џонса са две руке испод коша, док је овај чекао да му упадне лопта у руке а Цирбес га ладно одгурне у аут.
Јовчићу и Нешковићу :shock: , па где ће Вам душа људи???

Остало, кошаркашки, СВАКА ЧАСТ ПАРТИЗАНУ НА ОВОЈ ПОБЕДИ!!!
Вилсон је промашио занимање, Аранитовић одличан, Вилијамс, Џонс, Величковић, Милутиновић, Врабац, Мурић, Витковац, Маринковић, сви одлични, неко више неко мање.
By Gira PFC
Svaka čast momcima na ovoj pobedi! Psihološki je bilo izuzetno teško vratiti se (posle one trojke Gudurića u drugom meču), ali uspeli su. :)

Mnogo nam fali Cvele, ali polako dobijamo novog pleja, u vidu Vilijamsa (nužda stanje menja). :)
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
NIsam pisao od pocetka serije, prvu utakmicu nisam bio u mogucnosti da gledam, ali sve je u njoj bilo jasno, drugu sam gledao i druga je odigrana stvarno odlicno, sad onaj sut sto je usao i nije morao da udje, moglo je to i moralo je ranije da se resi, ali nema tu sta da se zameri ekipi. Trecu utakmicu sam sad odgledao snimak i mogu reci da sam potpuno iznenadjen nasim pristupom igri, tacnije odusevljen sam ! Nisam verovao da cemo se ovako muski boriti, tako da momcima i Dzikicu svaka cast!

Dzikic je genije, prosto se vidi da trener zna i da uziva u svom poslu, koliko razlicitih resenja je on smilio i primenio u ovoj seriji to je ono zasto ja volim kosarku. Prenos lopte preko Vilijamsa kojim smo im dali 20ak poena u dve utakmice, pik 4-5 kojim smo im u 2. utakmici dali 15ak poena u 3/4, koriscenje Batice i Pere koji nisu igrali od kako je Dzile dosao i davanje obojici ogromnog poverenja koje su obojica opravdala, zatvaranje u prve 2 utakmice Cirbresa, zatvaranje u 2 dve utakmice Milera, zatvaranje u sinocnjoj utakmici i neutralisanje Jovica, punjenje reketa, prepad zonama nakon tajma... I pre svega ono sto mi se najvise svidja rotacija u odbrani nakon preuzimanja/iskakanja, gde se pomaze sa drugog pasa na centra koji rola i savrseno ukombinovana rotacija da se stigne pokrivanje preostalog igraca u cosku. Takodje komunikacija u odbrani gde nakon preuzimanja u sred napada(doduse tu je i greska zvezde), Aranitovic koji cuva Mitrovica u reketu na mis mecu odlazi na suprotnih 45 i pokriva Lazica, dok Mitrovica preuzima Vrabac. Stvarno sam odusevljen igrom u odbani na pozicioni napad, samo sto je problem nakon njihovog ofanizivnog skoka uglavnom nesto punke vrlo brzo i ne stignu svi da se vrate i primi se lak poen, ali ni to nije cesta situacija.

Jedan veliki problem nas u ovoj celoj seriji, a bilo je toga i u polufinalu je taj sto ne pravimo pametne faulove, ne koristimo faulove za secenje kontri i polukontri vec ga pravimo kada oni vec krenu na kos i uglavnom dobiju dva bacanja ili nista manje cesto 2+1. Stvarno ne mogu da shvatim da pored toliko iskusnih igraca ne uspemo da napravimo taj jeftin faul, mozda je to zbog neigranja Cveleta koji je to uglavnom redovno radio i znao da prepozna, ali u sinocnoj utakmici mislim da smo napravili samo jedan takav faul i to Aranitovic.

Vrabac je decko koji nije dovoljno kosarkaski skolovan i to je ok, ali je pritom ili nevidjeno glup ili nevidjeno tvrdoglav pa pravi idiotske greske. Shvatam da nisi dovoljno dobro naucen, ali nisi pao s nebu u KKP, morao si da igras negde prethodnih 20 godina tu kosarku, pa da si igrao 2 sezone juniorske kosarke ja mislim da ne bi smelo da mu se desava ovo sto mu se desavalo u ovoj celoj seriji. On je decko vrlo lepo izgledao u nekim utakmicama ove sezone, ali da li ga u ovoj seriji opterecuje vaznost duela, velicina protivnika, ili je prosto mnogo jaca ekipa i odbrana pa se izgubi pod pritiskom. Deluje mi kao da mu treba godinu dana igre u nekom KLS timu da bi naucio neke stvari, ima on decko zelju i sjajno telo, ali u ovakvim utakmicama takve greske nemozemo sebi da dozvolimo jednostavno zbog jacine protivnika.

Vilsona ne mogu da okrivim za one greske, jeste da su stvarno izuzetno velike i da su mogle da nas kostaju, ali taj covek nije igrao ozbiljnu kosarku do pre 2 godine, ovo mu je kruna karijere, on nije toliko tehnicki potkovan da moze da se nosi sa odbranom zvezde, a i igra dve utakmice cele. Cak ni za 3 klase bolji igrac od njega Malkom Dilejni nije mogao da se nosi sa pritiskom protiv ove zvezde.

Vilijams me stvarno iznenadio kako je dobro odigrao seriju, za sada, skroz drugi igrac u odnosu na ono sta je bio kada je dosao, veliki je potencijal, pre svega odbrambeno, sa onim izvucenim stolicama, napadacki pogadja onaj svoj sut sa poludistance, jak je na obrucu sto je novina svakako pre je bacao neke frljoke... Sve u svemu prezadovoljan sam njime.

Od ostalih bih istakao ocajne partije, pre svega napadacki naseg kapitena Vanje, on prosto kao suter ne moze nista da pogodi, sto je porazavajuce jer je on pre 2 godine igrao bolje nego sada.

Svaka cast svim ostalim momcima, stvarno su dali svoj maksimum meni je puno srce kada vidim mrtvog Baticu da gine na terenu, on covek kojem je sve ravno ko tepsija kad pokaze emocije znam da je borba garantovana.

Sad u 4. utakmicu isto ovako jako, niko ne ocekuje od njih pobedu vec borbu !
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Ovo sa cerkom je odlicna fora :clap: :clap:

Zna li se sta je sa Andricem?
  • 1
  • 270
  • 271
  • 272
  • 273
  • 274
  • 278

За 13 минута смо примили 37 поена. Први напад Барс[…]