Odlazak Madara i Papapetrua koji su praktično imali ugovor i za narednu sezonu nikako nije dobar potez, ali ajde da vidimo šta će biti do početka sezone. Mislim da je trebalo da se prihvati produženje ugovora i povišica za Jama, ali očigledno se sa time nisu slagali iz kluba... Verujem da znaju šta rade, ali Jam je bio naš najkonstantniji igrač uz Zeka u seriji protiv Reala koja je reper vrhunca naše sezone. Mislim da je Madar ove godine uz jednog iskusnog pleja mogao da procveta punim sjajem, jer se taman oslobodio bubica i počeo da igra ono što trebai što se od njega traži, žao mi je što ne ostaje, ali svako bira svoj put.
Što se tiče Janisa, nikakako mi nije jasno šta se desilo s njim, izgleda da Grci imaju taj bag da ne mogu da igraju van domovine, kao što je i dosta Litvanaca imalo, slično je prošao Papanikolau koji se raspadao i u Barsi i u NBA, kao i Ulanovas i još neki igrači... Šta znam, on čovek nije pokazao ni 80% svog potencijala, ali je prosto korišćen u drugoj ulozi i krpio je čovek nama mnoge rupe u odbrani i čuvao najbolje napadače protivnika, ali prosto izgleda da mu uloga nije prijala. Ja sam kada je on došao očekivao da će biti korišćen kao Kalina u Zvezdi ili Luča u Bajernu, ali mu je Željko dao ulogu igrača rotacije. Zanimljivo mi je da se tek tako vratio u PAO, nakon što je prošle godine raskinuo ugovor i otišao kod nas...
Ogromne stvari su produženja Kevina, Zeka i Alekse, uz njih tu su za sledeću sezonu sigurni i Smajli, Đuša, Trifa, Balša. To je osnova od 7 igrača, plus se čeka Tristanova situacija da se reši i mali Savo. Znači na roster se očekuje još nekih 5 igrača...
Za sad smo na ovome:
1. Aleksa
2. Kevin, Đuša
3. Trifa
4. Zek, Tristan?
5. Smajli, Balša
Fale prve opcije na pleju, krilu i centru... Mnoga imena se pominju, al ništa još nije zvanično, dugo je leto