Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac i ja smo u tim vodama...

S obzirom da mali raste ko iz vode i da je iz dana u dan sve zanimljiviji, iskreno supruga i ja što stignemo uveče kad ga stavimo na spavanje da uhvatimo 2 sata vremena je max. I to bude neki film ili serija, a neretko se desi da tad odem na trening, tako da vremena za filmove i serije nikad manje. U odnosu na prvu godinu života malenog, kada smo mogli da gledamo sve moguće i apsolvirali, sad je druga priča jer imaš samo taj jedan prozor.

Što se tiče čitanja, tu još tanje, prošle godine na moru sam uspeo da progutam od Tiaga Zamalek i oduševio se, onda na moru krenuo i drugu knjigu, ali nisam imao adekvatnu zamenu, pa je bilo traljavo. Posle sam kupio od Tiaga i "Odakle sam bila više nisam" i "Estoril". Krenuo da čitam ovu prvu i bukvalno je vukao sa sobom preko 6 meseci ne uspevši d apročitam ni prvih 100 strana, nekako mi je teško da čitam, nije zanimljivo i nije dovoljno privlačno. Što je čudno jer je u pitanju zbirka priča, ali eto i onda tokom tih 6 meseci inat da ne prestanem i pređem na nešto drugo, već da završim. Odustao sam. Pa onda velika pauza, pa onda oko 1. maja uzeo par knjiga da vidim kako će da mi idu koje sam dobio za prošli rođendan, kako bih mogao spreman na more da krenem. Međutim, u ovom periodu kad je mali dovoljno velik da hoda i ima po jednu dremku od po sat vremena pre i posle podne, ništa skoro nisam stigao da pročitam...

Ono što me vadi su podkasti, tu uhvatim do posla i nazad sat vremena da odslušam nešto, pa tako švrljam od finansija i biznisa, preko sporta, do roditeljstva i psihologije, u zavisnosti od raspoloženja. Sve u svemu prilagođavanje je u pitanju.
Korisnikov avatar
By Zex88
Е да,то и ја радим.. У колима редовно их слушам, али углавном о спорту(кошарци).. Милош и Един, Трибина, 6.75, Лука и Кузма кад имају добре госте.. Слично важи и за Јао Милета..
Korisnikov avatar
By Karaburac
Moja klinka ce sad 7 meseci.
Paznju trazi 24/7, cak i spava na meni ili mami. Tako najcesce i pogledam neku utakmicu, dok je budna nema sanse.

Zena i ja pratimo sad Andor, kad nam se otvori prilika. Ukoliko ima star wars fanova, Andor i Mandalorian bih preporucio, ostalo sto Dizni radi zasluzuje javno kamenovanje.

Knjigu nisam procitao od proslog mora.

Podkaste i ja slusam, najcesce Luku i Kuzmu, Jao Mileta i tako. Edin isto ima dobre goste.

Elem sto se tice Rusije, ja sam 2013.g. Bio u Moskvi na RISI-ju i tad su nam otvoreno rekli da smo im poslednja rupa na svirali. Oni su tad vec ocekivali sukob u Ukrajini vecih razmera i rekli da je to neizbezno. Ja sam to naivno podveo pod preterivanje. Njima je blisko zarubezje glavna interesna sfera. Sto se Balkana tice najvise deluju u Bugarskoj i to im je najvaznije. Tako da, dok se Bugarska i Rumunija geostrateski ne okrenu ( a nece) mi ne treba da se zanosimo nikakvim idejama o bilo kakvoj ruskoj pomoci koja nije deklarativna. Osim toga, zivot u Rusiji mi se bas nije dopao. Kod nas je autokratija, ono kod njih je na ivici terora. Korupcija gora nego kod nas. Ogroman strah od terorizma. Meni nije prijalo.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ja ovo sto sam ti rekao je misljenje Rusa koji su zaposleni naucni saradnici u bivsem analitickom odeljenju KGB, a sada RISI.

Nisu oni nista krili.
Na Balkanu glavna sfera interesa im je Bugarska, tu hoce da "lome". To mozes da vidis i po ulaganjima istih organizacija ruskih u Sofiji i u BG, to je neuporedivo.
Recino RISI kancelarija u Sofiji je bila jedna od najvecih van Rusije (ako se ne varam posle Kazahstana), a u Srbiji imala 2 zaposlena i brzo potom ugasena.

Sa ogradom da su ovo bajate informacije 10god dok sam se jos bavio time, ali imperije ne menjaju spoljno politicku strategiju tako lako, tako da ga okvirno i dalje dozivljavam kao aktuelno.

Moje misljenje je samo onaj deo da nam ne valja mnogo talasati dok smo u okruzenju, jer cemo najebati.

A moj subjektivni osecaj je da je pitanje da li je za obicnog coveka koji zivi neki normalan zivot bolje da ruski uticaj ovde zaista postane dominantan. Cak mislim da nije.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pon Jul 21, 2025 4:51 pm Moja klinka ce sad 7 meseci.
Paznju trazi 24/7, cak i spava na meni ili mami. Tako najcesce i pogledam neku utakmicu, dok je budna nema sanse.
Brate taj period je još i dobar, videćeš u narednih 6 meseci, kad krene da se diže, da stoji, da hoda, da pada, da se penje... Pičvajz živi, sad tek ne možeš da ga ostaviš ni do wc da odeš. Ja ga vežem u onu stolicu za hranjenje, on se iskobelja iz nje i ustane, ma šou.

Al je zato sad najzanimljiviji period, krenuo je da priča, postao je papagaj, zna DA i NE, prelepo iskreno, mnogo zanimljivo, svaki dan se sve više iznenađujemo šta sve zna i šta je upio "usput".
Korisnikov avatar
By Karaburac
Verujem brate. Moja je krenula pre neki dan da sedi, pre 10 dana da puzi, vec sad je spremna da napravi sranje :) :D :D :lol:

Mislim da je koncept pada na glavu narocito privlaci :lol:

Mogu da zamislim samo sta ce biti kad prohoda.

Ali slazem se, zaista predivno iskustvo. Isto me iznenadjuje redovno. Cak, ono sto me od starta iznenadjuje je koliko zapravo imaju snage i sta sve mogu da podignu kad su mali. Ogradim je da ne padne, samo sve pobaca :lol:

Jos uvek ne brblja, sad je u fazi vristanja, valjda vezba glas.

Ali lepo komunicira rukama i tim nedefinisanim glasovima, tacno znam sta hoce, sta nece. Ima neki svoj nazovi jezik :D
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ma kakvo zagrađivanje, nema ništa od toga... Sećam se tetka je mog brata zagrađivala jastucima kada bi spavao na bračnom krevetu, al to ne funkcioniše sa mojim malim zvrkom. Šta više mislim da bi i u snu mogao da se preko jastuka presamiti.

Moj savet je da im se puno priča i objašnjava sve, to moja žena radi, ona je učiteljica, pa joj u prirodi da mora tako.
  • 1
  • 3810
  • 3811
  • 3812
  • 3813
  • 3814
  • 3818

Види га Ске :) Дакле идемо на Барсу,па евентуално[…]