Karaburac napisao: ↑Uto Okt 21, 2025 4:16 pm
Bacio sam malo pogled kako stojimo sa igračima u Eurokupu i FIBA BCL da vidim na koga možemo eventualno da računamo u kvalifikacijama.
U Evrokupu imamo sledeće igrače: Nikola Tanasković (Budućnost), Dejan Miletić (Kluž), Balša Koprivica (Bakšičehir), Stefan Đorđević (Slask Vroclav), Stefan Nikolić (Venecija).
U FIBA BCL imamo: Marko Pecarski (AEK), Novak Musić (Patrioti Levice) i dva igrača sa dvojnim državljanstvom David Simonović (Le Man) i Dušan Nešković (Hajdelberg).
U FIBA BCL učestvuju i Igokea i Spartak, ali njih možemo da računamo i kao ABA ekipu.
Deluje mi da pod košem imamo dosta igrača koji mogu da odrade posao relativno dobro za prozore, ali me malo brine ko će biti u prednjoj liniji. Ako uzmem u obzir da možemo da računamo na domaće igrače iz Partizana i Zvezde ovo je po meni neki širi spisak momaka na koje bi mogli da računamo da odrade prozore.
1) Rebić, Miljenović, Musić, Drezgić
2) Marinković, Momirov, Lakić, Uskoković, Barna
3) Dobrić, Cerovina, Nikolić, Bošnjaković, Đulović
4) Davidovac, Pokuševski, Marković, Tanasković, Nikolić
5) Koprivica, Miletić, Plavšić, Đorđević, Ilić, Pecarski
Nisam računao na starije snage koji su se u principu i oprostili (Kalinić, Milosavljević itd), kao i na Simanića zbog drame od prošlog leta.
Ristić bi se verovatno odazvao kao i uvek, ali ne znam u kakvom je on stanju tamo u Aziji, tako da sam se mahom fokusirao na ABA.
Na pleju ozbiljan problem kada nema Vase, Avrama i Jovića starijeg.
Na beku i krilu mešano meso, ali Marinković i Dobrić bi trebali da vuku, a ostali malo da ih pokriju, ko god to bio.
Na četiri i pet sam nekako bezbrižan Davidovac, Pokuševski, Bogoljub, Koprivica, Miletić i Plavšić bi trebali da završe solidan posao.
Svaka čast na uloženom vremenu, ja sam nakon onog pobrojavanja igrača iz EL odustao od EK igrača iako je pitao neko od ljudi na temi...
Što se tiče ekipe, nije to uopšte loše, ali tu je glavni problem koga će Alimpijević videti kao nosioca, ni jedan od ovih igrača nije nosilac u svom klubu, bilo da je to EL, EK, FIBA LŠ ili ABA nivo. Mislim da će to biti glavni problem, sem ako se koncept igre ne baci na centre-Koprivicu i Miletića (koji su dominantni u EK). Ja iskreno ne vidim Vanju i Dobrića, kao dva uslovno rečeno najbolja i najiskusnija igrača sa ovog spiska, da mogu da budu lideri tog nekog tima. S druge strane mnogo volim ta dva igrača i najviše bih bio srećan da me razuvere, ali prosto oni nikad nisu bili u takvoj situaciji u svojim karijerama da nose ekipu.
Od igrača za širi spisak tu si od EL zaboravio Trifunovića i Radanova, mislim da će oni dobiti zeleno svetlo da se priključe repki, s obzirom na njihov status u klubovima. Zanimljivo bi bilo videti da li bi se Nedović odazvao i da li bi ga pustio Spanulis, mislim da bi to bio top potez, jer on može taj ekstra kvalitet da donese, ali opet to je pitanje za selektora...
Nisam onog malog Stefana Joksimovića gledao, ali sam čuo da ga je Edin u podkastu ishvalio da je ozbiljan potencijal, to ne treba propustiti nikako, ako postoji neka mogućnost da se uzme. Jeste da dečko ima kako sam video CG i SL državljanstvo, ne znam da li ima mogućnosti da se on vrbuje za nas da igra. (sin legende ABA lige Nebojše Joksimovića)
Ima tu i igrača iz "ostalih" liga, npr. u Poljskoj imamo igrače kao što je Nemanja Nenadić, Stefan Đorđević, Jovan Novak i Nikola Radičević, koji su lideri u statističkim parametrima tamo. Iz ostalih liga, igrači koje eventualno treba uzeti u obzir su: Tasić, Beslać, Miha Andrić, Apić, Sani Aranitović, Stefan Lazarević.
Radujem se novom licu na klupi, mislim da će uraditi dobar posao, svakako nova energija je potrebna reprezentaciji, a on je čovek to i zaslužio.