Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Karaburac napisao: Uto Maj 06, 2025 9:23 pm Gledao sam poslednjih nekoliko utakmica Borca i moram da priznam da su mi znacajno simpaticniji nego sa pocetka sezone.

Startna petorka u kojoj Fundic i Nikolic sa 199cm igraju na pozicijama 5 i 4 mi je strasno zanimljiva. Fajterski pristup, puno preuzimanja, udvajanja, rotacija... I onda krene padanje kad se startna petorka umori.

Pavicevic kao rezervna petica svojom visinom potpuno promeni dotadasnju koncepciju igre Borca i onda krenu da padaju. Rezervna cetvorka prakticno ne postoji od kad Furnavicijus ne igra nego se tu spusti Fundic ili se podigne Josilo sa 3 i to vise nije to.

Gledajuci to sve, kao i juniore koju su bili drugi na zavrsnom turniru JLS mislim da bi Borac trebao da bude hrabar i da celokupnu prvu petorku juniora (Radovic vec dobija priliku) promovise u prvi tim.

Bozidar Curcic sigurno trenutno nije bolji igrac od Pavicevica, ali sa svojih 206cm je odlican atleta, pokretljiv, moze da opali i mislim da je spreman da bude treca petica da odradjuje 5 do 8 minuta na utakmici.
Jakov Tatic, mvp regularnog dela JLS je cetvorka koja mene stilom igre jako podseca na Nikolica. Undersize, sa puno energije, trcanja i dobrog osecaja za skok mislim da moze vec sad da uskoci u ulogu Pavla Nikolica nekih 5 do 10 minuta.
Na trojci je iskusni Josilo koji je pun pogodak prelaznog roka. Uz njega na 3 nekad uskoci Manojlovic koji pokriva i poziciju 2. Mislim da je relativno mladi Manojlovic fino iskoristio svoju priliku, a takodje mislim da bi se Ivkovic iz juniora sjajno uklopio u tu ulogu visokog beka, niskog krila sa svojom sjajnom defanzivom.

Na beku od kad Valinskas ne igra se smenjuju Manojlovic i Djordje Curcic, oboje mladi i po meni su obojica fino iskoristili svoje prilike. Tu bi jos mogao da legne Bugarcic iz juniora kao undersize dvojka sa svojih nekih 187cm.

Na pleju je omaleni Radovic po meni sasvim solidno menjao omalenog Baldvina i mislim da im je to jako dobra kombinacija koju bih zadrzao u narednoj sezoni.

Tako da bih ja na mestu Cacka probao da zadrzim skoro celu sadasnju ekipu. Rupe bih popunio juniorima. Probao da se oslobodim na petici Pavicevica i Jankovica (na kojeg se ocigledno ne racuna) i tu ulozio sve sto mi preostane u budzetu za jednu solidnu crnu undersize atleticnu peticu.

Sastav bi izgledao ovako:
1) Baldvin, Radovic
2) Curcic, Bugarcic
2/3) Manojlovic, Ivkovic
3) Josilo
4) Nikolic, Tatic
5) Fundic, undersize crnac, Curcic

Puno trcanja, puno rotacija, preuzimanja, pritisak na lopti, napad iz tranzicije, sirenje sutom. Mislim da bi ova ekipa imala jako dobru hemiju i da bi rasla u toku sezone.
Praktično sam pogodio kako će izgledati Borac ove sezone. Ostaje žal što su se nekih juniora prelako odrekli i što nije bilo sredstava za jedno kvalitetno pojačanje pod košem.
Inače uživam da ih gledam. Small ball, igraju baš srčano. Imam osećaj da im malo fali da se podignu na viši nivo. Da ima neko uz Fundića da se bije pod košem i još jedna četvorkica da Nikolić ne lipše svaku utakmicu, mislim da bi cela ekipa skočila.

Sad ovo protiv Splita je i Boldvin napustio ekipu. Na kecu je mahom igrao Uskoković uz Radovića. Fali bar 3 igrača da mogu da održe tako visok tempo. Šteta, baš šteta.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Inače, gledam malo neke ''stare talente'' uglavnom domaće, ponešto regionalnih i malo stranih i razmišljam kako bi neki od njih možda mogli da budu dobra ''krađa'' za neke od ABA ligaša nižeg i srednjeg nivoa.

1) Martin Peterka , 203cm, PF - nekada velika nada češke košarke nije uspeo da napravi veliki iskorak u karijeri. Kao 30-godišnjak formiran je igrač. Uvek ga je krasio dobar skok i čvrstina. U principu se godinama vuče po Češkim, Poljskim i sličnim ligama sa jednim pokušajem u Turskoj. Pretpostavljam da nije skupo pojačanje, kontam da bi nekom mogao da završi fin posao ko kuburi sa čvrstinom i skokom sa PF pozicije.

2) Stephane Gombauld, 206cm, SF/PF - isto nekada ozbiljna nada Francuske košarke. Odličan atleta, nije uspeo da napravi karijeru kakva se očekivala. U poslednje vreme se šeta između Francuske i Italije. Inače, interesantno je da mu Srbija nije nepoznata jer je sezonu 2020/2021 proveo u Mladosti iz Zemuna.

3) Vasilije Baćović, 206cm, C - Crnogorac koji je dugo igrao u Budućnosti, pa za studentski centar. Prošle godine se šetao kroz nekoliko timova. Nije to Bog zna šta, ali Borcu bi na primer legao ko budali šamar.

4) Stefan Kenić, 206cm, SF/PF - Nekada junior Crvene Zvezde, nikad nije dobio priliku na velikoj sceni. Prošlih godina je igrao solidno po Poljskim i sličnim ligama. Trenutno član Nefčija iz Bakua gde ima solidnu sezonu.

5) Sani Čampara, 191cm, PG - Isto momak koji nije uspeo da postigne karijeru kakva mu se predviđala. Prošao mlađe kategorije Sparsa i Real Madrida. Igrao u ABA već za Split i Zadar. Poslednje dve godine je u Slobodi iz Tuzle. Ove godine ima prilično dobru sezonu.

6) Boško Bumbić, 191cm, PG - Rođeni Čačanin, dete Borca, prethodne dve sezone proveo u Vojvodini, ove godine ekspolodirao u Čačku 94, možda je vreme za povratak u Borac.

7) Aleksandar Langović, 206cm, PF - nekadašnji Megin junior, posle krakte karijere u regionu uputio se u Poljsku gde igra već treću sezonu i ove godine definitivno najbolju po njega. Kako ove godine puni 25 godina, ulazi u najbolje igračke godine.

8) Alen Malovčić, 201cm, SF - Slovenac, nekada junior Olimpije. Prošle godine igrao odlično kod Miljana Pavkovića za Šenčur, ove godine igra odlično za Helios koji je uz Široki verovatno najviše pokazao ove sezone u ABA 2 i ozbiljan su konkurent za povratak u ABA 1. godinu dana mlađi od Langovića, tek ulazi u najbolje godine.

9) Daniel Batcho, 211cm, PF/C - Francuz, imao odlične nastupe svojevremeno na juniroskim turnirima evrolige. Solidna NCAA karijera, pogotovo juniorska i seniorska sezona. Trenutno u G ligi gde će se trenutnim partijama teško izboriti za mesto u NBA ligi tako da je povratak u Evropu realna opcija.

10) Dušan Makitan, 205cm, PF - Momak 2005.g. prošle godine šampion KLS sa ekipom Vršca. Pre toga prošao mlađe kategorije Igokee, gde je imao odlične nasutpe na juniorskoj fiba ligi šampiona. Ove godine igra vrhunski za Borac iz Banjaluke. Mislim da je vreme da iskorači u ABA.

11) Bogić Vujošević, 188cm, PG - nekada reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, sada reprezentativac Austrije. Igra odlično u Rumuniji, pre toga godinama igrao dobro u Austriji. Iskusan plej.

12) Nikola Jevtović, 208cm - PF/C - Nekada bio jako dobar u Metalcu, već duže vreme u inostranstvu, ove godine jedan od najboljih igrača rumunske lige. Za iskustvo pod košem.

13) Ognjen Micović, 185cm, PF - Rođeni Čačanin, dete Borca, igra sezonu karijere u Crnoj Gori gde u proseku ima dabl dabl sa poenima i asistencijama. Sa 25 godina, ulazi u najbolje igračke godine.

14) Đorđe Drenovac, 203cm - PF - Bivši naš reprezentativac u mlađim kategorijama već godinama jedan od najboljih igrača u mađarskom prvenstvu. Iskusan internacionalac.

15) Vuk Vulikić, 196cm, PG/SG - Bivši član mlađih reprezentativnih selekcija. Pre dve sezone imao odličnu sezonu u Mladosti iz Zemuna, potom odigrao sezonu u Rumuniji i sad je jedan od boljih igrača u Mađarskoj.

16) Milovan Drašković, 208cm, C - Bivši član mlađih kategorija Barselone i mlađih reprezentativnih selekcija Crne Gore, posle juniorskog staža karijeru gradio u nemačkoj i grčkoj drugoj ligi gde trenutno igra odličnu sezonu.

17) Igor Kesar, 203cm - PF - Godinama već iskusan internacionalac u Rumuniji, Makedoniji i Bugarskoj. Ove godine jedan od najboljih igrača bugarskog prvenstva.

18) Filip Bjelanović, 196cm - SG - Hrvat, 2002.g. jedan od najboljih poentera druge nemačke lige ove sezone.

19) Matija Belić, 201cm, PF - Senior na Wyoming, pre odlaska na NCAA bio veoma zapažen u KLS. Bio član i mlađih reprezentativnih selekcija. Gotovo sigurno ga čeka povratak u Evropu posle ove sezone.

20) Filip Borovičanin, 206cm, PF - Momak koji može biti zanimljiv i za gornji dom ABA. Igrao je na U19 svetskom prvenstvu za nas. Ove sezone kao senior ima jako dobre brojke za Xavier.

21) Ahmet Jonović, 216cm, C - nekada član Mege i OKK, trenutno igra solidnu seniorsku sezonu za Bradley. Sigurno ga čeka povratak u Evropu.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Zanimljivo da mi je Drenovac poznanik i komšija, sa njegovim mlađim bratom sam igrao. Inače sa Đoletom sam se družio jedno vreme dok je igrao u Skopju. On je u Mađarskoj postao bukvalno božanstvo, možda i najbolji strelac domaće lige ili tako nešto. Pratim ga i na mrežama i ovako, uvek mi je bio simpatičan, vrlo zahvalan igrač, sad još i iskusan. Mislim da neće mrdati iz Mađarske. Inače, nikako nije PF, već SG, eventualno SF.

Mali Langović je mlađi brat mog kolege sa fakulteta, propratio sam ga kroz te juniorske godine, preko Igokee i Mege, znam da je otišao u Poljsku, deluje da mu je lepo tamo. Drago mi je zbog dečka. Može biti late blumer.

Bogića Vujoševića sam se skoro nešto setio, pa sam ga guglao...

Za Jevtovića sam mislio da se penzionisao, sad vidim da ima "tek" 37 godina, već 10 godina je u Rumuniji koliko sam ispratio. Inače ta Rumunija i Mađarska su bile spas za sve te solidne ABA igrače, dobro se plaćalo i bilo je izvesno da ćeš dobiti taj novac, za razliku od regiona...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Samo da pohvalim i Borac i FMP za nastup na kupu. Inace, u Borcu svi pricaju o Nikolicu, ali Manojlovic se isto lepo pokazao i generalno igra dobru sezonu.

U FMP-u Barna i Stefanovic odlican mec odigrali. Na Barni su se smenjivali i Lakic i Braun i Bonga i natrpao je opet ozbiljno. Stefanovic ispogadjao teske suteve. Svaka cast obojici, zaista.
Korisnikov avatar
By Zex88
Код Барне ми недостаје нешто,некако немам поверења у њега кад је битно..

Све похвале и за Мегу,од њих сам и очекивао да могу до финала(а мислим да и ту имају шта да кажу).

Партизан је био слаб против Фмп-а,а срамотан против Меге..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Malo je to nepravedno prema Barni, ja bih od domacih igraca verovao samo Jokicu i Bogdanovicu, a oni su 10 godina u NBA.
Korisnikov avatar
By Zex88
Знам,али некако кад год се дође до финиша,он заглавиња,промаши бацање. Баш се не сећам да је решио текму. А лопта иде стално њему у руке.
Некако ми је комплетан утисак да нема квалитет да на већем нивоу пружа овакве партије.

Korisnikov avatar
By Karaburac
Sad konkretno bih to pripisao umoru. Realno svi napadi su isli preko njega, a Partizan je smenjivao na njemu najbolje defanzivce.

Da sam na mestu uprave Partizana ili Zvezde ja bih mu sigurno dao priliku, mislim da je zasluzio. Poentira raznovrsno, prodor, kretnje bez lopte, sut iz driblinga, spot up situacije. Vrsi stalno pritisak na odbranu i izvlaci mnogo faulova.

Realno na svakom nivou na kojem je do sada igrao je nakon perioda adaptacije bio zaista odlican napadac.

Dobar deo njegovih gresaka je posledica umora i cinjenice da skoro sve u napadu FMP-a zavisi od njega.

Sad, da li bi sa smanjenom minutazom i striktnijom ulogom on mogao da funkcionise? Ko zna... Deluje kao igrac kojem treba odredjena doza slobode da bi isporucivao. Tu slobodu je u Spartaku zasluzio i realno ih uveo u ABA. U FMP-u je u prvoj sezoni krenuo kao back up Voji i Lazarevicu, pa se izborio za, svoje mesto kako je sezona odmicala.

Mislim da kao najbolji strelac ABA uz Vasingtona zasluzuje priliku, pa sad na njemu je da li ce je iskoristiti.
Korisnikov avatar
By Zex88
Могуће,нема адекватног плеја на паркету(мислим да је ФМП озбиљно промашио са странцима).

Било би лепо да га видимо за почетак у ЕК.Да имамо неки узорак на европским мечевима.

• 1
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 515
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]