Teme vezane uz Evroligu, Evrokup, evropske lige... sve vezano uz evropsku košarku
Zanimljiva dešavanja na starom kontinentu, najviše od svih u ovom prelaznom roku odskaču novi članovi EL, pre svih Dubai i Hapoel.

Dubai, napravio kompletno novi roster, ostalo, otprilike sve što valja i došlo 8 igrača, biće i 9. Petrušev.
Sastav sada izgleda ovako:
1. Avramović, Wright, Mason
2. Musa, Prepelič, Anđušić
3. Bejkon, Abass, Dangubić
4. Petrušev, Anderson, Bertans
5. Kamenjaš, Žaite, Kabengele

Vrlo solidno, sa jasnom slikom ko je glavna zvezda - Musa, sa zanimljivim propratnim osobljem, sa igračima u najboljim godinama koji su ili dokazani EL nivo, ili na prelazu EK-EL i željni dokazivanja. Šutersko ludilo u najavi :dance: Ono što upada u oči da oni sa večitima u UAE imaju 4-0, što nije zanemarljiv podatak. Prvo kolo EL igraju kod kuće protiv KKP.

S druge strane u Tel Avivu se sprema pod palicom Itudisa ozbiljan roster u kojem fali doduše još par igrača:

1. Micić, Kris Džons, Madar,
2. Elajdža Brajant, Blakeni, Enis
3. Malkom,
4. Kaboklo,
5. Oturu, Moltly, Odiase
Tu su i određeni domaći igrači, koji su neophodni zbog domaćeg takmičenja, ali retko ko je spreman za EL nivo.
Karaburac napisao: Čet Jul 24, 2025 11:47 am Inace, Dubai ima sad jos vise osecaj balkanske ekipe nego prosle godine sa 7 igraca iz ex yu. Prakticno svi suteri ex yu.

Sta ocekujes od dvojca iz Buducnosti, kako ce se pokazati na visem nivou?
Iskreno nisam ih puno gledao ove sezone, ali po svemu sudeći, deluje mi da bi to moglo da bude dobro. Kako su u pitanju igrači EK nivoa, na kojem su pravili razliku, a sad dolaze na EL nivo, gde se ne očekuje da budu primarne opcije ni na svojoj poziciji, mislim da mogu da se pokažu.

U suštini Vrajt će biti druga opcija, dok će Kenan možda biti i treća, tako da bez preterano opterećenja mogu da igraju. Dosta utakmica će biti, tako da će dobiti priliku, u nekim utakmicama očekujem i da budu van 12. Iskreno mislim da mogu da budu korisni EL igrači, da li mogu više od toga, trenunto i u naredne 2 godine mislim da ne.

Kenana mnogo gotivim i sećam ga se još iz perioda kada je igrao za Sparse. On je još "mlad" 25 godina, a već je prošao pokušaj EK nivoa pre 3 godine u prvom mandatu u Budućnosti, pa se lepo vratio korak nazad u SC Derbi, pa polako i eto ga u EL. Mnogo mi je drago, ja sam ga želeo u KKP još iz Sparsa direktno, al eto... Vidi se da je sazreo u Budućnosti, značilo mu je i što je Omić tu bio konkurencija sigurno za podizanje kvaliteta igre. Konkretno mislim da može drastično da napreduje i dođe do legitimnog EL nivoa, ne ove sezone, već u naredne 2-3 godine. Mislim da će mu značiti trening sa Žaiteom i Kabengeleom, pa i Fićom, može tu dosta da se nauči i da ga natera na napredak.

Sve u svemu baš ono moderna run and gun ekipa će ovo biti sa praktično 8 igrača koji su ozbiljni šuteri, od toga (Đuša, Klemen, Davis su baš ono knjiški čisti šuteri) a ostali su fizikalci koji će da krpe rupe. Jedino su Musa i Fićko neki all around igrači tu. Sviđa mi se odabir krilnih igrača Anderson, Abas, pa i Danga su tu da krpe i trče, skaču, biju. Na centru vrlo raznovrsno, sve moguće opcije imaš. Jedino mi se ovaj Bejkon nikako ne sviđa i ne uklapa tu iskreno.

Živo me zanima kako će to da izgleda na terenu i što se kaže "koliko će im trebati lopti". :D
Ne znam iskreno, meni deluje da će on da se smuca po osrednjim klubovima po Evropi, voleo bih da je slučaj drugačiji, ali nekako mi ni on kao igrač ne deluje da je gladan...

Zanimljivo, u EK ćemo imati čak četiri naša trenera:
Karaičić - Aris
Barać - Baškeršefir
Alimpijević - Bešiktaš
Čanak - Leikabelis

+ iz regiona
Pavićević - Panionios
Mitrović - Cedevita
Žakelj - Budućnost
Spahija - Venecija

Dakle 8 trenera od 20 timova u EK

U EL situacija je nešto drugačija:

Željko - Partizan
Kokoškov - Efes

+ iz regiona

Golemac-Dubai
Ivanović-Virtus

Ajde da proširim i na FIBA LŠ, tu trojicu imamo:

Jovanović - Spartak
Stefanović - Igokea
Šakota - AEK

+
Repreša - Trapani
Filipovski - Vurzburg
Bosnić - Sonlok
Rajković - Tofaš
Laković-Gran Kanarija

Dakle 9 domaćih trenera u tri najjača kontinentalna takmičenja, plus uz to imamo Sašu Obradovića i Đorđevića, Džikića koji su u najboljim godinama, ali i Peru Božića i Malinu koji grade svoju karijeru okolo.

Deluje da kadrova imamo, e sada da li i koliko imamo materijala za rad i šta je plan za budućnost, videćemo...
Сад видим да је Бјелић против Албе играо 12 минута.. Сад иде она: а нама није ваљао за млађе категорије..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Prvo bih da izrazim gađenje novim formatom EL, ovo više ne liči ni na šta... Po meni utisak da nikada ranije nije počela EL, a zapravo krenula je samo 2 dana ranije ove godine. Utisak je još gori, kada shvatiš da je EP završeno pre kolko 3 nedelje, igrači iskasapljeni ritmom, povredama, prilagođavanjima. Primera radi, imamo igrače koji su bili očajni na EP (Vasa, Gudura, Milutinov) pa sad uhvatili, tj. morali da uhvate formu za EL, a onda imamo Osmanija, Obsta, Bongu i koji su iz top forme nastavili da igraju top i sada. Nagomilano previše utakmica, nije više ni bitno da li si pobedio ili izgubio, dupla kola u kojima igrači idu od sjaja do očaja i tako u krug. Gde različite postave različitih ekipa igraju utakmice u istoj nedelji, load management, neverovatan broj povreda svakodnevno itd.

Drugo,da kažem da će možda i biti izjednačenija liga, ali nekako mi nije gledljiva iskreno, polako ali sigurno guraju kao fudbalskom ritmu, koji mi se odavno ogadio. Možda je trebalo drugačije da se to sve izvede, da se naprave dve divizije, da ima manje utakmica, da kompetentnost bude veća. Svakao je zanimljivije sad, jer imaš više primera kada autsajder dobije favorita, dobre su ekipe svi skupili, sem možda tog Asvela, razlika između najboljih ekipa i ovih slabijih se smanjila značajno, što je dobro. Po tom rasporedu kvaliteta, liči na onaj stari format iz 2010ih npr.

Treća stvar, dosta naših domaćih igrača je dobilo priliku da igra EL opet, tu su sem igrača u blizancima:
Bajern: Jović, Lučić i Radanov
Dubai: Dangubić, Anđušić, Petrušev, Kondić (znam da je BIH zvanično)
Monako: Nedović
Milano: Gudurić
Barselona: Kusturica
Hapoel: Micić
Makabi: Trifunović
Olimpijakos: Milutinov
Valensija: Džepina
Virtus: Smajlagić

To je 15 igrača + 13 u blizancima.

Plus imamo pored Željka i još jednog trenera u EL Kokoškova.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53

Страшан је играч Монтеро..А само 22 године.. Стига[…]

Волео бих га у Звезди,али мислим да је ово прави п[…]